سخنرانی  حجت الاسلام و المسلمین دکتر سیدعلیرضا ادیانی در طرح توجیهی و آموزشی روحانیون

ایام سوگواری سید و سالار شهیدان عالم حضرت آقا و مولا ابا عبدالله الحسین(ع) و شهدای گرانقدر کربلا را به شما برادران خوب خودم تعزیت و تسلیت عرض می‌کنم. برای ما توفیق خوبی است که آغاز هفته ما با شما سروران روحانی که بوی قم و حرم مطهر حضرت معصومه(س) را می‌دهید؛ همراه می‌باشد .شما اینک وارد عرصه "جهاد فرهنگی" و "جهاد کبیر" شده‌اید .

به گزارش رکنا، عرایضم را در 2 بخش تقدیم می‌کنم: برای اینکه از زیارت ابا عبدالله (ع)بهره مند شویم: سخنم را با ذکر"صلی الله علیک یا ابا عبدالله" آغاز می کنم. امام صادق(ع) فرموده اند:" هر کسی این ذکر شریف را سه بار بر زبان جاری سازد از ثواب زیارت ابا عبدالله (ع) بهره مند می شود و گناهانشان مورد آمرزش قرار می گیرد."

اگر بالای منبر و در کتابی نام صحابه و اصحاب امام حسین(ع) را می‌شنوید بگویید: "یالَیتَنی کنتُ مَعَهُمْ "  تا ان شا الله با شهدای کربلا مشهور شوید. در حدیث مفصل امام رضا (ع) خطاب به ریان بن شبیب آمده است" : یارَیانُ ! اِنْ سَرک اَنْ یکونَ لَک مِنَ الثوابِ مِثْلُ ما لِمَنِ استَشْهَدَ مَعَ الحُسَین (ع) فَقُلْ مَتی ما ذَکرْتَهُ : یالَیتَنی کنتُ مَعَهُمْ فَأفُوزَ مَعَهُم فَوْزا عَظیما؛ اگر دوست داری که ثواب شهیدان کربلا را داشته باشی ، هرگاه به یاد آن حادثه افتادی بگو : کاش من نیز با آنان بودم و با آنان به رستگاری بزرگ می رسیدم" .

عاشورا دو محور اساسی دارد :سلام و لعن؛ " سلم لمن سالمکم و حرب لمن حاربکم"، سلام به معنای سازش و تولی و لعن به معنای دشمنی و تبری.

در برخی از روایات داریم تبری ثوابش از تولی بیشتر است. امام خمینی (ره) می فرمودند: " اگر خمینی یکه  و تنها بماند خواب راحت را از چشم مستکبران عالم می‌رباید" تبری امام نسبت به جبهه کفر و نفاق بیشتر از تولی بود  چون اگر به دشمن رحم شود و فرصت داده شود دشمن، جبهه خودی را هم خراب می کند. امام حسین(ع) می‌فرمایند:" اینکه با استکبار نمی‌سازم  و شعارم " هیهات من الذله " است به خاطر این است که  پیامبر خدا(ص) و آنان که در دامان پاکش پرورش یافته‌اند نیز همینطور رفتار می کردند.

شنیدن و موعظه گاهی اثری دارد که خواندن ندارد. شما که می‌خواهید کارتان را شروع کنید با همین نام پر خیر و برکت ابا عبدالله  شروع کنید که کار شما و پیرامون شما را نورانی و پر برکت می‌کند.هم به خودم و هم به همه همکاران عزیز می‌گویم که سازمان  عقیدتی سیاسی باید ویژگی‌ها و شاخصه‌هایی  داشته باشد : که برای ولایت بر مومنین بیان شده و برای مرجعیت و رهبری جامعه اسلامی شرط شده است و آن "عدالت" و " فقاهت" است. سرمایه روحانیت علم و فقاهت است حضرت آقا می‌فرمایند:"‌سرمایه روحانیت علم، تقوا، معرفت الهی، توسل و تضرع در برابر پروردگار است." روحانی هر جا که هست باید نسبت به جامعه مرجعیت داشته باشد. مردم باید از جان و دل روحانی را بپذیرند و قبول داشته باشند. شعار ما تبدیل یک سازمان اداری به یک سازمان معنوی است.

من از حضرت آقا شنیدم نبی مکرم اسلام(ص) قبل از آنکه مبعوث شوند شرایط رسالت را در خود آماده کردند. دل خاشع،خاضع، ذاکر و ... سپس خدای متعال فرمود:" اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ"  این دوره قم باید دوران نورانی  شدن شما بشود ، علم به همراه فقاهت و عدالت؛ عدالت همان تقواست اگر ما مهذب نباشیم برکت و تأثیر ندارد.ما به این دو بال پرواز همیشه نیاز داریم شرط پیشتازی روحانیت همین دو چیز است ؛ فقاهت و تقوا. این رمز موفقیت روحانیت است تقواست که انسان را به انجام وظیفه و مسئولیت وا می‌دارد. هرگز به دنبال اداری شدن نباشید.

حضرت آقا فرمودند:" شما اندازه 10 دستگاه دیگر می‌توانید تأثیر داشته باشید"، برخورد حکیمانه بسیار مهم است با مردم باید حکیمانه برخورد شود. به نظر من حداقل باید 10 واحد آداب معاشرت و نحوه برخورد صحیح با مردم در دانشگاه علوم انتظامی امین تدریس شود. پلیس راهور ما اگر جریمه می‌کند باید با روی خوش، مودبانه و صمیمانه باشد. همه کارکنان و روحانیان عقیدتی سیاسی و نیروی انتظامی باید بدانند که مأمور اسلام هستند تمام رفتار و گفتار و اعمال ما به نام اسلام و رهبری، به نام روحانیت و دین و به نام دولت انقلابی تمام می‌شود. الحمدالله در نظر سنجی ها رضایت مردم از نیروی انتظامی خوب است اما باید بیشتر بشود ان شاءِ الله.

وبگردی