چند واکسن خارجی خریده ایم؟/ آخرین وضعیت واکسن های ایرانی کرونا
رکنا: دیروز وزیر بهداشت وعده داد که تا پایان بهار واکسیناسیون ایرانی کرونا با استفاده از واکسن های تولید داخل آغاز می شود، اما سوال همه اینجاست که آخرین وضعیت تولید واکسن های ایرانی کرونا چیست؟
رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت از این خبر داده است که پنج کشور از جمله دو کشور اروپایی به دنبال خرید واکسن ایرانی کرونا هستند، اما خود ما تا کنون چند واکسن خارجی خریده ایم؟
به گزارش رکنا، کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با انتشار یک توئیت از این خبر داده است که «پنج کشور از جمله دو کشور اروپایی متقاضی خرید واکسن ایرانی کرونا هستند و با افزایش راندمان تولید، دستیابی به رکورد تولید ماهانه ۲۰ میلیون دز واکسن کرونا نزدیک است.»
این آخرین اظهار نظر یک مقام مسئول در وزارت بهداشت درباره وضعیت تولید واکسن ایرانی کروناست، بعد از آن است که دیروز سعید نمکی، وزیر بهداشت قول داد که تا پایان بهار واکسیناسیون عمومی علیه کووید 19 با فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن های ایرانی کرونا آغاز می شود و البته پیش از محمدرضا ظفرقندی، رئیس سازمان نظام پزشکی گفته بود که واکسن ایرانی «کوو ایران برکت» به مشکل برخورده است.
4 واکسن ایرانی کرونا در راه است
بر اساس اعلام وزارت بهداشت، تاکنون بیش از ۱۲ شرکت مختلف برای تولید واکسن کرونا در ایران در تلاش هستند و از این تعداد چهار شرکت جلوتر از بقیه هستند. این چهار پروژه شامل تولید واکسن مشترک با کوبا در انستیتو پاستور است که به گفته وزیر بهداشت، احتمالا زودتر از بقیه در بهار امسال تولید خواهد شد. بعد از آن بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت واکسن برکت تولید ستاد اجرایی فرمان امام است که مشغول ایجاد خط تولید است.
آنطور که مدیران وزارت بهداشت گفته اند، همزمان با این دو خط تولید واکسن کرونا، واکسن تولیدی موسسه سرم سازی رازی (واکسن تزریقی - استنشاقی) و همچنین واکسن فخرا یا سپند تولیدی وزارت دفاع نیز وارد کارآزمایی بالینی انسانی شده و مراحل تولید را میگذارنند.
کدام واکسن های خارجی در ایران مجوز گرفته اند؟
سازمان غذا و داروی ایران تاکنون به چهار واکسن اسپوتنیک وی روسیه، سینوفارم چین، کواکسین شرکت باهارات تک هند و واکسن آسترازنکا ساخت کره جنوبی مجوز مصرف اضطراری داده است. از این واکسنها واکسن آسترازنکا مجوز مصرف اضطراری سازمان بهداشت جهانی را نیز دارد.
همچنین قرار است با مشارکت یک شرکت دارویی ایرانی خط تولید واکسن اسپوتنیک وی در ایران راه اندازی شود، ولی نام شرکت تولید کننده آن هنوز به طور رسمی اعلام نشده است.
تا حالا چند واکسن خریده ایم؟
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرده که تاکنون یک میلیون و ۶۹۵ هزار دز واکسن خارجی وارد کشور شده است که از این تعداد ۵۲۰ هزار دز واکسن اسپوتنیک روسیه است، ۱۲۵ هزار دز آن واکسن کواکسین شرکت باهارات تک هندوستان، ۱۰۰هزار دوز آن واکسن سوبرنای کوبا (برای فاز سه مطالعه انسانی)، ۷۰۰ هزار دوز آن واکسن آسترازنکا تولید کره جنوبی (از سبد کوواکس) و ۲۵۰ هزار واکسن سینوفارم چین (اهدایی دولت چین) است که این میزان تنها برای واکسیناسیون حدود ۸۴۵ هزار نفر یعنی یک درصد جمعیت کشور کفایت می کند.
سعید نمکی، وزیر بهداشت نیز در این هفته اعلام کرد: قرار بود تا پایان سال ۹۹ حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر گروه اول آسیب پذیر شامل کادر درمان، بیماران خاص و صعب العلاج و گروهی از سالمندان علیه کرونا واکسینه شوند، اما به علت بدقولی و تاخیر صادر کنندگان واکسن از جمله هند و کره جنوبی واکسیناسیون این تعداد با تاخیر ۲۰ روزه انجام میشود البته واکسیناسیون یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در کشور به حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار دز واکسن نیاز دارد که همه آن هنوز وارد نشده است. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر