تضمین سلامت قلب با حبه های سیر

 سیر خام بخوریم یا سیر پخته؟ سیر یک عضو پر خاصیت از خانواده‌ی پیاز است که می‌تواند به تنهایی خورده شود یا برای بهبود عطر و طعم به انواع غذا‌ها اضافه شود. اگر طرفدار سیر هستید، باید بدانید که نه تنها غذای شما را طعم می‌دهد، بلکه دارای مزایای زیادی برای سلامتی است. سیر حاوی پروتئین، کربوهیدرات، ویتامین B۶، ویتامین C، ویتامین B۱، فیبر، منگنز، سلنیوم، کلسیم، فسفر و آهن است؛ بنابراین گنجاندن آن در رژیم غذایی فواید بسیاری برای سلامتی دارد، اما به دلیل بو و طعم تند آن برخی از افراد تمایلی به استفاده از سیرخام ندارند. یک روش آسان برای از بین بردن بوی تند سیر پختن است. در این مقاله به بررسی خواص سیر پخته می‌پردازیم.

مهمترین خواص سیر پخته

چندین مزیت برای خوردن سیر پخته در مقایسه با خوردن سیر خام وجود دارد. سیر خام برای خوردن سفت است، در حالیکه سیر وقتی پخته می‌شود نه تنها طعم آن بهتر می‌شود، بلکه خوردن آن آسانتر است. برخی از خواص سیر پخته عبارتند از:

۱. سلامت قلب و عروق

یکی از خواص سیر پخته افزایش سلامت قلب و سیستم قلبی- عروقی است. سیر برای کاهش فشار خون مفید است و بسیاری از پزشکان به کسانی که فشار خون بالا دارند مصرف سیر را توصیه می‌کنند. همچنین سیر می‌تواند کلسترول بد را کاهش دهد و از مسدود شدن عروق جلوگیری کند.

۲. پیشگیری از سرطان

یکی دیگر از خواص سیر پخته پیشگیری از سرطان است. سیر پخته علاوه بر اینکه به بدن شما برای مبارزه با سرماخوردگی و عفونت کمک می‌کند، برای پیشگیری از سرطان به ویژه سرطان‌های دستگاه گوارش مفید است. سرطان معده، سرطان کولون، سرطان روده، سرطان سینه و سرطان پروستات از انواع مختلف سرطان هستند که مصرف سیر پخته به پیشگیری از آن‌ها کمک می‌کند.

۳. سلامت دستگاه گوارش

اگر به مشکلات گوارشی همچون سندروم روده تحریک پذیر یا بیماری رفلاکس معده دچار هستید، مصرف سیر پخته می‌تواند علائمی مانند سوزش سر دل، حالت تهوع، رودل و سوء هاضمه را کاهش دهد. از آنجاییکه سیر پخته نرم‌تر از سیر خام است، خوردن آن آسان‌تر است و برخلاف سیر خام برای کسانی که مشکلات گوارشی دارند باعث ناراحتی معده نمی‌شود. سیر پخته به هضم غذا کمک می‌کند و با کمک به حذف ضایعات از بدن التهاب معده را کاهش می‌دهد.

۴. تقویت سیستم ایمنی

یکی دیگر از خواص سیر پخته تقویت سیستم ایمنی است. سیر به دلیل خاصیت آنتی باکتریایی می‌تواند سیستم ایمنی را تقویت و به مبارزه با باکتری‌ها و بیماری‌ها کمک کند؛ بنابراین دفعه بد که احساس کردید در حال سرماخوردگی هستید و یا یک نفر در محل کار یا خانه‌ی شما سرما خورده است، برای پیشگیری از سرما خوردگی سیر بخورید.

۵. درمان بیماری‌های خارجی بدن

سیر پخته برای درمان برخی از بیماری‌های خارج از بدن نیز استفاده می‌شود.

تسکین درد پا و مفاصل: از سیر پخته همراه با میخک می‌توان برای درمان درد پا و مفاصل استفاده کرد.

درمان آبسه: یکی از خواص سیر پخته درمان آبسه است. ترکیب سیر پخته و شیر و قرار دادن آن در محل آبسه، برای درمان هر نوع آبسه حتی آبسه دندان موثر است.

درمان ترک خوردگی: سیر را در روغن‌هایی مانند روغن زیتون، کرچک و ... بجوشانید و بر روی ترک خوردگی‌های بدن بمالید. اینکار برای رفع ترک خوردگی‌های پاشنه‌ی پا، نوک پستان و شقاق مقعد بسیار مفید است.

درمان شپش: مالیدن سیر پخته روی پوست و مو به درمان شپش کمک می‌کند.

خواص مصرف روزانه ۶ عدد سیر پخت

یک ساعت بعد از مصرف: سیر سرشار از مواد مغذی مفیدی مانند آلیسین، منگنز و ویتامین B. است که یک ساعت بعد از مصرف بدن آن را هضم کرده و این مواد مغذی را جذب می‌کند. همچنین فیبر‌های موجود در سیر پخته عملکرد روده را بهبود می‌بخشد.

۲ تا ۴ ساعت بعد از مصرف: آنتی اکسیدان‌های موجود در سیر توسط جریان خون به سلو‌های بدن می‌رسند و از آن‌ها در برابر اثرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کنند.

۴ تا ۶ ساعت بعد از مصرف: آلیسین موجود در سیر ساخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد و بنابراین به دفع مایعات و حذف چربی‌های مازاد بدن کمک می‌کند. همچنین سیر به دلیل خاصیت ضد التهابی ورم بافت‌های بدن را کاهش می‌دهد و برای بهبود عملکرد کلیه‌ها مفید است.

۶ تا ۷ ساعت بعد از مصرف: سیر به دلیل خاصیت ضد باکتریایی که دارد سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌ها ایمن می‌کند.

۶ تا ۱۰ ساعت بعد از مصرف: سیر سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و ترکیبات گوگردی است و اکسیژن رسانی به سلول‌های بدن را افزایش می‌دهد. اینکار از پیری زودرس و بروز علائم آن پیشگیری می‌کند.

۲۴ ساعت بعد از مصرف: سیر به دلیل افزایش سوخت و ساز بدن مانع از انباشتگی چربی‌ها می‌شود و به کاهش وزن کمک می‌کند. سیر سرشاز از آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی است و مصرف روزانه ۶ عدد سیر پخته روشی مطمئن برای دور شدن از بیماری‌ها و حفظ سلامت بدن است.

طرز تهیه‌ سیر پخته‌ی روغنی

سیر پخته را می‌توانید به مدت دو هفته داخل شیشه‌ی دربسته در یخچال نگه داری کنید. برای تهیه‌ی سیر پخته می‌توانید مطابق روش زیر عمل کنید.

حبه‌های سیر را داخل سینی فر بچینید و مقداری روغن زیتون (تقریبا دو قاشق غذاخوری) روی آن‌ها بپاشید.

فر را در دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت قرار دهید تا گرم شود.

سینی را داخل فر قرار دهید و صبر کنید تا حبه‌های سیر طلایی رنگ شوند.

خواص سیر پخته بیشتر است یا سیر خام؟

پختن سیر به از بین بردن بوی تیز و طعم تند سیر کمک می‌کند، بنابراین بسیاری از افراد مصرف سیر پخته را به سیر خام ترجیح می‌دهند. اگر شما جزو این گروه از افراد هستید باید بدانید سیر خام ارزش غذایی بیشتری نسبت به سیر پخته دارد. بو و طعم تند تیز سیر ناشی از ترکیبی به نام آلیسین در سیر است، این ترکیب فواید درمانی زیادی دارد و با حرارت از بین می‌رود.

منبع: ستاره

اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید

 

وبگردی