سردار جلالی: با فتوشاپ تصاویری از نقاط مختلف جهان مانندمصر و بحرین را به شهرهای ایران مرتبط میکردند
رکنا: رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: مدیریت افکار عمومی در حادثه کازرون از جنس عملیات روانی بود.
به گزارش رکنا، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در جمع طلاب حوزه علمیه سراسر کشور در اردوی آموزشی، تربیتی، بصیرتی لاحقان ولایت در آبعلی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، شهدای 8 سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم، درباره فضا و معماری سایبری جهان و تأثیر آن بر انقلاباسلامی و تهدیدات و فرصت موجود در این فضا، گفت: در مقطعی از زمان قرار گرفتهایم که سرعت فعل و انفعالات و انتقال دادهها بسیار افزایش یافته است.
وی ادامه داد: اگر به سالهای قبل از 2 هزار میلادی نگاه کنیم، میبینیم بعد از جنگ جهانی دوم، از سال 1990، حدودا چهل سال دنیا بر نظام دو قطبی شرق و غرب میچرخید و به دو قسمت کمونیست و امپریالیسم تقسیم شده بود و نظام امنیتی جهان نیز براساس این دو حوزه شکل گرفته و دنبال میشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان این که رشد فناوری موجب تحولات عظیم در حوزه امنیتی جهان شده است، افزود: رشد فناوری و همزمانی آن با فروپاشی شوروی و نابودی قطب شرق، جهان به سمت نظام تکقطبی با محوریت آمریکا پیش رفت، رشد فناوری در حوزههای مختلف موجب شکلگیری حوزههای جدید و ایجاد فرصت و تهدیدات مختلف شد، این تحولات در حوزه نظامی جنگها و تهدیدات را تغییر داد و ماهیت جنگ نیز تغییر کرد؛ بخشی از این تهدیدات به حوزه رسانه آمده و نظام امنیتی جهان را تغییر اساسی داد و شاخصهای قدرت نیز تغییرات اساسی یافت.
**فناوری میتواند معماری جهان و منطقه را تغییر دهد
سردار جلالی ادامه داد: فناوری میتواند معماری جهان و منطقه را تغییر دهد، به شکلی که امروزه تمام اهداف نظامی در دنیا مبتنی بر مردممحوری است، اینکه چگونه مردم را کنترل و اداره کنیم، در دوره جنگ سرد هدف از جنگ، تصرف سرزمینها و اشغال سرزمینها بود، اما پس از سال 1990 که شاهد تغییرات اساسی در علم و دانش هستیم، قدرت و قابلیت اداره مردم و تأمین نیازهای آنها در دنیا هدف اصلی جنگهاست و اگر به کشوری حمله شد و آن کشور توانست مردم خود را حفظ و اداره کند، برنده جنگ است، حتی اگر ارتفاعات و سرزمینهایی را از دست بدهد، قادر است دوباره با ساماندهی مردم، سرزمینهای از دست رفته پس بگیرد، اما اگر مردم را از دست بدهد، دیگر قادر به پسگیری سرزمین خود تا مدتها نخواهد بود.
وی گفت: علوم و فناوریهای همگرا، بیشتر شامل علوم سایبر، بیولوژیک و نانو میشود که در حوزههای مختلف از جمله بیولوژیک و سایبری تلفیق میشود و حوزههای مشترکی بهوجود میآید که پدیدههای جدید زیادی ایجاد میکند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: امروز ما به واسطه رشد علم و تکنولوژی، با پدیدهای مانند شهر هوشمند مواجه هستیم، شهری که مردم، مدیریت و زیرساختهای آن هوشمند هستند، سایبری، زندگی شهروندان و زیرساختهای مورد نیاز آنها و مدیریت بر شهرها را تغییر داده است، در فضای سایبر، زمان و فرصت بسیار سریع تغییر میکند که تقریبا نگاه بلندمدت در آن نمیتواند وارد شود.
سردار جلالی گفت: در یک نگاه میانمدت، فضای سایبری را در سه حوزه کلی میتوان تقسیم کرد. فضای IOT یا اینترنت اشیا که ساختار هوشمندسازی تمام اشیا را شکل میدهد، اینترنت اشیا موجب میشود تمام اشیا و هر چیز روی زمین مانند یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و حتی لباس و کلاه و کفش، هوشمند شوند، به شکلی که اشیا به سمتی پیش میرود که تا سال 2025 برآورد بر این است که 200 میلیارد وسیله متصل به iot داریم و در واقع تمام اجزا و اشیا باهم به صورت هوشمندانه باهم تعامل و ارتباط دارند.
وی افزود: زندگی هوشمند در همه چیز شکل میگیرد، بهعنوان مثال در iot نظامی، همه تجهیزات نظامی هوشمند میشوند و بدون دخالت مستقیم انسان بهکار گرفته میشوند، مانند هواپیماهای بدون سرنشین که سیستم اداره جنگ، بمباران و تصویربرداری صحنه جنگ را به صورت هوشمندانه انجام میدهند، وقتی قابلیت سایبری به اشیا اضافه میشود، اشیای هوشمندی را شکل میدهد، یعنی به عنوان مثال در حوزه نظامی یک ارتش هوشمند شکل میگیرد، البته برخی کشورهای پیشرفته به این سمت پیش رفتهاند، پس ما برای مقابله با آن باید بتوانیم یک سیستم را طراحی کنیم که تهدیدات موجود را تشخیص دهد و بتواند در برابر آن مقابله کند.
**انقلابی در سیستمهای هوشمندسازی اشیا در حال رخ دادن است
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با تأکید بر اینکه انقلابی در سیستمهای هوشمندسازی اشیا در حال رخ دادن است، اظهارداشت: بعد از حوزه نظامی که پیشگام رشد اینترنت اشیاست، حوزه سلامت قرار دارد، در این حوزه کاشت تراش الکترونیک در قالب iot در علم پزشکی که در نمونههای اولیه آن تراشه را در مغز انسان قرار میدهند، به شکلی که بتواند حافظه را در بیماران آلزایمری برگرداند و بعد بتواند به کمک مغز آمده و به آن دستور دهد. اینگونه اقدامات درباره قلب Heart افراد، سالهاست انجام میشود و میتوان گفت فضای سایبری حوزه درمان را نیز دربرگرفته و متحول کرده است.
سردار جلالی افزود: علم و فناوری سایبری به میزانی رشد کرده که میتوان صدها کتاب و داده را در سلول و dna افراد حفظ و ذخیره کرد، به همین دلیل است که میگوییم در آینده، انسان در حوزه بهداشت کاملا قابل کنترل است.
وی، حوزه شهری را یکی دیگر از عرصههای رشد و گسترش اینترنت اشیا دانست و تصریح کرد: امروزه خانههایی وجود دارد که همه لوازم آن هوشمند هستند و به واسطه تلفن همراه میتواند همه لوازم خانه را کنترل کرد، فرآیند هوشمندسازی همه اشیا در حال انجام و پیشرفت است و همه حوزههای مختلف را در برمیگیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: حوزه دیگری که وجود دارد، اینترنت و مردم است، یعنی مدیریت بر مردم و افکار عمومی و اداره آنها که انواع مختلفی دارد و ما نمونههای آن را در یک سال گذشته دیدیم.
سردار جلالی افزود:گوشیهای موبایل به دلیل ابزارهای پیشرفتهای که در آن وجود دارد، بهوسیله برنامههای متعددی که بر روی آنها قابل استفاده است، سازندگان این گوشیها به این اطلاعات دسترسی دارند و به نوعی مدیریت و کنترل و مردم را روی گوشیها آوردهاند و ما به عنوان یک مدل وارد این چرخه میشویم.
وی با اشاره به بارگذاری برنامهها بر روی گوشیهای موبایل و مواردی که توسط برنامه از ما اجازه آن گرفته میشود، گفت: در هنگام نصب کردن برنامه میبینیم که از شما تأیید چند موضوع را میخواهد، اول اینکه به شماره تلفنهای شما دسترسی داشته باشد و آنها را به اشتراک بگذارد، عکسها و پیامها و پیجهای شما را هم به اشتراک میگذارد و تأیید همه اینها را قبل از نصب برنامه از شما میگیرد و اگر یکی از موارد را هم قبول نکنید، برنامه نصب نمیشود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: اطلاعات دفترچه تلفن گوشی همراه شما با تکنیک دادهکاوی و با هوش مصنوعی با هم تلفیق شده و یک شبکهای از ارتباطات ایجاد میشود و با جمعآوری اطلاعات مشخص میشود که شما با چه کسانی ارتباط دارید و این افراد که با شما در ارتباط هستند چه ویژگیها و مشخصاتی دارند، این برنامهها با استفاده از عکس و لوکیشن، مشخص میکند که شما صبح تا شب کجا هستید و چه کاری انجام میدهید؛ از طرف دیگر وقتی شما پیجهای مختلف ایجاد میکنید هر نظری داشته باشید، با هوش مصنوعی و دادهکاوی تلفیق میشود و تقریبا همه اطلاعات درباره شخصیت شما را میتواند نشان دهد.
سردار جلالی افزود: به عنوان مثال توسط این برنامهها مشخص میشود شما طرفدار کدام تیم فوتبال پرسپولیس یا استقلال Esteghlal و دیگر تیمها هستید و یا اگر موضعگیری سیاسی کرده باشید، نشان میدهد که طرفدار چه کسی هستید. اگر ابراز علاقه و یا نفرت به موضوعی کرده باشید، آن را تجزیه و تحلیل کرده و بهراحتی میتواند شخصیت سیاسی و دادههای شما را تحلیل کند و به اِشراف اطلاعاتی کامل از افراد مختلف برسد.
** نتایج 5 انتخابات اخیر دنیا با سیستمهای نرمافزاری با دقت بالا پیشبینی شده است
وی اظهارداشت: در سال 88 که فتنه پیش آمد، یکی از اساتید به من گفت میتواند براساس دادههای اساماس موبایلها، نتایج انتخابات را تحلیل کند، بعد از آن یک مجله علمی به من نشان داد که همه گروههای سیاسی ایران را بررسی و سازماندهی کرده بود که به واسطه این اطلاعات میتوانند نقشه سیاسی انتخابات ما را تهیه کنند و پیشبینی کنند که چه گروهی در پایان انتخابات رأی میآورد. در پنج انتخابات اخیر دنیا از جمله انتخابات گذشته ایران، این سیستمهای نرمافزاری توانستهاند با دقت 98 درصدی، یک هفته قبل از انتخابات، نتیجه را پیشبینی کنند، به این اطلاعات، big data گفته میشود که با تحلیل هوش مصنوعی بهدست میآید. همین تاکسیهای هوشمند و اسنپ، همه دادههای شما را جمعآوری میکند و محلهای رفت و آمد شما را ذخیره میکند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در ادامه به نرمافزار مکانیاب و راهنما اشاره کرد و گفت: دشمنان ما با استفاده از نرمافزارهای خاص، اسم و آدرس تمامی افراد و هرکسی که هدف باشد را با جزئیات کامل بهدست آورده، که کیست و کجا میرود؟ در اینجا با مفهوم دادههای حجیم روبهرو هستیم، اگر به شما بگویند که اطلاعات شما به واسطه نرمافزارهای گوشی همراهتان در دست دیگران قرار میگیرد، شما شاید بگویید خوب، مگر من چهکاره هستم و اطلاعات من به درد کسی نمیخورد! اما زمانی که این دادهها توسط هوش مصنوعی به هم ربط پیدا و یک حجم بزرگ اطلاعاتی ایجاد میکند، به شکلی که دارنده این دادهها، اطلاعات بسیار دقیق و ریزی نسبت به جزئیترین موضوعات کشور هدف در اختیار دارند، یعنی میتوانند بفهمند در کازرون یا خرمشهر چه خبر است و چه کسی با چه چیزی مخالف است.
سردار جلالی افزود: اطلاعات این دادهها در اختیار دولت ما نیست، اینها در اختیار صاحبان شبکههای اجتماعی هستند، بنابراین اِشراف اطلاعاتی کامل و دقیقی نسبت به جامعه دارند و میتوانند ابزار کنترل کشور و مردم را در دست داشته باشند، آنها میدانند علایق مردم چیست، الگوهای رفتاری، تفکر و روش زندگی یک ملت را میتوانند بهدست بیاورند و به تعبیر سادهتر، میتوانند مدیریت اداره مردم را در اختیار بگیرند، به همین دلیل به آن اینترنت و مردم میگویند، اینکه چگونه مردم را در آینده اداره و کنترل کنند.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در جلسه شورای عالی فضای مجازی، گفت: رهبر معظم انقلاب در آن جلسه فرمودند که معماری جدید جهان بر مبنای توسعه زیرساختهای سایبری است که بر کشور ما هم اثر خواهد گذاشت.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: بنده درباره نقش و تکلیف فقها در این خصوص مباحثی را در یکی از حوزههای علمیه تهران مطرح کردم، بسیاری از علما، از جمله امام خمینی(ره) معتقدند آیه شریفه نفی سبیل، شروع فقه سیاسی است و نفی سبیل، نفی تسلط بیگانه بر مسلمانان را مطرح میکند و امام خمینی(ره) در جلد دوم تحریر به این موضوع پرداختهاند، در گذشته تاریخ هم اگر نگاه کنیم، وقتی آیتالله شیرازی بزرگ فتوای منع مصرف تنباکو را اعلام کردند، استنادشان به همین آیه شریفه نفی سبیل بود.
سردار جلالی ادامه داد: آنجایی که فقها و مراجع فتوا میدهند که ازدواج زن مسلمان با مرد غیر مسلمان حرام و باطل است، برمبنای همین آیه شریفه نفی سبیل و منع تسلط کافر بر مسلمان است. امام خمینی (ره) در این باره میفرمایند: اگر بیم تسلط کافر بر مسلمان در حوزه فرهنگی، اقتصادی و امثال آن وجود دارد، بر همگان واجب است که اقدامات سلبیه انجام دهند، بنابراین تکلیف الهی مبارزه با تسلط کافر بر مسلمان است.
وی با بیان اینکه شبکههای اجتماعی تلاش میکنند تمامی امور مسلمانان را اداره کنند، تصریح کرد: شبکههای پیامرسان مانند «همراه اول»، تنها پیام را انتقال میدهند، اما ما با موضوع دیگری روبهرو هستیم، Social media یا شبکههای اجتماعی که محتوای بسیار بیشتری از متن را منتقل میکند، انتقال پیام و اطلاعات در قالب شبکههای اجتماعی مانند تلگرام، توییتر، فیسبوک و دیگر موارد شکل انتقال پیام تغییر کرده و در قالب گروه و شبکه است، زمانی که پرده به میزان کمی کنار رفت، در اسفند 96 بود که تلگرام، گزارشی را در قالب یک بیانیه شفاف منتشر کرد و در آن اعلام کرد برنامه ما در یک سال آینده چیست.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور گفت: تلگرام Telegram در این اطلاعیه حدود 10 مورد را مطرح کرد، اینکه ظرف یک سال آینده تعداد زیادی شغل بر محور تلگرام ایجاد و نظام بانکی را در شبکه تلگرام راهاندازی میکند و میتوانید دریافت و پرداخت داشته باشید، سومین مسئله این بود که ارز اینترنتی که در حال جایگزین شدن پول است را در قالب ارز گران ارائه کرد و همچنین بلاکچینهایی تعریف کرد که کنترل حکومتها را بر شبکههای اجتماعی به سمت صفر میبرد و دولتها هیچ دخالتی در آن نمیتوانند داشته باشند که این اقدام را در مدت ده ماه انجام میدهد.
سردار جلالی ادامه داد: در مدل زنجیرهای اطلاعات که مدنظر تلگرام است، دولتها هیچ کنترلی بر شبکههای اجتماعی ندارند، اگر موارد فوق را بررسی کنیم، میبینیم وقتی تلگرام میگوید یک میلیون شغل ایجاد میکند و نام آن را اقتصاد دیجیتالی نام گذاشته است، یعنی شغلهای کوچکی مانند دیجی کالا ، اسنپ و دیوار، مشاغلی بر بستر شبکههای اجتماعی ایجاد میکند، نکته قابل توجه این است که رگولاتوری مشاغل در داخل نرمافزار و شبکه است، یعنی اسنپ در اختیار نظام خدماتی سیستم تاکسیرانی ما نیست که راننده آن توسط پلیس Police تأیید صلاحیت شود.
وی اظهارداشت: سیستم شبکههای اجتماعی برمبنای مخاطب طراحی شده که مخاطبین به راننده نمره بدهند، این نظام رگولاتوری مثلا در دیجی کالا شکل میگیرد و دیجیکالا وزارت بازرگانی ما میشود، یعنی سیاستگذار و ادارهکننده، نوع و قیمت، جنس و الگوی مصرف جامعه، بنابراین شغل در بستر شبکه و خارج از کنترل دولت شکل میگیرد و اداره آن نیز با شبکه است و نظام بانکی و ارزی اینترنت، خارج از کنترل دولت و بانک مرکزی شکل میگیرد. اتفاقی که اینجا رخ میدهد این است که یک حکومتی داخل حکومت دیگر شکل میگیرد به عنوان تلگرام و زمانی که جمهوری اسلامی برخورد کند، آقای دروف میگوید مقاومت الکترونیک و دیجیتال، آنها حرف آخر را، اول گفتند. ساختار شبکههای اجتماعی چگونگی اداره مردم را تعریف میکنند و میخواهند به افراد بگویند براساس شاخصههایی که برای شما تعیین شده، فکر کنید.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور به قابلیتهای جدید اینستاگرام Instagram اشاره کرد و گفت: رباتهای طراحی شده توسط اینستاگرام وقتی شما عکس مربوط به یک باشگاه ورزشی را چک میکنید، آنها متوجه میشوند که شما علاقهمند به آن باشگاه هستید، پس اخباری را به شما میدهند که به آن مرتبط است، این یعنی افراد را به صورت هوشمندانه شناسایی میکند و تلاش دارد هنجار ذهنی شما را همانطور که میخواهد، طراحی کند و ساختار فکری شما را شکل می دهد.
سردار جلالی اظهارداشت: اینستاگرام در حوزه سیاسی افراد را به اشخاص همسو مرتبط میکند و گروههای ضدانقلاب در خارج از کشور، از منافقین گرفته تا صهیونیستها و اعراب از این ابزار استفاده میکنند، به دلیل ویژگیهای فضای سایبری باید بدانید هر صفحهای نشاندهنده این نیست که یک انسان واقعی پشت آن است، آنها به واسطه این ابزار تلاش میکنند فکر مردم و مسئولان را کنترل کنند.
وی ادامه داد: افراد و گروههایی هستند که با استفاده از شبکههای اجتماعی، جریان سیاسی و مطالبه اجتماعی ایجاد میکنند و با کشاندن این موضوعات به رسانه و مطبوعات چالش ایجاد میکنند، اما وقتی بررسی میکنید، میبینید که موضوع از اساس اشتباه بوده و عدهای ضد انقلاب در خارج از کشور این موج را ایجاد کردهاند.
**مدیریت افکار عمومی در کازرون از جنس عملیات روانی بود
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به حوادث Accidents دیماه سال گذشته و همچنین حوادث کازرون، گفت: مدیریت افکار عمومی در این حوادث از جنس عملیات روانی بود؛ یعنی همه حقههای فتوشاپ و ادیت فیلم و جابجایی و جایگذاری را استفاده کرده بودند و تصاویری که از نقاط مختلف جهان به دست آمده بود، مانند مصر و بحرین را با ترفندهای سینمایی به شهرهای ایران مرتبط میکردند، مخاطبان ما ممکن است سواد رسانهای کافی نداشته باشند و فریب بخورند، مثلا در حوادث سال گذشته کانال تلگرامی با عنوان مالباختگان کاسپین در مشهد ایجاد شد و این کانال همه مالباختگان را برای شکایت و اعتراض فرا میخواند و اولین جایی که فرمان برخورد و اعتراض را اعلام کرد، همین کانال بود.
سردار جلالی ادامه داد: این کانال که ادمین آن در ترکیه بود و منافقین بر آن تسلط داشتند اما مردم فکر نمیکردند که ادمین در ایران نیست و این به دلیل قابلیت فضای مجازی است که مکان و فاعل را مخفی میکند و تنها سواد رسانهای و سایبری مناسب میتواند به تشخیص درست کمک کند.
وی، شبکههای اجتماعی را مدل اداره مردم در فضای آینده دانست و گفت: تشکیل حکومتی در دل حکومت دیگر و تضعیف اختیارات حکومت مرکزی و قراردادن مردم روبهروی حکومت مرکزی از جمله ویژگیهای شبکههای اجتماعی است. در حوادث سال گذشته و همچنین حوادث کازرون با استفاده از دادهها و اِشراف اطلاعاتی توانستند مردم را رو در روی هم قرار دهند، حال که این اِشراف اطلاعاتی به دست بیگانگان بیفتد، حکم شرعی حکومتی حاکمیت اجتماعی بر مردم چیست ؟ اگر براساس فتوای فقها، اِشراف یک مرد کافر بر یک زن مسلمان حرام است، اِشراف یک شبکه بر کل مردم چه حکمی دارد؟ حتما حرام است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: اما برخی مسئولان خوش خیال و غربباور ما این تسلط را پذیرفته و دنبال میکنند، ما امروز در حوزه شبکههای اجتماعی یک جدال خارجی با آمریکا و تلگرام است و آمریکاییها تمامقد از تلگرام حمایت کردند، روسیه وقتی تلگرام را فیلتر کرد در مدت 24 ساعت اَبرپشتیبان آمازون و گوگل در اختیار تلگرام قرار گرفت و اَبری را که روسیه فیلتر کرده بود، آنها جایگزین تلگرام کردند.
سردار جلالی اظهارداشت: روسیه ابرگوگل را هم فیلتر کرد و آمریکاییها دست به اقدام دیگری زدند و دادههای تلگرام را در محتوای گوگل قراردادند که اگر دادههای تلگرام را فیلتر کنید، باید گوگل را هم فیلتر کرد، روسیه گوگل را هم فیلتر کرد، این همه حمایت از تلگرام توسط آمریکا بسیار تعجب برانگیز است و نشان میدهد که برخلاف آنکه تلگرام ابزاری برای اطلاعرسانی است، یک نظام دیگر دارد که از آن برای براندازی حکومت استفاده میکند، بنابراین شبکههای اجتماعی یک زیرساخت ملی در سطح امنیت ملی است.
** حمایت از تلگرام توسط آمریکا بسیار تعجب برانگیز است
وی افزود: متأسفانه در داخل کشور، غفلت انجام شد و تلگرام طلایی و هاتگرام که نسخه ورودی تلگرام را فارسی کرده و در اختیار خود گرفتند و به دادههای اصلی آن که دست تلگرام است، متصل کردند. اینها جای شبکههای اجتماعی داخلی را گرفت، در حالی که تصمیم شورای عالی فضای مجازی و تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی بر آن بود که شبکههای اجتماعی صرفا یک فضای اطلاعرسانی نیست. شبکههای اجتماعی یک مدلی از حکومت آینده بر مردم و نحوه اداره مردم در آینده است و تمامی امورات مردم در این شبکهها حل و فصل شود، پس باید همه این شبکههای اجتماعی داخلی و ملی باشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ادامه داد: بسیاری از شبکههای اجتماعی داخلی مانند سروش، ایتا، بله و ... زحمات بسیاری برای بومیسازی شبکههای اجتماعی متحمل شدهاند، اما با اقدام برخی برای طلاگرام و هاتگرام باعث شد که تلاشها نتیجه اساسی نداشته باشد و کماثر شد.
سردار جلالی تأکید کرد: مدل حکومت و معماری جدید جهان مبتنی بر فضای سایبری است و اداره امور مردم مبنی بر شبکههای اجتماعی و سایبری است، پس حضور و شناخت این موضوع بسیار مهم است. باید ابزار، شاخصها، روشها، هنجارها، مدلها، استراتژیها، بازیگران اصلی آن و اینکه چگونه شکل میگیرد و چگونه دنبال میشود، بسیار مهم است که در بخشهای مختلف باید به آن توجه شود.
وی ادامه داد: اگر شما به عنوان طلبه میخواهید راهنمای مردم باشید، باید محور اساسی در این شبکهها باشید و همه شبکهها را بشناسید و از این ابزار برای مردم و به نفع آنها استفاده کنید، به دلایل مختلف نمیتوان به مردم گفت شبکههای اجتماعی را کنار بگذارند و از فرصتهای بسیار آن بهرهبرداری نکنند؛ پس باید این شبکهها را برای خود کنیم، رابطهای آن را شناسایی و با بومیسازی آن را تبدیل به یک زیرساخت ملی کرده و افکار و دیدگاههای انقلاب اسلامی را مبتنی بر معماری این شبکههای اجتماعی کنیم، در واقع آینده اداره مردم مبنی بر اداره این شبکههاست که بر همه امورات زندگی مردم اثر دارد و اگر ما به خوبی نتوانیم در این حوزه عمل کنیم، دچار مشکل میشویم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: یکی از موضوعاتی که بسیار مهم است و باید به آن پرداخته شود، اداره مردم، شکلگیری ذهنیت مردم، الگوی تفکر سیاسی و اجتماعی مردم و روش زندگی است که در شبکههای اجتماعی دنبال میشود، این شبکه اثرات بسیار مهم و دگرگونکنندهای بر دیگر حوزهها دارد و ممکن است نظام آموزش و پرورش را نیز عوض کند، مثلا اثر این تکنولوژی بر شغل این است که مکان شغل را حذف میکند یا در حال بررسی هستند که مکان تحصیل حذف یا به حداقل برسد و تحصیل از طریق شبکه و از داخل منزل شکل بگیرد، پس اگر این حوزه را به خوبی نشناسیم و بر آن تسلط پیدا نکنیم، غفلت بزرگی است.
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
تجاوز به دختر شهرستانی از سوی مدیر عامل 60 ساله
همخوابی زن شوهردار با صاحبخانه اش / وقتی سعید نبود، امید به خلوتگاهم می آمد
قتل هولناک جلیل بخشی استاد دانشگاه + عکس
خرید و فروش دختران کم سن برای دلالی های شوم + جزییات
اندام بریده انسان را در این بازار می فروختند! + عکس های تاریخی
این عکس پر از چاپلوسی رییس دانشگاه آزاد ساوه را برکنار کرد ! + جزییات
خوش شانسی عروس و داماد با نجات از مرگ در جشن عروسی! + تصویر
ناظم منحرف در دادگاه: قصدم فقط شوخی با شاگردها بود!
قتل فجیع مرد بی حیا توسط زن جوان و دو همدستش + عکس
روحانی ایرانی که به آخوند چینی معروف است! + عکس
عجیب ترین وصیت نامه شوهر راضیه / دوستم عاشقت است با او ازدواج کن!
" ه . ک" دستور قتل وحید مرادی را از بیرون زندان صادر کرد؟! / "ه . ک "کیست؟! + تصاویر
زنم در فیلم ناجور بی حیایی می کند! / مجید از سمیه شکایت کرد!
ارسال نظر