شجاعی:رونمایی از دو محصول جدید برای بازاریابی گردشگری خارجی

به گزارش رکنا، مسلم شجاعی مدیرکل دفتر بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی درباره جدیدترین اقلام و تولیدات در حوزه گردشگری اولین نشست خبری خود را پیش از ظهر امروز در محل معاونت گردشگری برگزار کرد.

در این برنامه شجاعی گفت: نسل جدیدی از محتواهای گردشگری در حال تدوین است اولین آن کتابچه چند رسانه‌ای گردشگری است که شامل ۹ کتابچه به ۱۳ زبان خارجی با ۱۰۸ فایل pdf با قابلیت نمایش در قالب‌های مختلف است.

وی با بیان اینکه این محتوا در اختیار همگان به صورت آفلاین قرار می‌گیرد ادامه داد: این محتوا به رایزنان و خبرنگاران، فعالان گردشگری داده می‌شود تا در بازارهای هدف پخش شود. همچنین می‌خواستیم تنوع در مطلب و تصاویر از گستره جغرافیایی داشته باشیم.

آرش نورآقایی هم در این برنامه گفت: برای طراحی این محتوا باید تصاویر متن‌ها را طبقه بندی می‌کردیم. از طرفی وزارت میراث فرهنگی یک برندی را طراحی کرده بود ولی هیچ کجا دیده نمی‌شد. ولی در کشورهای دیگر حتی در سفره کاغذی آنها از این برند استفاده می‌کنند. یکی از کارها متحد کردن شعار و برند گردشگری بود. همچنین کاتالوگ اصلی قرار بود توضیح اصلی بدهد که ایران شامل چی چیزهایی هست و کاتالوگ‌های دیگر به صورت تخصصی توضیح دهد.

شجاعی در ادامه این برنامه از تولید محتواهای دوم گردشگری خبر داد و گفت: پس از لغو روادید با ۲۸ کشور آمار اسفند ۱۴۰۲ و فروردین ۱۴۰۳ را با مدت مشابه مقایسه کردیم. این آمار نشان می‌دهد که با ۲۰ درصد رشد ورود گردشگری رو به رو شدیم.

وی گفت: لغو روادید موجب شد که برخی از کشورها ویزایشان را با ما لغو دو طرفه کنند همچنان که عمان این کار را انجام داد و اخیراً هم تونس، ویزا را برداشت.

شجاعی بیان کرد: محصول دوم موشن گرافی در قالب یک پکیج درباره معرفی ایران است که به کشورهایی که با آنها لغو روادید شده ارسال خواهد شد. این کشورها شامل ۲۸ کشوری است که تازه لغو روادید شده‌اند و ۸ کشوری که قبلاً روادید با آنها لغو شد.

شجاعی گفت: پروژه سلام ایران یکی از پروژه‌هایی است که در حوزه بازاریابی انجام شد. این کار را ادامه دادیم از کشورهای مختلف گروه‌های متعددی به ایران آمدند و بازتاب خوبی داشت. تور کشورهای بازار هدف و لغو روادید شده در قالب تورهای تخصصی وارد کشور می‌شوند. این کار در طول سال نیز انجام می‌شود. چند سالی است که به این باور رسیده‌ایم باید در نمایشگاه‌های خارجی حضور داشته باشیم اما آیا لازم هست که دولت در همه این نمایشگاه پاویون دولتی داشته باشیم؟ ما به یک اقدام مؤثرتر رسیدیم که همان رودشو است. در این رودشو بخش خصوصی ایرانی و خارجی رو به روی هم می‌نشینند و مذاکره می‌کنند.

وی گفت: اثر رودشو را در عمان و چین دیده‌ایم و می‌خواهیم که هیأتی از دولت و بحث خصوصی در این رودشو شرکت کنند. مالزی، اندونزی و ویتنام سه کشوری است که در روزهای آینده رودشو برگزار می‌کند. سعی کردیم که هولدینگ های ایرانی هم حضور داشته باشند. امیدوارم که این کار در دولت‌های بعدی هم ادامه پیدا کند. رودشوی بعدی در هند است. برای ترکیه، روسیه نیز برنامه داریم و قیمت‌های آن تقریباً درآمده است.

شجاعی گفت: معمولاً آژانس‌های ورودی کار در این برنامه حضور پیدا می‌کنند. از آن طرف آژانس‌هایی رو به روی این افراد می‌نشینند که در حوزه خروج مسافر کار می‌کنند.

شجاعی تصریح کرد: سال گذشته ۲۵ هزار گیگ محتوا تولید کرده‌ایم که به کشورهایی مختلف داده‌ایم. ۷۴۰۰ گیگ محتوای مختلف در رویدادها پخش شده است و یا در اختیار هیأت‌ها قرار گرفته است. این محتواها تغییر کرده است مستندهای بلند دیگر جواب نمی‌دهد هر چند مخاطب خاص خودش را دارد. الان به چهار ثانیه محتوا برای تیک تاک رسیده‌ایم. باید محتواهای تولید شده از سال‌های قبل تغییر کند.

 

وبگردی