چرا نباید به تصویر رسید کارت به کارت اعتماد کنیم ؟

به گزارش رکنا، «عکس رسید را فرستاد و من هم کتاب‌ها را با پیک برایش فرستادم اما وقتی حسابم را چک کردم، متوجه شدم پولی برایم واریز نکرده.» این داستان تنها یکی از کسانی است که گول تصاویر جعلی واریز کارت به کارت را خورده‌اند. تغییر دادن تصویر رسید کارت‌به‌کارت این‌روزها از ساده‌ترین روش‌های کلاهبرداری است. یک جستجوی ساده در گوگل شما را به انواع و اقسام سایت‌ها و اپلیکیشن‌هایی می‌رساند که برایتان رسید جعلی می‌سازند. مثلا حالتی را در نظر بگیرید که شخص کلاهبردار می‌خواهد از شما کالایی که به فروش گذاشته‌اید را بخرد. شماره کارت بانکی شما را می‌گیرد و با جایگزین کردن شماره کارت و نام شما روی رسید جعلی مبلغ مورد نظر را می‌نویسد و عکسش را برایتان می‌فرستد. به همین راحتی ممکن است فکر کنید کلاهبردار واقعا برای شما پول کارت به کارت کرده، اما اشتباه اینجا است که شما به یک عکس ساده اعتماد کرده‌اید و فریب کلاهبردار را خورده‌اید. برای مثال این عکس را با همین برنامه‌های کلاهبرداری ساخته‌ایم و هفت میلیارد تومان پول به حساب شخص دیگری کارت به کارت کرده‌ایم. آن هم در حالی که سقف مبلغ قابل انتقال روزانه تنها ۱۰ میلیون تومان است!

 فرآیند کار به این شکل است که شخص کلاهبردار، ساعت و تاریخ مورد نظرش را همراه شماره کارت فروشنده و مبلغ معامله در اپلیکیشن جعلی وارد می‌کند و در کسری از ثانیه، رسید جعلی با مشخصات دقیق آماده می‌شود. حتی بدون اپلیکیشن و با برنامه‌ رنگ‌آمیزی ویندوز هم می‌توان رسیدهای جعلی ساخت. هیچ راهی برای تشخیص رسید‌های جعلی از واقعی وجود ندارد و اگر فکر می‌کنید محال است فریب کلاهبردارها را بخورید، سخت در اشتباهید. با این حال با رعایت دو نکته می‌تواند راه کلاهبرداری را بست.

روش راحت و مطمئن؛ بررسی حساب بانکی

اگر فروشگاه آنلاین دارید و می‌خواهید محصولاتتان را برای مشتریانتان ارسال کنید و امکان معامله حضوری برایتان فراهم نیست، بهتر است بیخیال قبول رسید از مشتری شوید و اگر کسی ادعا کرد پولی به حسابتان واریز کرده، حتما گردش حساب خود را چک کنید تا ببینید آیا واقعا در ساعت و تاریخ مورد نظر، پول به حسابتان واریز شده یا نه؟ چه بهتر اگر همیشه پیامک گردش حساب را فعال کنید تا به محض دریافت پول، از طرف بانک برایتان پیامک ارسال شود. با این وجود همچنان باید حواستان را به سرشماره پیامک ارسال شده جمع کنید. همچنین توجه داشته باشید که باز هم ممکن است از کلاهبردارها گول بخورید، چراکه بعضی برنامه‌های رسیدساز جعلی، علاوه بر تهیه تصویر امکان ارسال پیامک جعلی برای شماره مورد نظرتان را هم دارند. برای همین بهتر است همیشه رقم حدودی موجودی حسابتان را به یاد داشته باشید و اگر در پیامک جعلی مانده اعلام شده با مانده حسابی که در ذهتان است اختلاف داشت، متوجه این موضوع شوید و فریب پیامک‌های جعلی را نخورید. توجه داشته باشید که این روش تنها برای فروشگاه‌های آنلاین که امکان مراجعه حضوری ندارند و کیلومترها از مشتری‌هایشان دور هستند مناسب است. اگر امکان مراجعه حضوری وجود دارد، بهتر است سراغ روش‌های مطمئن‌تر بروید.

خاطرجمعی بیشتر؛ انجام معامله حضوری

بهترین راه برای جلوگیری از کلاهبرداری، انجام معامله به صورت حضوری است. اگر در پلتفرم‌های خریدوفروش کالای دست دوم اگهی ثبت کرده‌اید و می‌خواهید یکی از وسایلتان را بفروشید، حتما از خریدار بخواهید تا برای انجام معامله به خانه یا محل کار شما بیاید و تنها در صورتی کالا را تحویلش دهید که جلوی شما پول را به حسابتان واریز کند و همزمان پیامک واریز بانک را دریافت کنید. این موضوع برای شما به عنوان فروشنده و هم برای خریدار مفید خواهد بود. چراکه در چنین حالتی شما خیالتان بابت دریافت وجه معامله راحت‌ می‌شود و خریدار هم قبل از انجام معامله، می‌تواند کالای مورد نظر را بازدید کند تا عیب و ایرادی نداشته باشد. مثلا اگر جای کتابفروش ابتدای این متن بودیم، می‌توانستیم با خیال راحت‌تری کتاب‌ها را به مشتری بفروشیم. مشتری هم متوجه می‌شد که کتاب‌ها چقدر با سلیقه و سالم نگه داشته شده‌اند!