کاهش وزن با رژیم سویا

اختلاف نظرهای بسیاری در مورد فوائد و مضرات احتمالی مصرف سویا روی سلامتی وجود دارد. سویا حاوی حدودا 40 درصد پروتئین و 20 درصد روغن است و به همین دلیل از کاربردهای متعددی برخوردار است و به عنوان ماده غذایی، در مکمل‌ها و مصارف صنعتی به کار گرفته می‌شود.

سویا پروتئین کاملی است که دربردارنده تمامی 9 آمینو اسید می‌باشد. این ماده خوراکی منبع پروتئینی مهمی برای بسیاری از افراد بخصوص افراد گیاهخوار به حساب می‌آید. میزان چربی اشباع شده در سویا پایین است و غیر از پروتئین سرشار از ویتامین C و اسید فولیک است. همچنین سویا منبع خوبی از فیبر، کلسیم، آهن،‌ منیزیم و پتاسیم به حساب می‌آید.

کارشناسان در بررسی‌های متعدد دریافته‌اند گنجاندن سویا در رژیم غذایی فوائد متعددی برای سلامتی به همراه دارد که می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سلامت قلب:

سویا با سطح کلسترول سالم‌تر همراه است؛ به همین دلیل می‌تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف سویا به طور چشمگیری کلسترول، تری‌گلیسیرید و کلسترول بد را کاهش می‌دهد.

چاقی:

محققان در مطالعاتی به بررسی تاثیر مکمل‌های ایزوفلاون‌های سویا روی وزن زنان در دوره یائسگی پرداختند. ایزوفلاون‌های سویا ترکیب‌هایی هستند که ویژگی‌های مشابه با استروژن دارند. با بالا رفتن سن، میزان استروژن در زنان به طور طبیعی کاهش می‌یابد و خطر ابتلا به برخی مشکلات را افزایش می‌دهد. محققان در مجموع نتیجه گرفتند مکمل‌های ایزوفلاون به کاهش چشمگیر وزن بدن منجر می‌شود.

سرطان پستان:

در گذشته این نگرانی وجود داشت که ممکن است سویا برای زنانی با میزان خطر بالای ابتلا به سرطان پستان یا مبتلایان به آن مضر باشد. هرچند اکنون این نگرانی وجود ندارد. بررسی نتایج چندین مطالعه نشان می‌دهد مصرف سویا می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد.

به گزارش مدیکال نیوز تودی، سویا علاوه بر خواصی که دارد ممکن است برای برخی از افراد با عوارض جانبی همراه باشد. به طور مثال گفته شده سویا بر عملکرد تیروئید تاثیر می‌گذارد. در یک مطالعه آمده است زنانی که مقدار مصرف بالای سویا دارند بیشتر احتمال دارد دچار افزایش هورمون محرکه تیروئید (TSH) شوند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.