همه چیز درباره آنفلوآنزای نوع A؛ شایع‌ ترین بیماری تنفسی ایران

به گزارش رکنا، در ماه‌های آبان، آذر و اوایل دی، افزایش موارد عفونت‌های تنفسی مشاهده شد اما به تدریج این موارد رو به کاهش است.

قباد مرادی ابراز داشت که دمای سرد هوا منجر به گسترش و تکثیر عفونت‌های تنفسی می‌شود. آنفلوآنزای نوع A به عنوان شایع‌ترین عفونت تنفسی این فصل شناخته شده که بین تمامی گروه‌های سنی منتشر می‌شود و در سالمندان و افراد با بیماری‌های زمینه‌ای، شدت بیشتری دارد.

کودکان نیز مبتلا می‌شوند

مدیر مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد که کودکان هم به ویروس آنفلوآنزا مبتلا می‌شوند و آنتی بیوتیک درمان مناسبی برای این ویروس نیست. علایم بیماری معمولاً با درمان‌های علامتی و استراحت بهتر می‌شود.

اشتباه رایج در مصرف آنتی بیوتیک

مرادی اشاره کرد که استفاده بی‌مورد از آنتی بیوتیک می‌تواند به فرد و جامعه آسیب برساند و تأکید کرد که فقط در مواردی که عفونت‌های تنفسی ناشی از باکتری باشد، آنتی بیوتیک ضروری است.

چالش مقاومت میکروبی

وی با تأکید بر ضرورت پرهیز از مصرف بی‌رویه آنتی بیوتیک‌ها، هشدار داد که مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها در سال‌های آینده می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند و به عنوان یکی از چالش‌های آینده در نظر گرفته می‌شود.

توصیه ما به همکاران این است که فقط در مواقع ضروری آنتی بیوتیک تجویز کنند و از مصرف بی‌جهت آن پرهیز نمایند.

پرهیز از مکان‌های شلوغ و رعایت بهداشت

مرادی تأکید کرد بر رعایت آداب تنفسی و حفظ بهداشت شخصی و اجتماعی به عنوان مهم‌ترین راهکارهای پیشگیری از عفونت‌های تنفسی در فصول سرد سال و اشاره کرد که مبتلایان از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری کرده و در صورت لزوم از ماسک استفاده کنند.

وی توصیه کرد که تا پایان دوره بهبودی باید استراحت کرده و به بهداشت فردی توجه کرد. هنگام عطسه از دستمال استفاده نمایند و فاصله اجتماعی را مخصوصا برای افراد با سیستم ایمنی ضعیف رعایت کنند.

راهکارهایی برای پیشگیری

مدیر مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر بر اهمیت شستشوی مداوم دست‌ها تأکید کرد و به افراد با بیماری‌های زمینه‌ای و سالمندان توصیه نمود که در فصول سرد نکات بهداشتی را بیشتر رعایت کنند. همچنین به گروه‌های پرخطر توصیه می‌شود هر سال در ماه‌های شهریور و مهر واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند.

  • کارتون باب اسفنجی فاسد و مونده پلانکتون + فیلم

وبگردی