تایج اولیه بررسی فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کووپارس نشان داد؛
واکسن رازی از سینوفارم اثربخشی بهتری دارد
رکنا: معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: نتایج اولیه بررسی فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس نشان می دهد که این واکسن در مقایسه به سینوفارم اثربخشی بهتری دارد.
به گزارش رکنا، دکتر محمدحسن فلاح مهرآبادی افزود: این بررسی همچنین نشان می دهد ایمنی زایی و کارایی در واکسن ایرانی بیشتر است.
وی، کم بودن عوارض را از دیگر ویژگی های این واکسن کرونا اعلام کرد و ادامه داد: عوارض جانبی جدی در واکسن رازی مشاهده نشده و عوارض آن کمتر از واکسن سینوفارم بوده است.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی گفت: در موسسه رازی به دانش فنی تولید واکسن های پروتئینی نوترکیب دست یافتیم.
فلاح درباره ویژگی های واکسن های پروتئین دار نوترکیب اظهار داشت: این نوع واکسن اثربخشی بهتری از واکسن های نسل اول دارد.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی ادامه داد: این فناوری نوین در آینده یکی از تکنولوژی های مطرح و برتر در حوزه واکسن سازی خواهد بود.
وی بیان کرد: تاکنون بیشتر تمرکز کشور در حوزه ساخت واکسن روی نسل اول بود که شامل واکسن های کشته شده یا زنده تخفیف حدت یافته است.
فلاح افزود: در کشور به جز هپاتیت بی بقیه واکسن ها از نوع نسل اول بود. هپاتیت جزو اولین واکسن های نوترکیب است که با همکاری مشترک کشور کوبا در انستیتو پاستور تولید و در اختیار هموطنان قرار گرفته است.
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرمسازی رازی خاطرنشان کرد: مجموعه های رازی و پاستور بعد از اپیدمی کرونا، واکسن های نوترکیب را تولید و در اختیار هموطنان قرار دادند.
وی گفت: بسیاری از واکسن های کرونا که در زنجیره سلامت کشورهای مختلف قرار گرفتند، از نوع واکسن های پروتئین نوترکیب هستند.
فلاح بیان کرد: از این فناوری برای درمان برخی از بیماری ها که جنبه انفرادی و غیر عفونی دارند، استفاده می شود و در حال حاضر برای کنترل و مهار بیماری کرونا هم استفاده شده است.
منبع: ایرنا
ارسال نظر