تاثیر پیاز بر فشار خون و کاهش وزن

به گزارش رکنا، پیاز اشک همه را جاری می‌کند و از خوردن آن فراری هستیم. حالا اگر بگوییم فواید مصرف پیاز شامل داشتن پوست و موی سالم‌تر است، حتما می‌خندید. اما این یک واقعیت عجیب است، مصرف پیاز تأثیر شگفت‌انگیزی بر سلامت پوست و مو دارد. باور نمی‌کنید؟

پیاز چیست؟

قبل از اینکه درباره‌ خواص پیاز صحبت کنیم باید آن را بیشتر بشناسیم. پیاز یکی از سبزیجاتی است که درواقع ریشه‌ی آن را مصرف می‌کنیم. این گیاه در فارسی پیاز نامیده می‌شود، هندی‌ها به آن دونگری می‌گویند و در هر منطقه‌ای به یک نام مشهور است.

از دیگر سبزیجات هم‌خانواده‌ی پیاز می‌توان به سیر، تره فرنگی، پیازچه، موسیر و پیاز چینی اشاره کرد. گیاه پیاز برگ‌های سبز مایل به آبی دارد، بعد از اینکه برگ‌ها به اندازه‌ی کافی رشد کردند ریشه شروع به رشد می‌کند و به شکل پیازی که مصرف می‌کنیم در می‌آید.

پیاز در سراسر دنیا ‌و تقریبا در تمام شرایط آب‌وهوایی کشت می‌شود. معمولا از آن برای تهیه‌ی غذا استفاده کرده یا آن را تبدیل به ترشی می‌کنند. همچنین اغلب افراد این ریشه‌ی تند و ترد را به صورت خام همراه با غذا می‌خورند. عطر پیاز بسیار قوی است و با اولین برشی که به آن می‌زنید می‌توانید عطر تند آن را استشمام کنید.

پیاز یک گیاه است با ساقه‌ای کوتاه، برگ‌های گوشتی و ریشه‌ای متورم که مواد غذایی را در قسمت ریشه ذخیر می‌کند تا بتواند در شرایط آب‌وهوایی سخت زنده بماند.

پیاز بخورید تا از مراجعه به پزشک بی‌نیاز شوید

آشنایی با تاریخچه‌ پیاز

منشا باستانی پیاز نواحی غربی و شرقی آسیا است. گونه‌های مختلف پیاز که در سراسر دنیا یافت می‌شود به این معنی است که پیاز از آسیا به قاره‌های دیگر برده شده و کشت آن توسط کشاورزان مختلف آغاز شده است. چین از ۵۰۰۰ سال قبل کشت و مصرف پیاز را آغاز کرده و آن را صادر می‌کرده است. پیاز در مصر باستان میوه‌ای مقدس و قابل احترام بوده است و دلیل آن شکل دایره‌ای، لایه لایه و متحدالمرکز آن بوده است. این سبزی آن‌قدر مقدس و محبوب بوده است که همیشه چندتایی پیاز همراه با مردگان دفن می‌کردند.

در اسناد پزشکی Charaka Samhita، مربوط به قرن ششم قبل از میلاد، از پیاز به‌عنوان یک گیاه دارویی یاد شده است. یک پزشک یونانی به نام دیوسکوریدس در قرن اول میلادی روش‌ها و مزایای مصرف پیاز را مستند کرده است. همچنین ابن سینا، طبیب ایرانی، هم به خواص دارویی و سلامتی پیاز اشاره کرده است.

آشنایی با انواع پیاز

پیاز تنها گیاهی است که در تمام دنیا برای تهیه‌ بیشتر غذاها از آن استفاده می‌شود. هر جایی که باشید به‌ندرت غذایی را پیدا می‌کنید که در آن پیاز وجود نداشته باشد. پیاز انواع مختلفی دارد و امروز قرار است با رایج‌ترین انواع آن آشنا شویم.

    پیاز زرد: این نوع از پیاز بافت سفید عاجی دارد، پوست آن قهوه‌ای است و عطری قوی، شبیه به گوگرد دارد.

    پیاز شیرین: این پیاز پپوستی نازک و کمی مات دارد و اندازه‌ی آن بزرگتر از پیازهای دیگر است.

    پیاز قرمز: اگر دوست دارید پیاز شیرین و ملایم بخورید، پیاز قرمز انتخاب مناسبی است. پوست این پیاز سرخابی پررنگ است و می‌توانید به‌راحتی آن را به صورت خام بخورید.

    موسیر: اندازه‌ی موسیر خیلی کوچکتر از پیاز است، پوست قهوه‌ای دارد و گوشت آن بنفش است.

    پیاز سبز: این نوع از پیاز درواقع نارس است و هنوز شروع به رشد نکرده است.

    تره فرنگی: شکل ظاهری آن شبیه به پیازچه است،‌ البته در اندازه‌ی بسیار بزرگتر. از این سبزی در تهیه‌ی سس و سوپ استفاده می‌شود.

آیا پیاز برای شما خوب است؟

پیاز پر از فایده است؛ فرقی هم ندارد خام خورده شود یا پخته، روز خورده شود یا شب، به هر حال تمام اعضای خانواده‌ی پیازها برای سلامتی مفید هستند. پیاز منبعی عالی از ویتامین‌های C و B6، فولات، آهن و پتاسیم است. سرشار از منگنز است و از شما در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا محافظت می‌کند.

دو ماده‌ شیمیایی آلیوم و آلیل دی سولفید موجود در پیاز پس از مصرف تبدیل به آلیسین می‌شوند که بر اساس شواهد بعضی از تحقیقات برای مبارزه با سرطان و دیابت مفید است. همچنین سختی رگ‌ها را کاهش داده و فشار خون را هم پایین می‌آورد.

    میزان کوئرستین با پخته شدن میزان آن کاهش پیدا نمی‌کند و در تمام سوپ پخش می‌شود.

در پیاز نوعی آنتی اکسیدان به نام کوئرستین وحود دارد که با انواع التهاب مبارزه می‌کند. پس اگر می‌خواهید سوپی سرشار از آنتی اکسیدان بخورید حتما در آن پیاز بریزید.

شاید باور نکنید اما اسانس پیاز هم فواید زیادی دارد. این روغن معطر ضدعفونی کننده و ضد باکتری است و می‌توانید برای تمیز کردن پوست یا سطوح از آن استفاده کنید. اگر پیاز و سیر را با هم ترکیب کنید خواصشان افزایش پیدا می‌کند. این ترکیب را می‌توانید به عناون داروی ضد افسردگی ، مسکن، ضد انعقاد خون و ضد التهاب مصرف کنید.

مصرف پیاز در کاهش وزن هم تأثیر دارد. جایگزین کردن آن‌ها با غذاهای پرکالری می‌تواند در طولانی مدت برای کاهش وزن مؤثر باشد.

نسرین طاهری پور

وبگردی