رییس صنف شهرسازان استان کرمان در گفت و گو با رکنا مطرح کرد:
18 سال پس از زلزله بم، هنوز مردم کانکس نشینی می کنند / آمار اعتیاد در بم همچنان بالا
رکنا: رییس صنف شهرسازان استان کرمان، در گفت و گو با رکنا گفت: بعد از زلزله به صورت مسکن وار به این شهر کمک شد اما کم کم به دست فراموشی سپرده شد. هنوز بعد از 20 سال آثار تخریب زلزله وجود دارد. هنوز بعداز این همه سال در سطح شهر کانکس وجود دارد و مردم بم کانکس نشینی می کنند!
به گزارش رکنا، احسان شیخ الاسلامی، رییس صنف شهرسازان استان کرمان، در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی رکنا در رابطه با سالگرد زلزله بم گفت: زلزله بم یک حادثه طبیعی بود، این شهر در هزار سال گذشته شاهد زلزله ای نبوده است. بعد از هزار سال یکباره با شدت زیادی زلزله رخ می دهد. شدت زلزله بم آنقدر شدید بود که 60 تا 70 درصد جمعیت شهر از بین رفت و یک فاجعه انسانی رخ داد. شدت فاجعه نیز آنقدر زیاد بود که مدیریت بحران نتوانست آن را مدیریت کند.
بم چه قبل از زلزله، چه بعد از زلزله منطقه محروم محسوب می شود
رییس صنف شهرسازان استان کرمان افزود: به دلیل موقعیت استقراری که این شهر در جنوب کشور، چه قبل از زلزله و چه بعد از زلزله جز مناطق محروم محسوب می شود، همچنان نیز این شهر جز مناطق محروم است. خیلی از نهاد ها و سازمان ها بعد از زلزله بم و ویرانگری هایی که رخ داد اثر انگشتی از خود به جای گذاشتند، که یا نگاه خیرخواهانه داشتند و یا اینکه صرفا می خواستند در انظار خود را نشان دهند.
شیخ الاسلامی گفت: بعد از زلزله و تخریت اماکن، برای این شهر مدرسه، مسجد، فضای درمانی و ورزشی ساختند که با این ساخت و ساز ها بخشی از این سرانه ها جبران شد. مثلا ورزشگاهی ساختند که تا به حال چنین ورزشگاهی با چنین مقیاسی وجود نداشت. اما توقعی که جامعه متخصص شهرسازی از بم داشت این بود که الگوی شهرسازی هم به همین تناسب تغییر کند و نوع شهرسازی به گونه ای باشد که بحران گریز باشد و در برابر چنین حوادثی تاب آور باشد.
هنوز مردم در بم کانکس نشینی می کنند!
شیخ الاسلامی گفت: منطقه بم خیلی مظلوم واقع شده است. بعد از زلزله به صورت مسکن وار به این شهر کمک شد اما کم کم به دست فراموشی سپرده شد. هنوز بعد از 20 سال آثار تخریب زلزله وجود دارد. هنوز بعداز این همه سال در سطح شهر کانکس وجود دارد و مردم بم کانکس نشینی می کنند! این هخات باید حل شود. جوامع توسعه یافته در دنیا عوالمل بصری را حذف می کنند تا در خاطره ها نماند.
وی ادامه داد: اما از نظر شهرسازی چنین اتفاقی در بم نیفتاد. در همان مکان هایی که تخریب صورت گرفته بود خانه های جدید با همان ساختار کاربری قبل ساخته شد، آنه هم فقط با تغییر اندک! در صورتی که وقتی چنین تخریبی اتفاق می افتد، باید معادلات شهرسازی هم تغییر کند.
این کارشناس شهرسازی گفت: همانطور که گفتم بم منطقه محرومی است و ممکن است بخشی از سرانه ها در این شهر ساخته شده باشد اما کامل نیست و همچنان نیاز های خاص خود را دارد. حدود 20 سال از زلزله بم گذشته و بهتر است مجدد مطالعات جامعی روی این شهر شکل گیرد و نیاز های جدید بررسی شود، چون سطح آسیب های اجتماعی و فوبیایی که از زلزله به وجود آمده بود، هنوز نیز بر مردم حاکم است و همچنان داغ کشته شدگان زلزله بر دل مردم است.
بم بارانداز قاچاقچیان
وی در رابطه با آمار اعتیاد در شهر بم گفت: بم بارانداز بسیاری از قاچاقچی های مواد مخدر است، به همین خاطر دسترسی به مواد مخدر آسان تر و برای همین انگیزه برای اعتیاد بالا است. برای حل مشکل اعتیاد در این شهر، باید ریشه یابی فرهنگی، اجتماعی صورت گیرد چون همچنان آمار اعتیاد در کرمان بالا است.
ارسال نظر