هشدار رئیس سازمان غذا و دارو ایران درباره کمبود ماسک و مواد اولیه آن / وزارت صمت واکنش نشان داد

به گزارش رکنا، دکتر محمدرضا شانه ساز معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو در نامه ای به مدرس خیابانی وزیر صمت درباره کمبود ماسک و مواد اولیه و لزوم کاهش قیمت هشدار داد و نوشت: در هفته های اخیر به دلیل عدم تامین مواد اولیه ماسک های پزشکی، چند نرخی بودن این محصولات و عدم ساماندهی مناسب شبکه توزیع آنها برخی از مراکز درمانی یا مناطق با کمبود ماسک روبرو شده اند.

براساس گزارش پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، متن نامه رئیس سازمان غذا و دارو به شرح زیر است:

«ضمن تشکر از بذل اوامر و همکاری های حضرتعالی و با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا مبنی بر انجام امور لجستیک و تامین انواع ماسک های پزشکی توسط آن وزارتخانه و پیرو رهنمودهای وزیر محترم بهداشت درمان و آموزش پزشکی به اینجانب و مصوبات کمیته لجستیک مورخ ۲۲ تیر ماه در محل دفتر جنابعالی و موارد زیر را به منظور تبیین و تفکیک هرچه بهتر سیاستها و راهکارهای اجرائی به استحضار می رساند :

ا- با توجه به وظیفه ذاتی وزارت صنعت، معدن و تجارت و تصویب نامه هیات محترم وزیران در سال جاری هر گونه تولید و تامین انواع ماسک های پزشکی مورد نیاز شهروندان محترم و همچنین مراکز درمانی، تشخیصی درمانگاهها و سایر موسسات پزشکی به عهده آن وزارت بوده و این سازمان همکاری لازم جهت بررسی کلی محصولات مربوطه را به عمل خواهد آورد.

۲- میزان نیاز مراکز درمانی و تشخیصی سطح کشور اعم از دولتی، خصوصی و وابسته به سایر ارگان ها به انضمام حجم مورد نیاز جهت دپوی ماسک های پزشکی در شرایط فعلی حداقل حدود ۲ میلیون عدد در روز برآورد می گردد که می بایست این نیاز از محل تولیدات دارای پروانه ساخت و کد IRC از سازمان غذا و دارو تامین گردد. لذا همکاری مدیران محترم آن وزارت جهت در اختیار قرار گرفتن این حجم از نیاز با قیمت مناسب و توزیع آن با مدیریت سازمان غذا و دارو مورد نظر می باشد و در صورت افزایش نیاز مجددا اعلام می گردد.

٣- مستدعی است با توجه به وظیفه ذاتی سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان وزارت صمت و دستور اخیر رئیس جمهور محترم مبنی بر تعدیل قیمت ها در تاریخ ۹۹/ ۴ / ۱۷ ، مسئولیت نرخ گذاری ، توزیع و عرضه ماسک های پزشکی در سطح جامعه و همچنین در داروخانه های سراسر کشور و در دسترس بودن این محصولات با حداقل قیمت مدنظر قرار گیرد. همچنین با توجه به شبهات مطرح شده در خصوص احتمال گرانفروشی ولزوم اعمال نظارت بر قیمت انواع ماسک در کلیه اماکن و از جمله داروخانه ها این سازمان آماده همکاری نزدیک با سازمان تعزیرات حکومتی در این امر مهم می باشد.

۴- با توجه به نارضایتی تولید کنندگان از تامین مواد اولیه ماسک که منجر به عدم تامین به موقع نیاز مراکز درمانی شده است، خواهشمند است دستور فرمائید تامین مواد اولیه تولید ماسک نظیر پارچه های اسپان باند و ملت بلون به میزان مورد نیاز و مناسب با ظرفیت تولیدات صنعتی توسط آن وزارت محترم با نظارت دقیق و هماهنگ با توزیع و فروش شرکت ها به موقع و به میزان کافی صورت پذیرد و شرکت های دارای مجوز و کد IRC از وزارت بهداشت در اولویت قرار گیرد.

​بدیهی است این وزارت نیز در نظارت بر شبکه توزیع با وزارت صمت همراهی خواهد نمود. در پایان یادآور می گردد در هفته های اخیر به دلیل عدم تامین مواد اولیه ماسک های پزشکی، چند نرخی بودن این محصولات و عدم ساماندهی مناسب شبکه توزیع آنها برخی از مراکز درمانی و با مناطق با کمبود ماسک روبرو شده اند که انشالله با مدیریت جنابعالی و بهینه سازی روال های قبلی شاهد رضایت بیش از پیش هموطنان عزیزمان باشیم.»

۱۸میلیون ماسک در انبارها دپو شده

وزارت صنعت، معدن و تجارت در اطلاعیه‌ای با رد هرگونه کمبود در تأمین نیازهای مرتبط با کادر درمانی و مردم در حوزه ماسک و اقلام بهداشتی مرتبط با مقابله با ویروس کرونا از وجود 18 میلیون عدد ماسک در انبارها خبر داد و اعلام کرد: ظرفیت تولید روزانه یازده میلیون عدد ماسک در کشور فراهم شده و هم‌اکنون 18 میلیون عدد ماسک در انبارها دپو شده است که بر این اساس، این وزارتخانه آمادگی دارد در هر نقطه‌ای از کشور که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نماید، مقادیر انبوه ماسک را توزیع نماید.

در این اطلاعیه، با اشاره به تلاش همه‌جانبه تولیدکنندگان، واحدهای صنفی و نهادهای عمومی و مردمی در جهت تأمین اقلام بهداشتی مرتبط با مقابله با ویروس کرونا اعلام شده است: در عین حال محموله‌های صادراتی ماسک نیز، منتظر اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو هستند؛ ضمن اینکه واحدهای تولیدی نیز آمادگی دارند تا به‌سرعت با تغییر خطوط تولیدی خود، اقدام به افزایش تولید به‌میزان دو برابر رقم فعلی اقدام نمایند.

وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین از هیئت امنای ارزی و سازمان غذا و دارو درخواست کرد ضمن تحویل گرفتن 18 میلیون عدد ماسک دپوشده در انبارها، نسبت به توزیع آن اقدام کنند و در عین حال، نظارت بیشتری بر قیمت و نحوه توزیع ماسک در داروخانه‌ها داشته باشند.

همچنین در این اطلاعیه ضمن اشاره به تنوع‌بخشی به پارچه مورد استفاده در تولید انواع ماسک، آمده است: شبکه توزیع ماسک در حال حاضر علاوه بر داروخانه‌ها که زیر نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فعالیت می‌کنند، در فروشگاههای زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها و ایستگاههای مترو نسبت به عرضه ماسک اقدام می‌کنند.

در بخش دیگری از اطلاعیه وزارت صنعت، معدن و تجارت آمده است: از بعد نظارتی، سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان علاوه بر استقرار بازرسان مقیم در واحدهای تولیدکننده مواد اولیه ماسک و نیز تولیدکننده این کالا، اجازه هرگونه عرضه خارج از شبکه را نخواهد داد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی