هزاران خاصیت درباره این میوه تابستانی خوشمزه

باتوجه‌به نزدیک‌شدن فصل میوه‌های خوشمزه تصمیم گرفتیم به‌سراغ خواص خوشمزه‌تر آن‌ها برویم. از طالبی شروع می‌کنیم که به‌دلیل عطر و طعم دلپذیرش طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارد. هرچند که در فصل بهار هم می‌توان طالبی پیدا کرد، اما این میوه بیشتر مخصوص فصل تابستان است.

ویتامین‌ها و ترکیبات مفید طالبی

طالبی حاوی ویتامین‌های B1, B2, B3, B5, B6 و B9 است که مقدار ویتامین B9 از سایر ویتامین‌های گروه B موجود در طالبی بیشتر است. این میوه همچنین دارای ویتامین k و مقدار زیادی ویتامین C است. کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سدیم و زینک از دیگر عناصر مفید طالبی به‌شمار می‌روند که بالاترین درصد متعلق به پتاسیم است.

طالبی

ویتامین C بالایی که در این میوه وجود دارد به‌همراه بتاکاروتن (رنگدانه قرمز-نارنجی)، احتمال بروز سرطان‌های ریه، سینه، مثانه، روده بزرگ، معده و لوزالمعده را در افراد مستعد کاهش می‌دهد. این دو ماده مغذی با فعالیت آنتی‌اکسیدانی خود از فعالیت تخریبی رادیکال‌های آزاد جلوگیری کرده و مانع از تشکیل غدد سرطانی می‌شوند.

بتاکاروتن بالای آن، مانع از بروز آب‌مروارید در سالمندان می‌شود.

این میوه می‌تواند یک‌چهارم نیاز روزانه‌ ما به ویتامین C را تأمین کند.

از ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و پیری سلول‌ها پیشگیری می‌کند.

خاصیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین C طالبی اثر ضدالتهابی دارد و این ویژگی مانع از شدت‌یافتن علائم آسم در بیماران مبتلا می‌شود.

این میوه تابستانی نقش مهمی در هضم غذا دارد. این فیبرها آب را جذب کرده، حجم مدفوع را افزایش داده و به این ترتیب عبور آن‌ را از روده‌ها آسان می‌کنند. اگر دچار یبوست موقت شده‌اید به طالبی اعتماد کنید و برای درمان یبوست، قبل از غذا طالبی بخورید.

چون طالبی سرشار از پتاسیم است می‌تواند به دفع آب اضافی بدن کمک کند. در واقع ایجاد تعادل بین سدیم (نمک) و پتاسیم اجازه نمی‌دهد که بافت‌های بدن به دلیل احتباس آب متورم شوند.

اگر سیگاری هستید و قصد ترک آن را دارید از آب طالبی کمک بگیرید، زیرا حاوی موادی‌ست که می‌تواند به شما در ترک سیگار و بازیابی بدن در رهایی از نیکوتین کمک کند.

با‌ وجود اینکه طعم شیرینی دارد اما چون نود درصد آن را آب تشکیل می‌دهد، کالری کمی دارد؛ پس با خیال راحت در برنامه‌های کاهش وزن خود می‌توانید از آن استفاده کنید.

منبع تغذیه‌ای مفید برای کودکان و نوجوانان است.

میوه‌هایی مانند طالبی و موز و پرتقال که پتاسیم بالایی دارند، از بروز نارسایی قلبی جلوگیری می‌کنند.

مصرف یک فنجان از این میوه در روز، حدود بیست‌وپنج درصد احتمال بروز فشارخون را کاهش می‌دهد.

خاصیت ضدانعقاد خون دارد. درنتیجه از انعقاد و لخته‌شدن خون در رگ‌ها که عامل حمله‌های قلبی است، جلوگیری می‌کند.

موجب طراوت و شادابی پوست می‌شود و رنگ و رویتان را باز می‌کند. همچنین برای نرم‌کردن پوست مفید است.

پروتئین موجود در این میوه برای حفظ سلامت مو و ناخن مؤثر است.

مضرات

کسانی که دیابت Diabetes دارند باید در خوردن این میوه جانب احتیاط را رعایت کرده یا کلاً مصرف نکنند.

کسانی که ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی افراط کنند.

مصرف زیاد آن در برخی افراد باعث اسهال یا نفخ می‌شود. برای پیشگیری از هر مشکل احتمالی بهتر است در خوردن آن زیاده‌روی نکنید.

دانشمندان با تحقیق بر پوست میوه‌هایی مثل خربزه و طالبی دریافته‌اند که پوست این میوه‌ها می‌تواند منبع مسمومیت غذایی باشد؛ پس در شستن آن‌ها دقت کنید.

خرید

برای خرید یک طالبی خوب و رسیده و شیرین، با کف دست به آن ضربه بزنید. باید صدای تو خالی داشته باشد. وقتی آن را در دست می‌گیرید باید نسبت به اندازه‌اش سنگین‌تر به نظر برسد و هیچ نقطه له‌شدگی (نرم‌شدگی) نداشته باشد.

پوست آن باید به رنگ کِرِم یا زرد مایل به کِرِم باشد، زیرا رنگ سبز نشانه کال‌بودن است. محل اتصال آن به ساقه باید کمی نرم باشد و باقی‌مانده ساقه به‌راحتی کنده شود.

از دیگر نشانه‌های رسیده‌بودن آن بوی ملایم شیرینی‌ست که از پوستش به مشام می‌رسد. از جایی که طالبی از ریشه جدا شده هم باید بویی شیرین استشمام شود.

خطوط روی پوست آن باید به رنگ زرد درآمده باشند، زیرا خطوط سبزرنگ نشان‌دهنده کال‌بودن طالبی هستند.

مصرف و نگهداری

این میوه می‌تواند در دمای معمولی اتاق برای چندین روز نگهداری شود که این کار موجب ‌آبدارترشدن طالبی می‌شود.

درصورتی‌که طالبی را قاچ کردید، می‌توانید برای دو تا سه ساعت آن را بیرون از یخچال نگهداری کنید. اگر بیشتر از این بیرون از یخچال بماند قابل‌مصرف نیست.