وضعیت نامطلوب ساختمان پایانه مرزی خسروی/ آبروی دروازه کربلا را حفظ کنید+ فیلم
حجم ویدیو: 10.54M | مدت زمان ویدیو: 00:00:53

به گزارش رکنا از کرمانشاه، مرز خسروی قدیمی ترین مرز ایران با کشور عراق است. مرزی با بیش از ۱۲۰ سال سابقه برای تردد زوار امام حسین(ع) که از گذشته‌های دور به "دروازه کربلا" مشهور شده است.

این مرز بین المللی در دهه گذشته، با چالش های بسیاری مواجه گردید که در نهایت منجر به بسته شدن مرز "خسروی" شد. مسدود شدنی که چندین سال به درازا کشید و در نهایت منجر به تغییر مسیر تردد زوار به سمت مرز "مهران" واقع در استان ایلام شد.

سال گذشته با بازگشایی این مرز و ۲۴ ساعته شدن فعالیت آن، شروع اتفاقات خوب برای "مرز خسروی" بود و تردد زوار مجددا در آن از سرگرفته شد که با تأمین زیرساخت های لازم، تردد از مرز خسروی به مرز یک میلیون نفر رسید. آماری که کمتر کسی انتظار تحقق آن را داشت اما با تلاش مسئولین استان و ۲۴ ساعته شدن فعالیت مرز و تقویت زیرساخت ها این امر محقق شد.

در اربعین امسال نیز زائران استقبال خوبی از این مرز داشتند و ستاد اربعین وزارت کشور نیز اعتبارات خوبی برای رونق این مرز اختصاص داد که بنابر گفته استاندار کرمانشاه، 730 میلیارد تومان اعتبار ستاد اربعین حسینی استان کرمانشاه در سال جاری بوده است.

در طی چند روز گذشته و بدلیل بارندگی، سالن پایانه مرزی خسروی دچار آبگرفتگی و حتی شاهد ریزش برخی از نقاط سقف کاذب آن بودیم.

برخی از زائران با ارسال فیلم برای رکنا بیان کردند: در سالن پایانه مرزی خسروی بودیم که بارندگی شدیدی آغاز شد و سپس بخشی از سقف کاذب بصورت موردی ریزش کرد و حتی از جداره های دیوار نیز آب به داخل ساختمان نفوذ کرد که در فیلم قابل مشاهده است.

این زائران گفتند: پس کاهش بارندگی، قصد خروج از سالن و حرکت به سمت نقطه صفر مرزی جهت خروج از کشور را داشتیم که درب خروجی پایانه نیز سیلاب و گل راه گرفته بود لذا مجبور شدیم چند ساعتی برای کاهش میزان آب گرفتگی معطل شویم.

وضعیت فعلی شایسته نام دروازه کربلا نیست!

به گزارش رکنا، از آنجا که کرمانشاه و مرز خسروی را بیش از یک قرن بنام دروازه کربلا می شناسند و به نوعی این نام به جزئی از شناسنامه کرمانشاه تبدیل شده، شایسته است مسئولین امر توجه ویژه ای به آن داشته باشند؛ چراکه وضعیت کنونی ساختمان پایانه مرزی خسروی باتوجه به این تصاویر، اظهارات زائران و بررسی های خبرنگار رکنا، مطلوب نیست‌.

بنابر اعلام وزیر کشور، مقرر است کاروان های زیارتی در تمامی ایام سال از این مرز تردد داشته باشند، لذا مسئولین، بخصوص اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمانشاه، بعنوان متولی اصلی ساختمان پایانه مرزی خسروی، باید شرایطی را فراهم کند که این ساختمان برای تمامی ایام سال قابل استفاده باشد، نه آنکه فقط در ایام اربعین به آن توجه کنند!

همچنین، باتوجه به صحبت های استاندار کرمانشاه مبنی بر تصویب ۷۳۰ میلیارد تومان اعتبار برای ستاد اربعین استان، باید مشخص شود که چه میزان آن برای ساماندهی ساختمان پایانه مرزی خسروی اختصاص یافته است.

حسین مسکنه/کرمانشاه

وبگردی