رکنا گزارش می دهد؛
تبلیغات غیر مجاز در سطح شهر ادامه دار است/شهرداری،سازمان محیط زیست، مراجع قضایی و آموزش و پرورش در ادامه روند تبلیغات غیر مجاز دخیلاند
رکنا: روند چسباندن برچسب های تبلیغاتی بر در و دیوار شهر همچنان ادامه دار است. بر خلاف گذشته که این برچسب ها غالبا بر روز ساختمان ها دیده می شد امروزه جایشان را به کف زمین داده اند. با این وجود سازمان های مختلف همچنان در خصوص تبلیغات رایگان درون شهری صحبتی نمی کنند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، براساس قانون؛ چسباندن برچسب بر روی زمین، دیوار و... غیر قانونی است، با این حال روزانه حجم زیادی از برچسب های تبلیغاتی غیر مجاز در کف خیابان ها، در و دیوار ساختمان ها، تیر برق ها و... پخش می شوند. بر چسب های موجود در سطح شهر با توجه به ماهیت تبلیغاتی، دارای شماره تماس هستند بنابراین دو مسئله مطرح می شود اولا مراجع قضایی می توانند با تماس با شماره های موجود، برخورد قانونی با این افراد انجام دهند، ثانیأ شهرداری ، مطابق با وظایفی که برایش تعریف شده است، موظف است برچسب های موجود در سطح شهر را از بین ببرد. اما متاسفانه این نهاد در از بین بردن برچسب های تبلیغاتی و نظافت شهر کم کاری می کند.
از سوی دیگر جریمه ای که برای چسباندن برچسب های تبلیغاتی وجود دارد به قدری ناچیز است که تبلیغ کننده بجای بازداری ترجیح بر پرداخت جریمه دارد. بر این اساس انتظار می رود جریمه قانونی این اقدام افزایش پیدا کند با توجه به اینکه اینترنت و شبکه های اجتماعی توانسته اند موقعیت خوبی برای تبلیغات به وجود آورند چرا تبلیغات در سطح شهر به شیوه ای ادامه دارد که علاوه بر تاثیر منفی بر زیبایی شهر، حقوق شهروندی را نیز پایمال می کند. آیا می توانیم این موضوع را نتیجه عدم جایگیری آموزش حقوق شهروندی و لزوم احترام به آن در نظام آموزش و پرورش دانست؟
از طرفی برچسب های تبلیغاتی موجود در سطح شهر بعضأ به صورت روزانه به علت از بین رفتنشان توسط تبلیغ کنندگان تمدید می شوند که همین موضوع موجب هدر رفت حجم انبوهی از کاغذ شده و نیازمند ورود سازمان محیط زیست است.
یک مقام مسئول در سازمان زیباسازی شهرداری تهران در گفت و گو با رکنا در خصوص چسباندن تبلیغات غیرمجاز در سطح شهر می گوید: مطابق قانون، تبلیغات غیرمجاز در سطح نمای شهری ممنوع است. قبلا خود سازمان زیباسازی اقدام به جمع آوری این تبلغیات از سطح شهر می کرد؛ ولی الان خود مناطق این کار را بر عهده گرفته اند.
او با اشاره به اینکه در مناطق 6 و 11 که در نزدیکی میدان انقلاب هستند، تبلیغات اینچنینی بیشتر است، می افزاید: نیازی به شکایت مستقیم شهروندان برای جلوگیری از این موضوع نیست و شهروندان می توانند ضمن تماس با شماره 137، شکایت خود را ثبت کنند. نسبت به آدرسی که ثبت شده، ماموران آن ناحیه شهرداری، با عکسبرداری از برچسب هایی که بر دیوار چسبانده شده است، طرح دعوی را انجام می دهند و سپس نیروهای پیمانکار جهت پاکسازی به آن نقطه مراجعه کرده و این تبلیغات را می کند. اگر محدوده میدان ولیعصر (عج) تا چهارراه ولیعصر (عج) را در نظر بگیرید که نیروهای شهرداری بخواهند پاکسازی کنند، حدودا 10 نفر می بایست یک صبح تا ظهر را کار کنند تا بتوانند این بخش از شهر را از این تبلیغات غیر قانونی پاک کنند.
این مقام مسئول در ادامه می گوید: قبلا تبلیغات ثبت شرکت ها خیلی زیاد بودند ولی آنها با در نظر گرفتن جرایم سنگین، خیلی کمتر شده اند. این روزها بیشترین تبلیغات مربوط به تخلیه چاه در همه مناطق تهران است. باتوجه به اینکه هزینه تخلیه چاه زیاد شده است، آنها اگر درآمدشان از یک خانه را هم برای پرداخت جریمه در نظر بگیرند باز هم برایشان می صرفد که تبلیغات غیرمجاز داشته باشند و جریمه اش را هم بپردازند.
وی در پایان تاکید می کند: هنوز شهرداری برای جلوگیری از این کار قانون ندارد. بیشترین میزان جریمه الان حدودا یک میلیون تومان است؛ ولی این مهم در مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است تا به قانون تبدیل شود. اگر این مهم تصویب شود، جرایم تا حدود 10 میلیون تومان بالا خواهد رفت.
ارسال نظر