تاثیر سرعت راه رفتن در خطر ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹
رکنا: محققان با مطالعه بر روی بیش از ۴۱۲ هزار بریتانیایی میانسال، دریافتند در میان افرادی که وزن آنها طبیعی است، خطر ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ در میان کسانی که آهسته راه میروند، ۲.۵ برابر بیشتر از سایرین است و این افراد ۳.۵ برابر بیشتر از کسانی که چاق هستند ولی با سرعت بالا راه میروند، در اثر ابتلا به این عفونت جان خود را از دست میدهند.
محققان بریتانیایی هشدار میدهند کسانی که آهسته راه میروند، صرفنظر از این که چاق هستند یا لاغر، بیشتر در معرض خطر ابتلا به نوع شدید عفونت کووید ۱۹ و مرگ ناشی از آن قرار دارند.
به گزارش نشریه پزشکی نیچر، محققان با مطالعه بر روی بیش از ۴۱۲ هزار بریتانیایی میانسال، دریافتند در میان افرادی که وزن آنها طبیعی است، خطر ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ در میان کسانی که آهسته راه میروند، ۲.۵ برابر بیشتر از سایرین است و این افراد ۳.۵ برابر بیشتر از کسانی که چاق هستند ولی با سرعت بالا راه میروند، در اثر ابتلا به این عفونت جان خود را از دست میدهند.
پروفسور توماس یتس، محقق ارشد این تحقیق از دانشگاه لستر بریتانیا گفته: «این نکته قبلا ثابت شده بود که چاقی یک عامل خطر ابتلا به عفونت کووید ۱۹ است. اما علاوه بر آن، معیارهای ساده آمادگی جسمانی، مانند سرعت پیادهروی نیز ممکن است نشانگر مهمی برای خطر ابتلا باشد.»
دکتر یتس خاطرنشان کرده است: «در مقابل افرادی که کند راه میروند و قاعدتا مقاومت فیزیکی ضعیفتری دارند، کسانی که تند راه میروند، دارای سلامت قلب خوبی هستند و مقاومت بیشتری در برابر عوامل استرسزا از جمله ویروسها دارند.»
این مطالعه شاخص توده بدنی یا BMI و سرعت راه رفتن را به عنوان عوامل خطر بالقوه برای ابتلا به نوع شدید کووید ۱۹ برجسته میکند.
توصیههای تغذیهای قبل از تزریق واکسن کرونا
در حالی که برخی از اقدامات پزشکی بیماران را ملزم میکنند که از خوردن غذا و نوشیدنی پیش از واکسینه شدن اجتناب کنند، اما متخصصان میگویند در مورد واکسیناسیون کووید ۱۹، این روند کاملا برعکس است.
به گزارش نشریه بریتانیایی Newsweek، متخصصان به افراد توصیه میکنند قبل از دریافت هر کدام از دوزهای واکسن به میزان کافی غذا بخورند و نوشیدنی سالم دریافت کنند.
«داشتن یک وعده غذایی قبل از واکسن میتواند به افرادی که سابقه احساس ضعف دارند کمک کند، در حالی که نوشیدن آب برای جلوگیری از کمآبی بدن بسیار مهم است. اگر قرار شما برای دریافت واکسن، در زمان یک وعده غذایی است، باید قبل از آن حتما غذا بخورید و آب بنوشید.» این را دکتر آلیسون وینمن، متخصص بیماریهای عفونی سیستم بهداشتی هنری فورد آمریکا میگوید.
او تاکید میکند که افراد باید شب قبل از دریافت واکسن، حتماً یک خواب خوب داشته باشند تا سیستم ایمنی بدن آنها حداکثر توانایی را داشته باشد.
دکتر مالیکا مارشال، متخصص بهداشت در بیمارستان عمومی ماساچوست نیز تاکید میکند: «برخی از افراد بعد از دریافت واکسن دچار حالت تهوع میشوند بنابراین چیزی نرم و قابلهضم را بعنوان وعده غذایی دریافت کنید. از مصرف الکل به مدت ۲۴ ساعت قبل و بعد از واکسیناسیون خودداری کنید. زیرا الکل میتواند باعث کمآبی بدن و علائم خماری شود. ضمن این که الکل میتواند واکنشهای آلرژیک ناشی از تزریق واکسن را تسریع کند.»
هشدار به جوانها برای غربالگری بهموقع سرطان روده بزرگ
متخصصان میگویند تعداد جوانان مبتلا به سرطان روده بزرگ، در سنین زیر ۵۰ سال همچنان در حال افزایش است.
به گزارش مدیکالاکسپرس، بیماری همهگیر کووید ۱۹ بر تشخیص و درمان سرطان تأثیر زیادی گذاشته است. به عنوان مثال انجام کولونوسکوپی برای تشخیص سرطان روده بزرگ در سال گذشته ۹۰ درصد کاهش یافته است.
دکتر لیزا بوردمن، متخصص گوارش در کلینیک مایو میگوید: «بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان روده بزرگ زیر ۴۰ سال هستند. این در حالی است که ما قبلاً تصور میکردیم سرطان روده بزرگ یک بیماری مخصوص سنین پیری است.»
به گفته او، حدود ۲۰ درصد از افراد جوان مبتلا به سرطان روده بزرگ دچار یک نوع ارثی از تغییرات ژنتیکی میشوند. اما در اکثر آنها تغییر در رژیم غذایی، افزایش میزان چاقی و کاهش فعالیت بدنی ممکن است مهمترین عوامل خطر باشد.
او تاکید میکند: «از آنجا که اکثر افراد جوان غربالگری نمیشوند، باید علائمی شامل درد شکم، تغییر در الگوی طبیعی دفع، کاهش وزن غیرقابلتوجیه یا ناخواسته، خستگی مداوم و وجود خون در مدفوع یا مدفوع تیره را جدی بگیرند.»
دکتر بوردمن میگوید: «اگر یک بیمار سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ را داشته باشد، باید در سنین پایینتر غربالگری را برای تشخیص این بیماری و یا شناسایی شایعترین عوامل ارثی از جمله سندرم لینچ آغاز کند.» سندروم لینچ یک بیماری ارثی است که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ، آندومتر و چندین سرطان دیگر را افزایش میدهد.
او توصیه میکند: «علاوه بر غربالگری، رژیم غذایی و ورزش میتواند به جلوگیری از سرطان روده بزرگ کمک کند. پس روی میوهها و سبزیجات تمرکز کنید و مقدار مصرف گوشت قرمز و گوشتهای فرآوریشده مانند بیکن و سوسیس را که نیتریت در آنها وجود دارد، به حداقل برسانید.»
چطور ریتم خوابوبیداری را با تغییر ساعت، هماهنگ کنیم؟
تغییر ساعت در فصل بهار در بسیاری از افراد، تنظیم چرخه طبیعی ۲۴ ساعته یا ریتم شبانهروزی خواب و بیداری را تغییر میدهد.
به گزارش Web MD، یک قانون کلی این است که تنظیم مجدد ساعت بیولوژیک بدن با هر ساعت تغییر زمان، حدود یک روز طول میکشد. با این وجود تنوع فردی قابلتوجهی در این زمینه وجود دارد.
تنظیم ریتم شبانهروزی بدن اگرچه یک فرایند بیولوژیک است اما تا حد زیادی تحت تاثیر محیط (نور یا تاریکی) و رفتار شما (داروها و غذاهایی که میخورید) نیز قرار دارد.
نور یکی از فاکتورهای اساسی در تنظیم یا به هم ریختگی چرخه شبانهروزی بدن است. نور ترشح ملاتونین؛ هورمون تنظیمکننده خواب را کم میکند. بنابراین مهم است که در ساعات بیداری تا حد ممکن خود را در معرض نور طبیعی روز قرار دهید و برعکس، در هنگام تاریکی هوا، از قرارگرفتن در معرض انواع نورهای مصنوعی از جمله نور دستگاههای الکترونیکی اجتناب کنید.
چهار ساعت قبل از خواب از انجام هرگونه ورزش سنگین و یا نوشیدن الکل و کافئین اجتناب کنید.
حمام آب گرم قبل از خواب و استفاده از پلاگین گوش و ماسک چشم در تنظیم چرخه خواب و بیداری به شما کمک میکند.
هر روز در یک زمان مشخص بخوابید و بیدار شوید. چرت نیمروز داشته باشید اما حتما از ساعت ۳ بعدازظهر به بعد بیدار باشید.
اگرچه هیچ مدرکی وجود ندارد که برخی رژیمهای غذایی بر ریتم شبانهروزی شما تأثیر بگذارد، اما در وعده شام، برای کنترل قند خون، بشقاب خود را با سبزیجات و پروتئین و تنها مقدار کمی کربوهیدرات پر کنید.
بعید به نظر میرسد که به دلیل یک ساعت تغییر ساعت ساده، برای تنظیم خواب به دارو احتیاج داشته باشید، اما در شرایط خاص ممکن است به داروهای خوابآور مانند بنزودیازپین نیاز پیدا کنید. البته با توجه به پتانسیل اعتیادآور بودن این داروها و اینکه میتوانند بر کیفیت خواب تأثیر منفی بگذارند، فقط باید با راهنمایی مستقیم پزشک یا متخصص خواب از این داروها استفاده کنید.
با پزشک خود در مورد دریافت یک دوره کوتاه مکمل ملاتونین صحبت کنید تا چرخه خواب خود را دوباره برنامهریزی کنید.
فراموش نکنید که عدم توجه به بهمخوردگی ریتم شبانهروزی بدن، خطر ابتلا به چاقی، دیابت، افسردگی و اختلال دوقطبی و مشکلات قلبی و عروقی را افزایش میدهد.
سالمترین سبزیجات بهاره را روزانه مصرف کنید
به جای نگرانی در مورد آنچه که باید در بهار امسال از رژیم غذایی خود حذف کنید، سراغ محصولات فصلی تازه و سالم بروید و این را بدانید که مقابله با افزایش کلسترول، پیشگیری از ابتلا به سرطان و سایر بیماریهای مزمن تنها بخشی از خواص بینظیر این محصولات است.
نشریه بریتانیایی Today، فهرستی از محصولاتی را که به توصیه متخصصان تغذیه اکنون باید بیش از پیش مصرف کنید، منتشر کرده است:
مارچوبه: این سبزی منبع خوبی از ویتامینهای A ، C ، E ، K، فیبر، فولات و آنتیاکسیدانی به نام گلوتاتیون است. مواد ضدالتهابی موجود در این سبزی از جمله ساپونین A، فلاوونوئیدهای کورستین، روتین، کامفرول، ایزورامنتین از فرآیندهای التهابی ناشی از بیماریهای خودایمنی جلوگیری میکنند.
تره فرنگی: تره فرنگی منبع عالی ویتامینهای A و K و منبع خوبی از ویتامین C و فولات است. تره فرنگی همچنین حاوی آنتیاکسیدان ضدالتهابی کوئرستین است که برای سلامت قلب مهم است.
ریواس: منبع خوبی از ویتامین C و کلسیم، فیبر، ویتامین A و منیزیم است. مصرف این سبزی باعث مبارزه با سلولهای سرطانی و پیشگیری از استرس اکسیداتیو میشود. ریواس حاوی بتاکاروتن و سایر ترکیبات پلیفنول مانند زیگزانتین و لوتئین است؛ ترکیباتی که با عوامل ایجادکننده برخی سرطانها بخصوص سرطان ریه مبارزه میکنند.
کنگر فرنگی: مملو از مواد مغذی مانند فیبر، ویتامین C، فولات و منیزیم است. مصرف این سبزی کلسترول LDL یا همان کلسترول بد را کاهش داده و کلسترول HDL را افزایش میدهد. پتاسیم موجود در کنگر فرنگی به تنظیم فشار خون کمک میکند.
رازیانه: دارای طعم شیرین و منبع خوبی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر است. محتوای ویتامین و مواد معدنی موجود در رازیانه به ساخت و حفظ ساختار و قدرت استخوان کمک میکند. نیترات موجود در رازیانه نیز میتواند به تعدیل فشار خون کمک کند. رازیانه حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر است. فیبر خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد زیرا به کاهش کل کلسترول در خون کمک میکند. در آخر، دریافت فیبر از میوهها و سبزیجاتی مانند رازیانه خطر ابتلا به سرطان روده را نیز کاهش میدهد.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر