پلیس ایران با متخلفین رانندگی برخورد قاطع نمی کند!
رکنا: جاوید بهلول زاده- بعد از کنفرانسی بین المللی، یکی از اساتید دانشگاه کی تی اچ سوئد مهمان دانشگاه بود. در راه دانشگاه از یکی از اساتید دانشگاه در مورد وجود پلیس راهنمایی سوال کرد. با تعجب علت را که بررسی کردیم به این نتیجه رسیدیم که با تخلفات مشهود متعدد در سطح شهر برای کسانی که با شرایط کشور ایران آشنا نیستند واقعا عدم برخورد جدی جای سوال دارد.
برخورد با تخلفات رانندگی و جرایم مربوطه مسلما قسمتی از اصلاح رفتارهای ترافیکی و افزایش ایمنی راه ها است. در اکثر تحقیقات انجام شده در اقصی نقاط جهان و در ایران افزایش نیروی پلیس Police و دوربین های کنترلی منجر به کاهش تخلفات و در نتیجه افزایش ایمنی راه ها و ساماندهی جریان ترافیکی شده است. اما متاسفانه در کشور مان عدم برخورد جدی و واقعی پلیس با متخلفین کاملا مشهود است. دیدگاه منفی رانندگان به موضوع جریمه نیز از طرفی مزید بر علت شده تا کمبود نیروی کافی پلیس و تجهیزات مناسب زیاد به چشم نیاید.
این در حالی است که اعمال قانون Law نیز به صورت صحیح انجام نمی پذیرد. از دیدگاه خیلی از رانندگان هدف پلیس از اعمال جریمه فقط درآمد ناشی از این عمل بوده و رفتارهای ندرتا غیر حرفه ای پلیس نیز به این دیدگاه دامن می زند. باید پذیرفت که برخورد واقعی و محترمانه با تخلفات رانندگی می تواند تا حدود زیادی در کاهش این دیدگاه و ایجاد این دیدگاه که این برخورد در کل به نفع جامعه و خود رانندگان هست تاثیر دارد.
از طرفی دیگر نباید نیروی پلیس را مقصر اصلی قضیه دانست چرا که تامین بودجه کافی برای استقرار نیروی کافی یا تامین تجهیزات در اختیار این نیرو قرار ندارد . ظاهرا کسانی که در تهیه و تایید بودجه کشور دخیل هستند اطلاعات کافی در مورد آمار های تصادفات و دلایل علمی افزایش قدرت نیروی پلیس راهور را ندارند . با این اوصاف برای داشتن جاده هایی امن مردم ، نیروی پلیس و سایر مراجع ذیربط که می توانند در افزایش قدرت نیروی پلیس راهور دخیل باشند باید دیدگاه خود عوض کنند. و این تغییر دیدگاه جز با فرهنگ سازی و خواست همگانی میسر نخواهد بود.
برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر