اهدای 1.3میلیارد دوز واکسن کرونا به کشورهای فقیر

واکسن کرونا برای کاهش ابتلا به کووید-19 در تمام دنیا مورد توجه قرار گرفته است. کشورهای فقیر نیز باید این واکسن را دریافت کنند تا ابتلا به بیماری کرونا در جهان کاهش یابد.

به گزارش رکنا، سازمان جهانی بهداشت درنظر دارد چند واکسن کرونایی شرکت‌های بین المللی را در هفته‌های آتی به‌منظور توزیع سریع واکسن‌ها در کشورهای فقیر مورد تائید قرار دهد. شبکه خبری «سی‌جی‌تی‌ان» چین، طرح جهانی کوواکس که سازمان جهانی بهداشت هدایت آن را برعهده دارد، خواستار توزیع دستکم ۲ میلیارد دوز واکسن کووید–۱۹ در سراسر جهان در سال جاری است که دستکم ۱.۳ میلیارد دوز آن در اختیار کشورهای فقیرتر قرار می گیرد.

با این حال، کواکس هنوز نتوانسته است مقادیر کافی واکسن را به دلیل کمبود بودجه تامین کند و حال آنکه کشورهای ثروتمند مقادیر زیادی واکسن را به خود اختصاص داده اند.

در رقابت برای تامین واکسن، مصوبه های قانونی در تائید اثربخشی و ایمنی واکسن ها و افزایش میزان تولید، حائز اهمیت است. اما برخی کشورهای فقیرتر تا حد زیادی به مجوزهای سازمان جهانی بهداشت متکی اند، زیرا از ظرفیت نظارتی محدودی برخوردارند.

تائیدیه سازمان جهانی بهداشت به طور خودکار به خرید واکسن کرونا به واسطه طرح کواکس منجر نمی شود، اما امکان توزیع واکسن به کشورهای فقیرتر را تسهیل می کند تا بتوانند به طور مستقیم به واکسن دسترسی پیدا کنند.

تاکنون دو شرکت چینی سازنده واکسن تحت عنوان «سینوفارم» و «سینوواک» درخواست خود در سازمان جهانی بهداشت را ثبت کرده اند. این سازمان در حال بررسی این درخواست هاست و در ماه مارس (فروردین ۱۴۰۰) در مورد این دو شرکت اتخاذ تصمیم می کند.

واکسن شرکت سینوفارم برای مصارف کلی مورد تائید چین، امارات متحده عربی و بحرین قرار گرفته و مجوز مصارف اورژانسی در پاکستان، صربستان و مصر را دریافت کرده است.

شرکت سینوواک نیز هنوز نتایج جهانی آزمایش مرحله سوم خود را منتشر نکرده اما واکسن این شرکت برای مصارف اورژانسی در کشورهایی چون برزیل، اندونزی، ترکیه و شیلی تائید شده است.

سازمان جهانی بهداشت اواخر ماه دسامبر (دی) مجوز تزریق واکسن کرونای شرکت آمریکایی فایزر و شرکت آلمانی بایون‌تک را صادر کرد.

همچنین انتظار می رود واکسن کرونای شرکت مُدرنا اواخر ماه فوریه (اسفند) مورد تائید سازمان جهانی بهداشت قرار گیرد.

در همین حال، واکسن های شرکت های فایزر و مُدرنا در چند کشور غربی از جمله آمریکا و برخی کشورهای اروپایی برای مصارف اورژانسی مجوز دریافت کرده است.

یک واکسن کرونای دیگر که شرکت آمریکایی «جانسون اند جانسون» سازنده آن است، احتمالا در ماه می یا ژوئن (اردیبهشت یا خرداد) از طرف سازمان جهانی بهداشت تائید می شود.

علاوه بر آن واکسن تولیدی شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد که انستیتو سروم هند سازنده آن است، در ماه ژانویه یا فوریه (دی – بهمن - اسفند) تائیدیه سازمان جهانی بهداشت را دریافت می کند.

این سازمان بین المللی در نیمه دوم ماه فوریه (اسفند) همین واکسن کرونا را که در کره جنوبی تولید شده است، مورد تائید قرار می دهد. آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی