عجیب‌ ترین رشته‌ های تحصیلی دنیا را بشناسید

عجیب‌وغریب‌ترین رشته‌های تحصیلی در دانشگاه‌های بخش‌هایی از آن از نظرتان می‌گذرد:

مطالعات نینجا

نینجاها در واقع ماموران مخفی رازآلود و ماهری بودند که در جامعه فئودالی ژاپن فعالیت می‌کردند و ماموریت‌هایی مانند ماموران مخفی و جاسوسان امروزی را انجام می‌دادند. «گنیچی میتسوهاشی» که به تازگی موفق به کسب مدرک کارشناسی‌ارشد در رشته مطالعات نینجا شده، چنان به سبک زندگی و تاریخچه نینجاها علاقه مند است که به مناطق کوهستانی ایگا در ۲۲۰ مایلی توکیو سفر کرده تا سبک‌زندگی یک نینجا را بهتر درک کند. اکنون این استاد نینجا خود برنج و سبزیجاتش را می‌کارد و یک مهمانخانه محلی را اداره می‌کند.

او تحصیل در رشته نینجا در مقطع کارشناسی ارشد را در سال ۲۰۱۸ آغاز کرد، یک سال پس از آن‌که دانشگاه «مایه» یک مرکز تحقیقاتی بین‌المللی درباره نینجا را در منطقه ایگا راه‌اندازی کرد که نخستین مرکز تحقیقاتی با تمرکز بر مطالعات نینجا در سراسر جهان به شمار می‌آید. جدای از تاریخ، دانشجویان این رشته، سبک‌های سنتی مبارزه و مهارت‌های بقای نینجاها، شامل هنرهای رزمی پایه و چگونگی عبور از مناطق کوهستانی را بدون این که دیده شوند آموزش می‌بینند. میتسوهاشی می‌خواهد تحصیلات خود را در رشته مطالعات نینجا در مقطع دکترا ادامه دهد.

آداب تماشای تلویزیون

ما عمده اوقاتی که جلوی تلویزیون می‌نشینیم، برنامه خاصی نداریم و ساعات هیچ کاری نکردن‌مان را به نشستن جلوی تلویزیون اختصاص می‌دهیم. پس طبیعتا خیلی عجیب خواهد بود که بشنویم رشته دانشگاهی به‌نام «آداب تماشای تلویزیون» وجود دارد. اما واقعیت دارد و این عنوان یک رشته دانشگاهی است که در دانشگاه مونت کلیر ایالت نیوجرسی امریکا تدریس می‌شود.

در این دوره آموزشی درباره نقشی که رسانه تلویزیون در زندگی امروز بشر دارد، مباحثی مطرح می‌شود و دانشجویان یاد می‌گیرند چطور مخاطب جدی تلویزیون باشند. با در نظر گرفتن این نکته که تماشا کردن تلویزیون این روزها، جزء جدانشدنی زندگی مدرن امروزی شده و بر روند زندگی خانواده‌ها تأثیرگذار است، این رشته می‌تواند برای افزایش دانش و آگاهی بسیار مفید باشد.

تربیت هکر

یکی از عجیب‌ترین رشته‌هایی که در برخی دانشگاه‌های خارجی تدریس می‌شود، آموزش چگونگی هک کردن است. بد نیست بدانید این رشته مخرب نیست و برای اهداف مهم تری به‌وجود آمده که در بحث حفظ امنیت آن کشور بسیار اهمیت دارد.

حتما می‌دانید که دو نوع هکر داریم، هکر بد یا کلاه سیاه که برای خرابکاری دست به هک کردن سیستم‌ها می‌زند و هکر خوب یا کلاه سفید که برای مقابله با این نوع هکرها، با فنون هک آشنا می‌شود. به این معنا که در بعضی کشورها برای اقدامات امنیتی به تربیت هکرهای حرفه‌ای می‌پردازند تا بتوانند در مواقع لزوم از وجود آنها بهره ببرند.

دلقک‌ شناسی

دلقک‌ها بازیگران عجیبی در دنیا هستند. یا افراد به شدت طرفدار آنها هستند و از شوخی‌ها و مسخره‌بازی‌های آنها لذت می‌برند، یا گروهی دیگر به شدت از دلقک‌ها بدشان می‌آید و حتی می‌ترسند.

فوبیای دلقک یکی از معروف‌ترین ترس‌های دنیاست ولی با این حال، فلسفه پشت زندگی یک دلقک به شدت مورد توجه جامعه‌شناسان قرار می‌گیرد، این که دیگران را بخندانی، حتی اگر خودت کوهی از غم باشی. کسی که برای نخستین بار ایده ایجاد چنین رشته‌ دانشگاهی به سرش زد، دکتر فرانسیس بوزو بود. این فکر نشئت گرفته از جریانی به عنوان «باهات شوخی ندارم» بود و به مرور تبدیل به یک رشته دانشگاهی شد.

هری‌ پاتر شناسی

چندی پیش خبری منتشر شد که دانشگاه اوهایو یک سری واحدها و دوره‌های دانشگاهی را برای شخصیت معروف و جهانی هری پاتر برگزار می‌کند. در این دوره‌ها، استادان روی تکنیک‌های ادبی و ریشه‌های فرهنگی که یک رمان دارد تمرکز می‌کنند و آنها را درس می‌دهند.

محوریت این دوره جدید بر داستان‌های هری پاتر بود. هری پاتر نام مجموعه‌ای از رمان‌های سبک خیال‌پردازی است که توسط نویسنده معروف انگلیسی، جی.کی.رولینگ نوشته شده ‌است. این کتاب‌ها به شرح ماجراهای یک جادوگر نوجوان به نام هری پاتر به همراه بهترین دوستانش، رون ویزلی و هرماینی گرنجر، در مدرسه علوم و فنون جادوگری هاگوارتز می‌پردازند.

سیمپسون‌ها و فلسفه

اگرچه این رشته فقط طی یک دوره دو واحدی در دانشگاه کالیفرنیا در برکلی تدریس می‌شود اما واقعیت این است که فلسفه موجود در این مجموعه تلویزیونی، گواهی بر تاثیر این نمایش است. مجموعه پویانمایی سیمپسون‌ها از سال ۱۹۸۹ از تلویزیون پخش می‌شود که بعضی‌ها مدعی هستند که خیلی از مسائل را پیشگویی کرده است و همین موضوع، هرازچندگاهی در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود.

جان دونالدسون، استاد فلسفه می‌گوید: «سریال سیمپسون‌ها نمایشی درباره زندگی است و با موقعیت‌هایی سروکار دارد که به زندگی ما نزدیک است و بر موضوعاتی دست می‌گذارد که در زندگی روزمره با آنها سروکار داریم؛ پس چندان هم عجیب نیست برخی مسائل مطرح شده در آن، به واقعیت تبدیل شوند! »

دیوید بکام‌ شناسی!

«پروفسور آلیس کشمور» ۱۸ سال پیش یعنی در سال ۲۰۰۰ برای افرادی که به شدت به دیوید بکام، فوتبالیست معروف انگلیسی علاقه‌مند بودند، طرحی ارائه کرد که بر اساس آن رشته «دیوید بکام شناسی» در دانشگاه «استنفورد» ایجاد و آموزش داده شود.

هدف او از این طرح، این بود که دانشجویان از «بکام» اخلاق ورزشی بیاموزند و دروسی مبنی بر زندگی حرفه‌ای این ستاره فوتبال ارائه و تدریس شود. هرچند کار وی با مخالفت‌های رسانه‌ای مواجه شد اما هم اکنون با پیگیری‌های او، دانشجویان انگلیسی می‌توانند در این رشته تحصیل و مباحث مربوط به ورزش، رسانه و فرهنگ ورزشی را مطالعه کنند. وی در گفت‌وگویی در دفاع از ایجاد این رشته جدید مدعی شده: «رشته مطالعات فیلم نیز در ابتدا از نظر بسیاری بی‌فایده بوده در حالی‌که امروزه مورد استقبال تعداد زیادی از دانشجویان قرار گرفته است».

رابین هود شناسی

همان رابین‌هودی که در جنگل‌های شروود در حال جدال با داروغه بود، هم‌اکنون یکی از واحدهای درسی رشته تاریخ آن‌ هم در مقطع کارشناسی‌ارشد است.

رشته رابین‌هود در دانشگاه «ناتینگهام» تدریس می‌شود. در رشته رابین‌هود شناسی، آوازهای خوانده ‌شده در این فیلم، نقد و بررسی می‌شوند. در پایان دوره‌ تحصیلی، دانشجویان رابین‌هودشناس درباره آوازهای قهرمانان قرون‌وسطی نیز تحقیق می‌کنند. در رشته «رابین هودشناسی» همچنین سرگذشت و سبک‌زندگی این شخصیت که نکات جالب و کمتر شنیده شده‌ای دارد، نقد و بررسی می‌شود.

مدیریت دوشیدن شیرگاو!

ما که این روزها مصرف‌کننده لبنیات به شمار می‌رویم و از مراحل فراوری و رسیدن محصول به دست‌مان با خبر نیستیم به احتمال زیاد دوشیدن شیر گاو را کاری ساده و آسان می‌دانیم. ولی جالب است بدانید برای همین مسئله به ظاهر ساده، یک رشته دانشگاهی ایجاد شده است. این رشته در دانشگاهی در انگلیس به وجود آمده است.

دانشجویان این رشته دانشگاهی، طی یک دوره دو ساله در دانشکده کشاورزی با مهارت‌های شیردوشی و البته مدیریت آن آشنا می‌شوند. افرادی که این رشته را می‌گذرانند ضمنا مهارت‌های اقتصادی مرتبط با رشته‌شان، باید و نبایدهای قانونی و نکات مدیریتی راه‌اندازیِ یک شرکت لبنیاتی را هم فرا می‌گیرند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی