معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران:
روزانه ۶۰ هزار ماسک فقط در بخش بیمارستانی کمبود داریم
رکنا: معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: متاسفانه از ابتدای خرداد، تولیدکنندههای معین به دلیل کمبود مواد اولیه تولید ماسک نتوانستند به درستی ماسک مورد نیاز را تامین کنند؛ روزانه کمبود ۶۰ هزار ماسک فقط در بخش بیمارستانی احساس میشود.
ماسک / دکتر منان حاجی محمودی درباره اینکه داروخانهها تحت نظارت و کنترل ارگانهای نظارتی هستند، اظهار کرد: داروخانه، قائم به دو رکن است؛ موسس داروخانه و مسئول فنی که هر دو داروساز و موظف به رعایت ضوابط ابلاغی وزارت بهداشت هستند.
به گزارش رکنا، وی افزود: در بین صنوف مختلف، صنفهایی که موظف به حضور مسئول فنی آموزش دیده مرتبط هستند، با پاسخگویی و نظارت شخص مسئول فنی مکان قابل اعتمادتری برای تهیه کالاهای سلامتاند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان این که داروخانهها باید کالای خود را باید با فاکتور رسمی از پخش رسمی و معتبر تهیه و به مراجعین ارائه کنند، تصریح کرد: این در حالی است که برخی دیگر از صنوف الزام رعایت زنجیره تامین معتبر برای کالای خود را ندارند و قطعاً به همین علت است که عرضه برخی اقلام حفاظت شخصی کرونا مانند ماسک در داروخانهها با محدودیت جدی روبه رو است، در صورتی که در صنوف دیگر مانند عطاری یا سوپرمارکت یا …. ارائه میشود.
حاجی محمودی اظهار کرد: داروخانهها مجوز لازم برای فروش ماسک با فاکتور رسمی و با حاشیه سود 15 درصد را دارند.
وی در خصوص اینکه از ابتدای بحران کرونا تاکنون میزان نیاز مردم و تقاضای ارائه ماسک در داروخانهها افزایش پیدا کرده است، اظهار داشت: با افزایش میزان تقاضا، تامین آن هم به خصوص در مناطق با شیوع بالای کرونا یا مناطق قرمز دچار مشکل جدی شد. در ابتدای بحران کرونا، کمبود ماسک N95 و سه لایه وجود داشت، که با توجه به تامین ماسک N95تا حدی مشکل کمبود در کشور حل شد اما همچنان کمبود ماسک سه لایه به قوت خود باقی است.
حاجی محمودی بیان داشت: در ابتدای بحران کرونا کمبود ماسک کشور توسط اداره کل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو مدیریت شد، و برای هر دانشگاه با معرفی تولید کننده معین و دانشگاه ناظر نیازهای بیمارستانی تا حدی مدیریت شد.
مشکل کمبود مواد اولیه تولید ماسک از ابتدای خرداد ماه
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه مواد اولیه تولید ماسک از ابتدای خرداد ماه با کمبود مواجه شد، بیان کرد: متاسفانه از ابتدای خرداد ماه، تولیدکنندههای معین به دلیل کمبود مواد اولیه تولید ماسک، نتوانستند به درستی ماسک مورد نیاز را تامین کنند.
کمبود 60 هزار ماسک به طور روزانه
وی با تاکید بر اینکه در دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور متوسط روزانه 80 هزار ماسک فقط جهت تامین نیاز بیمارستانهای دولتی و خصوصی نیاز است، گفت: با توجه به کمبود مواد اولیه و عدم تامین آن برای واحدهای تولیدی، در حال حاضر با توجه به تولید فقط 20 هزار ماسک از سوی تولیدکنندههای معین به طور متوسط روزانه کمبود 60 هزار ماسک فقط در بخش بیمارستانی احساس میشود.
حاجی محمودی با بیان اینکه از ابتدای بحران کرونا تا به امروز یک عدد ماسک از طریق شرکتهای پخش با فاکتور رسمی و قیمت مصوب 800 تومان در داروخانههای استان تهران توزیع نشده است، تصریح کرد: از ابتدا تاکنون یک عدد ماسک از سوی واحدهای تولیدی که مجوز اداره کل غذا و دارو و معاونت های غذا و دارو داشته باشند، برای داروخانهها حتی به صورت سهمیهای با قیمت مصوب 800 تومان ارسال نشده است.
داروخانهها متهم به گران فروشی نیستند
وی با تاکید بر اینکه تامین ماسک بیمارستانها و کادر درمان اولویت اول دانشگاهها و تولیدکنندهها بوده است، گفت: تامین ماسک بیمارستانهای دولتی و خصوصی و شبکههای یهداشتی که فعالیت پایش تستهای کرونا را انجام میدهند، اولویت اول دانشگاهها و تولید کنندههای معین است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، افزود: اولویت بعدی دانشگاهها درمانگاههای دولتی و خصوصی سطح شهر بود. دانشگاهها حتی نتوانستهاند، ماسکهای بیمارستان های دولتی را به درستی تامین کنند، طبق شنیدهها در برخی از استانهای کشور که ممکن است، در شرایط قرمز نباشند، ماسک در داروخانههای آن به صورت سهمیهای بعضا به صورت محدود توزیع شده است.
حاجی محمودی با اشاره به اینکه ماسکهای وارداتی قیمت بالایی نسبت به ماسک تولید داخل دارد، گفت: واردات ماسکهایN95 با ارز آزاد از سوی شرکتهای پخش صورت گرفت که به دلیل قیمت بالای آن برخی داروخانهها به تعداد محدود خریداری کردند.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در رابطه با همکاری انجمن داروسازان تهران با بسیج اصناف در خصوص تامین ماسک داروخانههای استان تهران، اظهار داشت: ماسکهای تولید شده توسط بسیج اصناف ماسکهای پزشکی نیست و به صورت کارگاهی تولید میشود و به همین دلیل تنها در برخی داروخانهها به صورت محدود و با قیمت مصوب 1600 تومان به صورت محدود توزیع میشود.
حاجی محمودی در پاسخ به این سوال که چرا گاهی داروخانهها ماسک را در کیسه فریزر به مراجعین تحویل میدهند، بیان داشت: به دلیل محدودیت در توزیع ماسک؛ داروخانه از بستههای 50 عددی، به درخواست و نیاز مراجعین تعدادی را در بسته بندی کوچکتر ارائه میدهد، ولی در صورت نیاز، مشتری میتواند مجوز تولیدی ماسک را از داروخانه استعلام کند.
وی تاکید کرد: ماسکهای ارائه شده در داروخانه باید حتما از واحدهای تولیدی مورد تایید سازمان غذا و دارو تامین شود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه رفتار ویروس کرونا غیرقابل پیش بینی است، اظهار داشت: طبق توصیههای سازمان بهداشت جهانی، در صورت رعایت حفظ فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک میتوان امید داشت، که ویروس کرونا کمتر قربانی گیرد.
حاجی محمودی خاطر نشان کرد: امید است با سیاستگذاریهای وزارت بهداشت و هماهنگیهای بین سازمانی، شاهد اتفاقهای خوب از جمله تامین ماسک به قیمت مصوب در داروخانههای کشور و کاهش بیماری کرونا باشیم.
وی در با بیان اینکه امروزه متولی ماسک در کشور وزارت صنعت و معدن است، گفت: وزارت صمت میبایست روزانه 2.5 میلیون ماسک در اختیار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جهت تامین ماسک فقط برای کادر درمانی و بیمارستانهای کشور قرار دهد.
وی افزود: امید است وزارت صمت با مدیریت، مابقی ماسکهای تولید شده را در داروخانههای کشور توزیع کند.
حاجی محمودی با بیان اینکه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دپوی 3 الی 4 روز ماسک بیمارستانهای خود را دارد، گفت: طبق قانون پروتکل بحران، معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران باید حداقل دپوی 2 الی 3 ماه ماسک با کیفیت بیمارستانها را داشته باشد.
وی ادامه داد: براساس نیاز روزانه بیمارستانهای به ماسک میتوان گفت در ماه حدود 2 میلیون 400 و در سه ماه 6 میلیون ماسک باید معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران دپو داشته باشد، در صورتی که موجودی انبار بسیار کمتر از نیاز است.
وی با تاکید بر اینکه معاونت غذا و دارو ماسک مورد نیاز بیمارستانها را به صورت روزانه تامین میکند، اظهار داشت: امروزه مشکل کمبود ماسک در بیمارستانها جدی است و معاونت تمام تلاش خود را در راستای تامین ماسک سه لایه مورد نیاز بیمارستانها خواهد کرد، تا شرمنده کادر درمانی نشود.
حاجی محمودی تصریح کرد: علاوه بر آن، مردم هم باید تا حد ممکن در منزل بمانند و فعالیتهای خود را به صورت دور کاری انجام دهند، همچنین میتوانند از ماسک های کارگاهی و پارچهای استفاده کنند.
ارسال نظر