تست فلوک چیست؟

تست فلوک به بررسی کیفیت کابل کشی شبکه مسی انجام شده پیش از تخویل گیری آن در پروژه ها گفته می شود.

به گزارش رکنا ، تست فلوک توسط دستگاه آنالایزر کابل انجام می شود. شرکت فلوک یکی از معتبرترین شرکت ها در این حوزه است برای همین تست کابل شبکه در یران همان تست فلوک نیز نامیده می شود. برای تست کابل دستگاه شامل دو قطعه به دو سر کابل وصل می شود که یکی از آنها دارای نمایشگر و صفحه کلید بوده و می توان تنظیمات اولیه را بر روی آن انجام داده و نتایج تست را مشاهده نمود.

قبل از شروع تست پارامترهای اولیه از قبل تیپ کابل و … به دستگاه داده شده و دستگاه برای هر لینک گزارش مفصلی را ارایه می کند. برای اطلاع از تعرفه اجرای این تست مقاله قیمت تست فلوک را مطالعه فرمایید. همچنین برای تحلیل تست فلوک مقاله تحلیل تست فلوک را مطالعه نمایید

DSX-8000

DSX-8000

 

DTX-1800

DTX-1800

DSX-8000 تنها دستگاهی است که قادر به تست کابل Cat8 می باشد.

DSX-5000 سرعت بالاتری نسبت به DTX-1800 دارد.

تست فلوک چه کاربردی دارد؟

تست فلوک اطمینان می دهد که همه کابل ها و اتصالات پسیو سالم بوده و صحیح نصب شده اند. آرایش کابل ها و همه رشته ها حتی آنهایی که استفاده نمی شوند اتصال خوبی دارند.

DSX-5000

DSX-5000

تست فلوک حتی نودهایی که فعلا کاربرد ندارد را تست می کند تا در آینده مشکل پنهانی آشکار نشود. تست فلوک اطمینان می دهد که کابل پهنای باند لازم برای ارسال داده ها را دارد. تست فلوک هم برای کابل های مسی و هم فیبر نوری قابل انجام است. به طور آماری گفته می شود که این تست افزایش ٣٣ درصدی بهروری شبکه با صرف کاهش هزینه ای عیب یابی را ایجاد می نماید.

به طور کلی دو نوع تست را می توان انجام داد. تست پرمننت و تست چنل یا کانال

۱- Permenant Test ( تست پرمننت )

تست پرمننت

در این تست ، ابتدا کابل را کیستون زده و به وسیله ماژول های پرمننت که متعلق به خود تستر فلوک می باشد کابل را به دستگاه متصل کرده و تست را انجام می دهیم . با توجه به اینکه در این تست از ماژول های پرمننت استفاده می شود بنابراین تست سخت تر و در صورت تایید کابل در این تست ، به تست های دیگر نیازی نیست . تست پرمننت تست سختگیرانه تری نسبت به جنل بوده و بیشتر برای قراردادهای فروش کاربرد دارد

تفاوت تست پرمننت و چنل

۲- Channel Test ( تست چنل )

تست چنل نمونه ی ساده تری از آزمایش کابل شبکه می باشد که ابتدا دو سر کابل شبکه را کیستون زده ، سپس با استفاده از پچ کورد کابل ها را به دستگاه متصل کرده و اقدام به گرفتن تست از کابل شبکه می کنیم . با توجه به اینکه تست چنل ، کیفیت پچ کوردها را نیز در بر می گیرد به همین دلیل در صورتی که کابل شبکه ای قادر به پاس کردن تست چنل باشد در این صورت حتما تست پرمننت را هم پاس می کند اما برعکس این قضیه ممکن است درست نباشد .

پارامترهای تست فلوک

(NVP)

NVP مخفف Nominal Velocity of Propagation بوده و به نسبت سرعت انتشار سیگنال در کابل به سرعت انتشار نور گفته می شود. به دو صورت ۰٫۷۲c یا ۷۲% نمایش داده می شود . تمام کابل های شبکه استاندارد دارای NVP بین ۰٫۶c و ۰٫۹c هستند.

Propagation Delay

تاخیر در انتشار به مدت زمانی گفته می شود که یک سیگنال نیاز دارد تا از یک سر سیم به انتهای آن منتقل شود و واحد آن نانوثانیه می باشد .

Wire Map

این تست یکی از مهم ترین تست های کابل شبکه به شمار می آید و نمایش دهنده ی سالم بودن زوج سیم ها و تجهیزات پسیو مانند سوکت ، پچ پنل و کیستون ها است .

Dc loop Resistance

این پارامتر میزان مقاومت کابل را نشان می دهد که با طول کابل رابطه مستقیم دارد . هدف از انجام این تست این است که مطمئن شویم در اثر اتصالات اشتباه ، مقاومت بیش از حد در کابل ایجاد نشود . هر چه مقدار مس کابل بیشتر شود عدد نمایش داده شده کمتر و هر چه خلوص کابل کمتر باشد ، مقاومت نیز افزایش پیدا می کند .

Delay Skew

پارامتری که نمایش دهنده ی میزان اختلاف زمان انتشار سیگنال در سریع ترین زوج سیم با کندترین زوج سیم است . با توجه به اینکه ممکن است خلوص در زوج سیم ها یکسان نباشد و یا شرکت سازنده کابل شبکه از موارد مختلفی در ساخت زوج سیم ها استفاده کند ، انجام این تست ضرورت می یابد . این تست در شبکه هایی که می خواهند استاندارد گیگابیت اترنت را اجرا کنند از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که در این شبکه ها از هر ۴ زوج سیم برای ارسال دیتا استفاده می شود . به طور کلی میزانDelay Skew نباید از ۵۰ نانو ثانیه در یک کابل شبکه ۱۰۰ متری بیشتر باشد .

Insertion Loos

سیگنالی که در کابل ارسال می شود دارای یک انرژی میباشد و هرچه در طول کابل پیش می رود از میزان انرژی آن کاسته می شود . این گزینه میزان کاهش انرژی سیگنال در سمت گیرنده را بررسی می کند.

Return loss

این پارامتر نمایش دهنده ی میزان سیگنال برگشتی به سمت فرستنده می باشد که از اختلاف امپدانس کابل یا کانکتور به وجود می آید و در صورت کشیدگی بیش از حد کابل یا مشکل در کانکتور این تست پاس نمی شود.

NEXT

(Near-End Crosstalk)

NEXT

هر چه میزان به هم پیچیدگی زوج سیم ها بیشتر باشد این مقدار کمتر میشود و کابل پهنای باند بیشتری را از خود عبور می دهد . در صورتی که این تست پاس نشود به معنای پیچیدگی کم زوج سیم ها است . در زیر نمونه نتیجه گزارش تست فلوک یک قطعه کابل را می بینید.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی