دیدار محسنی اژه ای با عالی‌ترین مقام های قضایی هند و ازبکستان در شانگهای

به گزارش رکنا از مرکز رسانه قوه قضاییه ، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در جریان این دیدار، با اشاره به ظرفیت‌های بالای سازمان‌ها و پیمان‌هایی نظیر «شانگهای» و «بریکس» اظهار کرد: کشورهای عضو دو سازمان‌ و پیمان‌ مهم «شانگهای» و «بریکس» عمدتاً از کشورهای متنفذ و اثرگذار در معادلات جهانی و منطقه‌ای هستند؛ فلذا ضرورت دارد سطح تعاملات و مراودات اعضای «شانگهای» و «بریکس» درخصوص موضوعات و مقولات مختلف و چالش‌های پیش‌روی جهانی، هر چه بیشتر توسعه و گسترش یابد.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: اعتقاد راسخ جمهوری اسلامی ایران آن است که ما در شانگهای و بریکس می‌توانیم به راهبرد همکاری مشترک برای غلبه بر چالش‌ها و معضلات جهانی بویژه در سطوح امنیتی، نائل آییم. ما می‌توانیم در حوزه‌هایی که منافع مشترک داریم، سطح مناسبات را هر چه بیشتر گسترش دهیم.  

رئیس عدلیه با اشاره به توسعه روزافزون فناوری‌های هوشمند و اثرگذاری سبک زندگی هوشمند در جامعه جهانی، گفت: پیشرفت‌های بعضاً روزانه در عرصه هوشمندسازی فرآیندهای زیستی، ایجاب می‌کند که قوانین و مقررات بویژه در حوزه‌های قضایی و حقوقیِ مرتبط با زیست‌بوم دیجیتال، به‌صورت مستمر پالایش و روزآمد شوند؛ در این عرصه کشورهای عضو شانگهای و بریکس می‌توانند دامنه تعاملات و همکاری‌های خود را گسترش دهند، تا از این رهگذر بتوانیم بر تهدیدات سایبری نیز فائق آییم. 

قاضی‌القضات بیان داشت: در حوزه رمزارزها و ارزهای دیجیتال نیز نیازمند تعریف مجدد مفاهیم و روزآمدسازی قوانین مربوطه هستیم؛ کشور هند در این عرصه به توفیقاتی نائل آمده و ما از دریافت تجربیات هند در این زمینه استقبال می‌کنیم؛ متعاقباً این آمادگی را داریم که تجربیات و دستاوردهای خود در عرصه‌های مختلف بویژه غلبه بر چالش‌های امنیتی و حقوقی و همچنین توسعه دادرسی الکترونیکی و هوشمندسازی فرآیندهای قضایی را به طرف هندی ارائه دهیم.  

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای در ادامه با اشاره به یکجانبه‌گرایی‌ها و یکسونگری‌های برخی دوّل غربی در حوزه مسائل مختلف جهانی، اظهار داشت: برخی دوّل غربی درخصوص مسائل مبتلابه جهانی از جمله «تروریسم»، «حقوق بشر»، «مقولات حقوقی و کیفری» و غیره، نظر و تفسیر مطلوب خود را دارند و درصدد هستند این نظر و تفسیر یکجانبه و یکسویه را به کل جهان تحمیل کنند؛ قطعاً کشورهای مستقل باید با بسط همکاری‌های مشترک در زمینه‌های حقوقی و قضایی، سد راه این رویکرد غیرمنصفانه و ناعادلانه غربی‌ها شوند و تفسیری عادلانه، منصفانه و حق‌مدرانه از مفاهیمی نظیر «تروریسم»، «حقوق بشر» و «مقولات حقوقی و کیفری» به جهانیان ارائه دهند.

قاضی «سانجیو خان» عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری هند نیز در این دیدار، با اشاره به اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی دو کشور ایران و هند، اظهار کرد: بهره‌گیری فراوان از زبان فارسی در شعر و ادبیات مردم هند و همچنین وجود ساختمان‌هایی تاریخی و زیبا در سرزمین هند که توسط معماران ایران بنا شده‌اند، نشان‌دهنده عمق اشتراکات فرهنگی میان دو کشور است.

وی در ادامه، ضمن اشاره به آمادگی هند برای توسعه همکاری‌ها با ایران در سطوح مختلف، گفت: ما آمادگی داریم که در تعامل و همراهی با مقامات قضایی ایران، به مبارزه مشترک و یکپارچه با آسیب‌های موجود بپردازیم.

عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری هند همچنین با اشاره به دستاوردهای سیستم قضایی این کشور در حوزه‌های هوشمندسازی و دادرسی‌ الکترونیک، خواستار توسعه همکاری‌ها با دستگاه قضایی ایران در خصوص این موضوعات شد.

دیدار و گفتگو با عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری ازبکستان 

همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، ظهر امروز( سه شنبه ) به وقت محلی، با «اسلام‌اف بختیار جهانگیراوویچ» عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری ازبکستان دیدار و گفت‌وگو کرد.

رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در جریان این دیدار، با اشاره به اهمیت همگرایی کشورهای عضو سازمان شانگهای جهت غلبه بر چالش‌های منطقه‌ای و جهانی اظهار کرد: دو کشور ایران و ازبکستان با مشترکات فرهنگی و تمدنی بالایی که دارند، ظرفیت توسعه هر چه بیشتر مناسبات و مراودات در حوزه‌های مختلف از جمله حوزه‌های اقتصادی، امنیتی، حقوقی و قضایی را دارا هستند. در برخی از این زمینه‌ها توافقنامه‌هایی میان طرفین به امضاء رسیده است که ضرورت دارد در جهت عملیاتی‌تر کردن این امور گام‌های مؤثرتری را برداریم.

رئیس دستگاه قضا بیان داشت: سطح روابط و مناسبات میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان، رو به گسترش و تزاید است و رئیس‌جمهور فقیدِ پیشین ما از این کشور بازدید به عمل آورد  و در مجموع رفت‌وآمدهای هیئت‌های حاکمیتی میان طرفین مطلوب است؛ این امید را داریم که بواسطه این رفت‌وآمدها و این اشتراکات فراوانی که میان دو ملت وجود دراد، اقدامات مؤثرتر و گام‌های بلندتری برای توسعه مناسبات ایران و ازبکستان برداشته شود.

رئیس قوه قضاییه گفت: اشتراکات فرهنگی و قرابت‌هایی که میان دو ملت ایران و ازبکستان وجود دارد سبب شد که جمهوری اسلامی ایران، ویزای شهروندان ازبکستان برای سفر به ایران را لغو کند.  

رئیس عدلیه تصریح کرد: اشتراکات فرهنگی و تمدنی و همچنین سایر ظرفیت‌هایی که در امتداد مناسبات ایران و ازبکستان وجود دارد، این زمینه را ایجاب و ایجاد می‌کند که همکاری‌های حقوقی و قضایی این دو کشور نیز گسترش پیدا کند؛ ما این آمادگی را داریم که تجربیات و دستاوردهای قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران در حوزه «پیشگیری از وقوع جرم»، «هوشمندسازی فرآیندهای قضایی»، «آموزش قضات» و «توسعه شوراهای حل اختلاف، فرهنگ صلح و سازش، میانجی‌گری و داوری» را به طرف ازبکستانی منتقل کنیم.  

قاضی‌القضات بیان داشت: امروز با عنایت به توسعه روزافزون فناوری‌های نوین در زیست بشری، بهره‌گیری از ابزارهای هوشمند و الکترونیکی جهت پیشبرد امورات قضایی و حقوقی مردم، نه یک انتخاب بلکه یک اجبار است.

«اسلام‌اف بختیار جهانگیراوویچ» عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری ازبکستان نیز در این دیدار، با بیان اینکه روابط و مناسبات میان دو کشور ایران و ازبکستان همواره بر اساس احترام متقابل بوده و بر پایه ریشه‌ها و اشتراکات فرهنگی و تاریخی قرار داشته است، گفت: با توجه به این اشتراکات عمیق، ما آماده انجام همکاری‌های گسترده با ایران در سطوح مختلف هستیم.

وی با اشاره به ارتقاء سطح تعاملات و همکاری‌ها میان ایران و ازبکستان طی سنوات اخیر، عنوان کرد: کشور ازبکستان از همکاری‌های تنگاتنگ با ایران در مقوله‌های مختلف به ویژه در خصوص موضوعات قضایی، کاملاً استقبال می‌کند.

عالی‌ترین مقام قضایی جمهوری ازبکستان خاطرنشان کرد: تلاش ما این است تا در اجلاس سال آینده رؤسای نظام‌های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای که قرار است به میزبانی ایران برگزار شود، حضوری فعالانه‌ و بابرنامه داشته باشیم

  • دانلود آواز باشکوه معین / آهنگ خدایا گواهی نکردم گناهی !

اخبار تاپ حوادث

وبگردی