مردم در انتظار برنامه از چهار نامزد اصلی انتخابات 1400 / انتخابات با جهانگیری و لاریجانی به دور دوم می کشد

اگر چهار نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری را علی لاریجانی ، ابراهیم رئیسی ، اسحاق جهانگیری و مسعود پزشکیان در نظر بگیریم، این روزها مردم منتظر ارائه برنامه دقیق از سوی این نامزدها هستند.

به گزارش رکنا و به نقل از جام جم، محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره انتخابات 1400 اظهار کرد: آقای جهانگیری با توجه به تجارب سیاسی و مدیریتی که در دولت های روحانی و هاشمی داشته، می تواند به خوبی در عرصه رقابت های انتخاباتی ایفای نقش کرده و در دولت آینده از تجارب شان استفاده شود.

وی ادامه داد: بخش بزرگی از مشکلات به خارج از کشور بر می گردد، چراکه آقای روحانی هم مدعی است با توجه به محدودیت های بسیار، عملکرد دولت دوم وی موفق بوده است و به همین دلیل نباید مشکلات فعلی را به پای ناتوانی جهانگیری نوشت. این فعال سیاسی اصلاح طلب در عین حال تاکید کرد که برنامه های دولت ها نوعا در پیوند با هم است و نمی توان انتظار داشت که یک دولتی از بنیان همه برنامه های دولت قبلی را به هم بریزد. بنابراین هر دولتی سرکار بیاید باید برنامه هایش متکی بر رفع مشکلات دیپلماسی کشور و روند بازسازی برجام و رفع تنش ها و از سوی دیگر ارتقای وضعیت معیشتی مردم باشد.

عطریانفر با بیان این که هیچ گاه تجارب نیروهای معتدل اصلاح طلب یا کسانی که در دولت خاتمی یا روحانی بوده اند، نمی تواند برتر از تجارب جهانگیری باشد، گفت: گرچه آرای منفی از سوی مردم در مورد جهانگیری وجود دارد اما ایشان می تواند در برنامه، استراتژی و هم شیوه گفت وگو با جامعه دست برتر را داشته باشد.

عطریانفر همچنین در خصوص ورود مسعود پزشکیان به عرصه انتخابات گفت: آقای پزشکیان یکی از شخصیت هایی است که مورد توجه جبهه اصلاحات بوده و می شود توافقی در موردش صورت گیرد. اساسا طبق آنچه در جبهه اصلاحات توافق شده است، تمام کاندیداهای منتسب به جریان اصلاحات تا پایان کار تبلیغات به کارشان ادامه خواهند داد، اما در نهایت هر فردی که در نظر سنجی ها از موقعیت بهتری نسبت به دیگران برخوردار باشد در صحنه می ماند و دیگران خارج می شوند.

وی افزود: در این زمینه تا جایی که مطلع هستم جهانگیری هم گفته اگر کسی موقعیتش بهتر باشد، وی صحنه انتخاباتی را ترک می کند.

عطریانفر همچنین درباره احتمال ائتلاف اصلاح طلبان با لاریجانی گفت: تصور این که در چنین مقطعی اصلاح طلبان به نفع لاریجانی صحنه را ترک کنند، محال بوده و عملی نیست. در حال حاضر جمع بندی جبهه اصلاحات این است که از نیروهای اصلاح طلب حمایت شود. اگر دو سر انتخابات را رئیسی و جهانگیری و احتمالا پزشکیان و ... بدانیم، لاریجانی میانه میدان است و فکر می کنم زبان مشترک زیادی با جریان اصلاح طلب دارد که می تواند در مناظرات به ارائه گفتمان برتر در مقابل با رئیسی کمک کند.

وی درباره نتایج انتخابات گفت: پیش بینی من این است که به احتمال زیاد انتخابات با حضور جهانگیری و لاریجانی به دور دوم می رسد؛ بنابراین در چنین شرایط ائتلاف اصلاح طلبان با لاریجانی به لحاظ هوشمندی سیاسی غلط است.

«برنامه محوری» رئیسی می تواند مورد توجه قرار گیرد

عبدالله گنجی، مدیر مسئول روزنامه جوان با اشاره به ضرورت شکل گیری رقابت های سالم انتخاباتی گفت: در حال حاضر، جامعه به سطحی از بلوغ و عقلانیت رسیده که به جای قرارگرفتن در پازل احساسی به برنامه های کاندیداهای ریاست جمهوری توجه کند.

وی در تشریح مهم ترین شاخص گزینش یک رئیس جمهور خوب افزود: مردم پیش از این، عمدتا براساس اقدامات توده ای و احساسی که مبتنی بر حرف های تند و تیپولوژی بود به کاندیداها رای می دادند اما در حال حاضر همه نگاه ها معطوف به برنامه های پیشنهادی آنهاست. این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین تصریح کرد: مساله برنامه محوری در سخنان آقای رئیسی هم مطرح شد و بسیار خوب است اما درباره توجه ایشان به این مهم باید پس از رونمایی برنامه هایشان نظر داد.

گنجی با تاکید بر این که مناظره های انتخاباتی باید براساس برنامه باشد، بیان کرد: مناظره ها بهترین فرصت برای ارزیابی و کارشناسی توانمندی نامزدهاست، زیرا در این فضا به جای این که کاندیداها و طرفداران آنها به یکدیگر حمله و توهین کنند به تشریح برنامه های خود می پردازند و همین امر اتفاق بسیار خوب و مهمی است.

مدیر مسئول روزنامه جوان گفت: ارائه برنامه مدون از سوی کاندیداها این مزیت را دارد که رای دهندگان توقعات خود از رئیس جمهور آینده را با برنامه های پیشنهادی نامزدها تطبیق داده و با بررسی آنها به نتیجه باورپذیری و عدم باورپذیری رسیده و به سمت نامزد مورد نظرشان حرکت می کنند.

وی با بیان این که جشن واقعی ما روزی است که برنامه محوری نتیجه انتخابات را تعیین کند، تصریح کرد: جامعه ما یک جامعه شعارزده است، برای همین حتما باید ابعاد برنامه نامزدها برای مردم به خوبی تشریح شود تا آنها بتوانند بین خود و کاندیدای منتخب شان رابطه علت و معلولی و منسجمی برقرار کنند.

گنجی با تاکید بر لزوم برنامه محور بودن انتخابات گفت: یک برنامه قدرتمند می تواند در ایام تبلیغات از کاندیداها محافظت کند. حالا اگر آقای رئیسی پرچمدار این ماجراست بسیارعالی است، چراکه مردم به دنبال راهکار هستند.

این تحلیلگر مسائل سیاسی همچنین در پایان در پاسخ به پرسشی در خصوص آرایش انتخابات ریاست جمهوری و احتمال این که آقای جهانگیری در این دوره نیز همچون دوره گذشته به عنوان کاندیدای پوششی در رقابت های انتخاباتی شرکت کند، گفت: انتخابات پیش رو از سه قطب رئیسی، جهانگیری و لاریجانی تشکیل می شود و اصلاح طلبان واقعی از جهانگیری عبور نمی کنند.

لاریجانی در مناظرات به شبهات پاسخ می دهد

منصور حقیقت پور از اعضای ستاد انتخاباتی علی لاریجانی در گفت و گو با جام جم، درباره پایگاه اجتماعی این نامزد ریاست جمهوری در انتخابات پیش رو گفت: من آرای دکتر لاریجانی را به لحاظ کیفی، ممتاز می بینم و معتقدم که سبد رای ایشان حتما سهمی از آرای اصولگرایان ، اصلاح طلبان ، اعتدالی ها، علما و مراجع و همچنین نخبگان جامعه را به خود اختصاص خواهد داد. از این رو با همه احترامی که برای سایر نامزدهای انتخاباتی قائلم، معتقدم که هیچ کدام از آنها از چنین رای ممتازی برخوردار نیستند.

وی درباره پایگاه اجتماعی رای لاریجانی در بخش عامه مردم، به این نکته اشاره کرد که هرچقدر که به فضای انتخاباتی نزدیک می شویم، می توان تصور کرد که نگرانی هایی درباره میزان آرای ایشان وجود دارد و از این رو امیدواریم که در روزهای آینده مردم هرچه بیشتر با انضباط فکری و ادبی آقای لاریجانی آشنا شوند.

نماینده مجلس نهم درباره این موضوع گفت: آقای لاریجانی فرزند مرجعیت و داماد آیت الله شهید مطهری، مغز متفکر انقلابی است و از این رو از اعتبار خوبی برخوردار است. از سویی دیگر در هیچ محکمه و دستگاهی به صرف اتهام اعضای یک خانواده، عضو مظلوم را محاکمه نمی کنند. گذشته از این، آقای لاریجانی بارها هم در مجلس و هم در محافل دیگر اعلام کرده که اگر هم تخلفی از سوی یکی از اعضای خانواده او صورت گرفته، دستگاه قضا همان طور که با برادر آقای جهانگیری برخورد کرد، می تواند به این قضیه هم رسیدگی کند. متاسفانه الان برخی منتقدان از بلندگوهایی در عرصه رسانه ای بهره می گیرند و به این موضوعات دامن می زنند. امیدواریم که در مناظرات این مسائل مطرح شود و مردم هم پاسخ آقای لاریجانی را بشنوند.

حقیقت پور درباره این موضوع که عامه مردم و حتی بخشی از خواص، لاریجانی را بانی وضع موجود و شرایط نابه سامان اقتصادی و موید دولت روحانی می دانند، ابراز کرد: اصلا این طور نیست، آقای لاریجانی منتقد جدی دولت بوده است، منتهی قاعده بازی را بلد است، در جریان مشکلات و مسائل کشور هم قرار دارد و می داند که حتی در صورت مخالفت و انتقاد با بخشی از عملکرد دولت، نباید چوب لای چرخ کابینه بگذارد و حتی باید شرایطی فراهم کند که دولت بتواند در جهت تامین منافع ملی و مردم اقدام کند.

وی درباره کابینه احتمالی این نامزد انتخاباتی گفت: این کابینه از جنس ما می توانیم و کارآمدی است و در دولت آینده دکتر لاریجانی ، آدم های خسته، تنبل و بی تحرک به کار گرفته نخواهند شد.

حقیقت پور درباره پیش بینی و احتمال رای آوری لاریجانی در انتخابات ۱۴۰۰ گفت: امیدوارم که مردم در انتخابات حضور فعال داشته باشند و نرخ مشارکت را به بالای ۵۰ درصد برسانند. چون مشارکت بالا، مشت محکمی به دهان مخالفان جمهوری اسلامی ایران است. البته برای پیش بینی هنوز زود است اما این امید وجود دارد که آقای لاریجانی بتواند آرای خوبی را کسب کند. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی