پیش بینی ۱۲۰۰ بیمار مبتلا به ایدز در کرمان

به گزارش رکنا،  مهدی شفیعی پیش از ظهر سه‌شنبه در بازدید از مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری مرجع کرمان در جمع اصحاب رسانه بیان داشت: معمولا هر دانشگاه علوم‌پزشکی دارای یک مرکز مشاوره بیماری‌های است که خدماتی در راستای پیشگیری، مراقبت و درمان اچ آی وی انجام می‌دهد.

وی در خصوص روال کار این مرکز افزود: این مرکز دو گروه مراجعه کننده دارد، یک گروه افرادی هستند که بعد از اطلاع و آگاهی یافتن از بیماری احساس نگرانی می‌کنند و می‌خواهند اطلاعاتی در خصوص اچ آی وی بگیرند که به مرکز مراجعه می‌کنند و همکاران ما پاسخگوی سوالاتشان هستند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: گروه دوم افراد مبتلا به این بیماری هستند که حضوری مراجعه می‌کنند و اگر نیاز باشد به شکل رایگان از آنها آزمایش و تست گرفته می‌شود و در صورت مثبت بودن آزمایش پرونده تشکیل می‌دهند و آزمایشات تکمیلی را به صورت کاملا رایگان می‌دهند و تحت مراقبت و درمان قرار می‌گیرند.

شفیعی یادآور شد: همکاران ما در مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری به صورت تلفنی هم پاسخگوی سوالات مربوط به بیماری اچ آی وی هستند و افراد می‌توانند با شماره تماس ۳۲۲۳۱۹۸۲ ارتباط برقرار کنند.

شفیعی گفت: افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی در صورتی که در ابتدای بیماری مراجعه کنند دوره های سه ماه، شش ماه و سالانه دارو درمانی را طی می‌کنند و در نهایت ویروس در وجود این افراد سرکوب می‌شود.

وی افزود: افراد مبتلا به ویروس اچ آی وی در ابتدا در همان مرحله ابتلا با دارو باقی می‌مانند اما در صورتی که دیر مراجعه کنند و بیماری کنترل نشود وارد مرحله خطرناک بیماری یعنی ایدز می‌شوند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان با بیان این که امروزه رویکر د داریم که کلمه ایدز را به کار نبریم زیرا داروهای موثری در این خصوص تجویز شده است، گفت: تعداد زیادی از افرادی که در مرحله خطر هستند نمی‌دانند که بیماری دارند و به مرحله خطر وارد می‌شوند لذا باید آگاهی مردم به قدری بالا رود که فرد به این مرحله وارد نشود.

وی در خصوص آمار مبتلایان به ایدز تصریح کرد: مواردی که حدس زده می‌شود مبتلا به این بیماری هستند ۶۰ تا ۷۰ هزار نفر در کل کشور است و این آمار در استان کرمان بین هزار و ۲۰۰ تا هزار و ۵۰۰ نفر پیش‌بینی می‌شود.

شفیعی افزود: تقریبا ۵۰ درصد این آمار در سطح استان کرمان و کشور شناسایی شده‌اند و حدس می‌زنیم ۵۰ درصد بقیه ناشناس هستند.

وی ادامه داد: در سطح استان کرمان از سال ۷۶ تاکنون ۲۷۰ نفر از مبتلایان (ابتدای اپیدمی اچ آی وی) فوت شده‌اند که این افراد همه بومی کرمان نیستند.

مدیرگروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در گذشته بیشترین ابتلا را در بین جوانان و میانسالان داشتیم که گفته می‌شود سن ابتلا اخیرا ۱۰ سال کاهش یافته در حال حاضر کانون خطر نوجوانان و جوانان هستند.

شفیعی در بخشی از سخنان خود به انتقال بیماری از مادر به نوزاد اشاره کرد و گفت: برنامه‌ای تحت عنوان پیشگیری از انتقال مادر به نوزاد تدوین شده که در راستای آن مادران قبل از اقدام به بارداری از نظر اچ آی وی باید تست شوند.

وی ابراز داشت: امروزه ۹۵ درصد مادران از نظر اچ آی وی آموزش می‌بینند و تست سریع از آنها گرفته می‌شود.

شفیعی یادآور شد: دوره طلایی درمان حداکثر سه روز ابتدایی است لذا فرد مراجعه کننده پس از ورود ابتدا مورد مشاوره درمانی قرار می‌گیرد و در صورتی که مشکوک به بیماری باشد آزمایش می‌دهد و در صورت مثبت بودن همکاران دارو را برای او شروع می‌کنند. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.