آمار کودک آزاری در ایران 5 برابر شده است / نسبت به قبل از دوره کرونایی

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کرونا در کشور ما و جهان تبدیل به یک ابر بحران شده است که با توجه به شیوع گسترده آن دولت ایران تصمیم گرفت تا سطح 3 قرنطینه را در کشور اجرایی کند که همین مسئله باعث شد تا با رعایت خود مردم، یک قرنطینه شدید تر شکل بگیرد. یعنی مردم در خانه ماندند و فقط برای تامین اقلام مورد نیاز به بیرون آمدند.

طبیعتا هر قرنطینه خانگی باعث مشکلاتی خواهد شد.  از جمله افزایش دعواهای خانوادگی، همسر آزاری و کودک آزاری ...

 کودک آزاری در دوره کرونایی چقدر می تواند افزایش آماری یافته باشد، پژوهشگر آسیب های اجتماعی در این خصوص توضیح داد.

محمدرضا محبوب فر پژوهشگر آسیب های اجتماعی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این وضعیت کودک آزاری  در شرایط کرونایی چگونه بوده  است گفت : قرنطینه خانگی شرایط خاص خود را دارد . انسان ها به آن عادت نداشته و دراین شرایط قرار نداشتند. حال در یک وضعیت اضطرار در این موقعیت قرار گرفته اند . آمارها از افزایش اختلافات خانوادگی در قرنطینه های خانگی خبر می دهد. خشونت علیه زنان، خشونت علیه مردان و به ویژه خشونت علیه کودکان خود را نشان داده است.

کودک آزاری به دلیل کشمکش های زوجین افزایش داشته است

وی ادامه داد: طی مدتی که مردم در خانه بسر می برند کودک آزاری افزایش چشم گیری داشته که با توجه به کشمکش های زوجین این شرایط به کودکان نیز تسری پیدا کرده است.

5 برابر شدن کودک آزاری نسبت به قبل از کرونا

محبوب فر درباره درصد افزایش کودک آزاری در دروه کرونایی نسبت به پیش از آن در کشور گفت: متاسفانه درصد کودک آزاری در کشور نسبت به قبل از شیوع کرونا نزدیک 5 برابر افزایش داشته است.

این پژوهشگر آسیب های اجتماعی با بیان اینکه نزدیک 24 میلیون نفر فقط بر اساس آمار رسمی حاشیه نشین هستند اظهار کرد: مسئله ای که وجود دارد این است که بر اساس آمار غیر رسمی 32 میلیون نفر حاشیه نشین وجود دارد که نزدیک 10 میلیون نفر از آنها در استان تهران حضور دارند که بیشترشان درد نان دارند و کارگر روزمزد هستند بنابراین در این شرایط اگر از خانه خود خارج نشوند با مشکل معیشت روبرو خواهند شد.

او اضافه کرد: وقتی این جمعیت گسترده حاشیه نشین را که در تامین نخستین نیاز های زندگی خود مشکل دارند در خانه نگه می داریم طبیعی است که حاصلی جز افزایش بروز انواع خشونت ها نخواهد داشت.

ضرب و شتم از سوی والدین به صورت مداوم شده است

محبوب فر درباره قالب های خشونت علیه کودکان تصریح کرد: پیش از کرونا بیشتر خشونت ها در قالب خشونت فیزیکی و حتی تعرض بودند که امروز نیز همان ها وجود دارد با این تفاوت که امروزه از طرف والدین ضرب و شتم کودکان به صورت مداوم تکرار می شود. آمار کودک آزاری آنقدر وسیع است که سازمان بهزیستی و اورژانس اجتماعی شماره تلفن اعلام کرده و از شهروندان درخواست کرده که در صورت وقوع چنین اتفاق هایی تماس بگیرند تا پیشگیری های لازم صورت بگیرد.

افراد خشونت علیه کودکان را به بهزیستی و اورژانش اجتماعی خبر بدهند

این آسیب شناس اجتماعی گفت: همه افراد جامعه امروز باید فعال باشند و در صورت دیدن خشونت ها آن را به اطلاع مراکز ذی ربط به خصوص بهزیستی و اورژانس اجتماعی خبر بدهند چراکه اگر این روند فعلی ادامه دار شود و مشکلات اقتصادی نیز به آن اضافه شود بدون شک آمارها افزایش چشم گیر خواهد داشت کمااینکه بیشتر خشونت های کنونی حاصل کشمکش های خانوادگی به دلیل افزایش مشکلاتی اقتصادی است.

آموزش در شرایط قرنطینه را به مردم بدهید

او در پایان تاکید کرد: نیاز است که از سوی مراجع دولتی و غیر دولتی مانند سازمان های مردم نهاد، آموزش مهارت های زندگی به مردم صورت بگیرد تا اعضای خانواده بدانند که در چنین شرایط بحرانی چه باید انجام دهند.

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی