اعظم السادات موسوی، رئیس انجمن متخصصان زنان و مامایی ایران در رابطه با طرح افزایش سن ازدواج کودکان که در هفته‌های اخیر مورد بحث اعضای کمیسیون زنان مجلس بوده و با مخالفت‌هایی نیز مواجه شده‌است، بیان داشت: در مساله ازدواج کودکان زیر ۱۵ سال باید این مساله را بررسی کرد که ازدواج در این شرایط سنی به لحاظ جسمی، روحی، روانی و اجتماعی مضرات بسیار زیادی برای جامعه و فرد دارد؛ صرف نظر از اینکه مشخص نیست، چه تعدادی از این کودکان پس از این ازدواج‌ها مطلقه می‌شوند باید به این مساله توجه شود که عواقب ازدواج این کودکان چیست؟

او افزود: بر اساس آخرین آمار اعلام شده حدود ۲ هزار بیوه کودک در کشور وجود دارد؛ این آمار باید تا چه رقمی برسد تا برای مسئولان تکان‌دهنده باشد؟ باید این مساله مدنظر قرار گیرد که بلوغ یک بازه زمانی دارد یعنی بلوغ به یکباره اتفاق نمی‌افتد، از ۹ سالگی آغاز می‌شود و تا ۱۵ یا ۱۶ سالگی کامل می‌شود؛ یعنی تا زمانی که بلوغ کامل شود ۴ تا ۵ سال زمان می‌برد. حتی زمانی که یک فرد به بلوغ کامل می‌رسد باید از نظر بلوغ اجتماعی نیز مورد بررسی قرار گیرد و از لحاظ روحی و روانی نیز تایید شود نه اینکه فقط به لحاظ جسمی بالغ شده باشد. رئیس انجمن زنان و زایمان تاکید کرد: یکی از شاخصه‌های مهم در حوزه بهداشت زنان سن ازدواج است. ازدواج زودهنگام برای دختران مساله‌ساز است. سازمان بهداشت جهانی ازدواج کودکان در سن پایین را معضل بهداشتی برای کشورها عنوان کرده است، چرا که روند تکامل چه به لحاظ روحی، روانی و جسمی باید با هم اتفاق بیفتد تا کودک آمادگی ازدواج را داشته باشد.

او با تاکید براینکه بدن یک دختر ۱۳ ساله قابلیت بارداری ندارد، افزود: اصلا فارغ از اینکه کودک توانایی بارداری را دارد یا خیر باید به این نکته توجه کرد که او باید آمادگی لازم را برای ازدواج داشته باشد؛ عواقب ازدواج زودهنگام به خطر افتادن سلامتی کودک است، چراکه او در این سن سیستم دفاعی پایینی دارد، از نظر ایمنی در شرایط مناسبی نیست و دچار بیماری‌های عفونی و مقاربتی شدید می‌شود که در سالهای بالاتر منجر به بیماری‌هایی جدی می‌شود که جان فرد را به خطر می‌اندازد.

موسوی در ادامه گفت: کودک با ازدواج در سن کم با مسائلی برخورد می‌کند که برای سن او مناسب نیست، روند طبیعی سن در این کودک طی نمی‌شود، او با مسائلی مواجه می‌شود که بلوغ زودرس را برای او به همراه خواهد داشت، تجربیات جنسی این کودک تاثیرات عمیق روحی و روانی را در سنین بالاتر برای او به همراه خواهد داشت.

این کودک رابطه جنسی را در زمان مناسب تجربه نخواهد کرد و مورد سوء استفاده جنسی قرار می‌گیرد که بر رفتارهای اجتماعی او تاثیرات عمیقی خواهد داشت؛ چون پذیرش از طرف آن کودک صورت نگرفته است. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.