ترور شهید فخری زاده و 2 دانشمند دیگر در تحقیقات کرونایی + جزئیات و عکس ها
حوادث رکنا: ترور و قتل مبهم 3 دانشمند ایرانی ، روسی و چینی مرتبط با تحقیقات کرونایی مشکوک است و ترور و به قتل رسیدن آنها در درست بررسی است که با چه هدفی صورت گرفته است.
به گزارش رکنا، ظاهرا قرار است علاوه بر قربانیان « کرونا » در جهان، درمان و تحقیقات کرونا نیز قربانیانی بگیرد؛ چنانکه تا کنون دو دانشمند روسی و چینی که روی کرونا و واکسن آن تحقیق میکردند به قتل رسیدهاند و یک دانشمند ایرانی نیز که در کنار مسئولیتهای دیگرش سرپرستی یک تیم تهیه کیت تشخیص و واکسن کرونا را داشت، به شکلی پیچیده ترور شده است.
دکتر بینگ لو
اردیبهشت امسال، فیلیویس گزارش داد که جسد دکتر «بینگ لو» محقق ۳۷ ساله چینی که استادیار دانشکده پزشکی دانشگاه پیتسبرگ بود و درباره منشاء ویروس کرونا کار میکرد، در خانه این محقق واقع در شمال پیتسبورگ، شهری در ایالت پنسیلوانیای آمریکا پیدا شده است. پلیس معتقد بود او به قتل رسیده است.
دپارتمان پزشکی و زیستشناسی سیستمی و محاسباتی دانشگاه پیتسبرگ که بینگ لو در آنجا تحقیق میکرد، در بیانیهای اعلام کرد: تمرکز کار تحقیقاتی بینگ لو روی علوم اساسی کروناویروس بود. وی در آستانه یافتن نتایجی بسیار مهم درباره یافتن مکانیسمهای سلولی بود که سبب ایجاد کووید-۱۹ میشوند.
این دپارتمان همچنین اعلام کرد که قصد دارد تلاشهای این محقق را ادامه دهد.
از سوی دیگر پلیس چین اعلام کرد که بینگ لو در خانه خود توسط یک مرد چینی به ضرب گلوله کشته شده است. گفته شده قاتل که یک مرد ۴۶ ساله چینی به نام هائو گو بوده است، پس از قتل بینگ لو به داخل ماشین خود رفته و خود را هم با شلیک گلوله کشته است.
پلیس افزود: هر دوی آنها یکدیگر را میشناختند اما رابطه آنها به تحقیق لو درباره کروناویروس مرتبط نبوده است.
بیبیسی نیز گزارش داد: «در پی مرگ بینگ لو، یک کاربر در یکی از شبکه اجتماعی چین نوشت: شاید او پی برده بوده که ویروس کرونا از یک آزمایشگاه آمریکا بیرون آمده باشد.
بسیاری از اظهارنظرهای مشابه هم به این موضوع اشاره میکنند که لو ممکن است به این خاطر کشته شده باشد که نزدیک بوده راز مهمی را درباره منشاء ویروس کرونا فاش کند.
یک کاربر دیگر نیز نوشته: یک مورد غیر معمول؛ احتمالا رازهایی در تاریکی پنهان شده است.
بسیاری از کاربرها همچنین اشاره کردهاند که چینیتبار بودن لو، او را در آمریکا در معرض خطر قرار داده، هر چند که هیچ شواهدی در مورد اینکه لو به خاطر تبارش در آمریکا هدف قرار گرفته باشد، وجود ندارد.»
انگیزه اصلی این قتل هنوز فاش نشده است.
دکتر محسن فخریزاده
۷ آذر امسال، دکتر محسن فخریزاده معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان پژوهشهای نوین وزارت دفاع در آبسرد دماوند هدف تروری بسیار پیچیده قرار گرفت که پس از مجروحیت و انتقال به بیمارستان، تلاش پزشکان نتیجهبخش نبود و این دانشمند ایرانی به شهادت رسید.
از ساعات ابتدایی وقوع این ترور، نام شهید فخریزاده با عنوان دانشمند هستهای و دفاعی مطرح شد و برخی رسانهها بویژه رسانههای خارجی از او به عنوان نفر اول برنامه هستهای ایران یاد کردند اما همان شب، امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با برشمردن خدمات محسن فخریزاده در حوزههای گوناگون علمی، گفت که «شهید فخریزاده از پیشگامان حرکت علمی کشور برای تامین تجهیزات مورد نیاز در مبارزه با کرونا بود و مجموعه تحت مدیریت ایشان جزء اولین مراکزی بود که کیت تشخیص کرونا را با مسئولیت ایشان تولید کرد.»
از سوی دیگر، دکتر زالی فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران، یک روز پس از این ترور در پیام تسلیت خود از واقعیتی دیگر خبر داد و نوشت: «تلاش شهید فخریزاده برای ساخت واکسن کرونا بیسرانجام نماند و با تلاش شبانهروزی وی و همکارانش این پروژه هماکنون به مرحله آزمایشات انسانی رسیده است.» احتمالا اشاره زالی به همین واکسنی بوده است که مینو محرز عضو کمیتهٔ علمی ستاد مبارزه با ویروس کرونا در ایران، روز دوشنبه اول دی اعلام کرد مرحلهٔ نخست تست انسانی آن پس از هفته اول دی آغاز میشود و ۵۶ نفر داوطلب تزریق آن شدهاند.
همزمان با ترور شهید فخریزاده، برخی رسانهها و شبکههای اجتماعی با انتشار ویدئویی از سخنرانی چند سال قبل بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی که نام محسن فخریزاده را به زبان میآورد، انگشت اتهام را به سوی اسرائیل نشانه رفتند و دو واکنش توییتری ترامپ نیز در همان شب، گمانهزنیها درباره پیوند آمریکا و رژیم صهیونیستی در ارتکاب این جنایت را تقویت کرد. او ساعاتی پس از این ترور، ابتدا در صفحه خود خبر فوری ترور محسن فخریزاده را که نیویورکتایمز منتشر کرده بود و سپس پیام توییتری یک روزنامهنگار و کارشناس نظامی - امنیتی اسرائیلی به نام «یوسی مِلمن» را بازنشر کرد که در آن نوشته بود: «طبق خبرهای داخل ایران، محسن فخری زاده در دماوند، شرق تهران ترور شده است. او سرپرست برنامه مخفی نظامی ایران بود و سالها تحت تعقیب موساد بود. مرگ او یک ضربه بزرگ روانی و حرفهای برای ایران است.»
همچنین دو روز پس از این اتفاق، روزنامه انگلیسی گاردین تحلیلی منتشر کرد که در آن، ترور محسن فخریزاده توسط اسرائیل بدون چراغ سبز ترامپ را غیر ممکن میدانست. این روزنامه در بخشی از مقاله خود نوشت: «آمریکاییها و تحلیلگران منطقهای گمانه زنی میکنند اسرائیل تنها در صورتی میتواند در این ترور دست داشته باشد که اجازه ترامپ را گرفته باشد.»
این روزنامه همچنین با برشمردن برخی دلایل، این گزاره تحلیلگران را «منطقی» دانست: «این ترور، اقدامی فوقالعاده تحریککننده است و این خطر را دارد که ایران را به تلافی مسلحانه علیه برجستهترین دشمنانش - اسرائیل، عربستان سعودی و نیروهای آمریکایی مستقر در منطقه - سوق دهد. ترور، از این نظر به معنای اعلام جنگ است. هیچ یک از رهبران اسرائیل و یک فرد بیمسئولیت همانند بنیامین نتانیاهو، یک بار هم گامی چنین خطرناک را بدون آنکه با واشنگتن شفافسازی کند، انجام نمیدهد. آمریکا و اسرائیل در کلیه خرابکاریهای داخل ایران همکاری داشتهاند. با توجه به شکست شدید سیاست ترامپ درباره ایران در طول چهار سال گذشته شکی نیست که او احساس ناامیدی میکند. کارزار تحریمی فشار حداکثری آنطوری که انتظار داشت نتوانست ایران را به زانو درآورد و پس از خروج یکجانبه ترامپ از توافق هستهای، ذخایر اورانیوم ایران در حال افزایش است. اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری منتخب آمریکا درباره احیای توافق هستهای و بازگشت به برجام نیز از دلایل احتمالی دخیلبودن ترامپ در این ماجراست.
ترامپ به پای خود شلیک کرد و تنشهای منطقهای را افزایش داد.»
دکتر الکساندر ساشا کاگانسکی
رسانههای روسی روز دوشنبه اول دی گزارش دادند که الکساندر ساشا کاگانسکی دانشمند ۴۵ ساله روسی که در حال کارکردن روی واکسن کرونا بوده، شامگاه یکشنبه به طرز مرموزی پس از زخمیشدن با ضربات چاقو از پنجره خانهاش در طبقه ۱۴ یک برج مسکونی در شهر سن پترزبورگ به بیرون پرت شده و کشته شده است.
پلیس، جنازه این دانشمند را با لباس زیر از مقابل ساختمان محل زندگیاش کشف کرده است.
به گفته پلیس سن پترزبورگ، آثاری از جراحت با چاقو در بدن این فرد و نیز زد و خورد و درگیری در خانهاش پیدا شده است.
پلیس روسیه میگوید در حال تحقیق در مورد مرگ کاگانسکی به عنوان یک پرونده احتمالی قتل و بازجویی از یک مرد ۴۵ ساله به عنوان یک مظنون بالقوه است.
هنوز هیچ سندی به دست نیامده که ثابت کند این قتلها و ترور، ارتباطی به فعالیتهای این دانشمندان در حوزه تحقیقات کرونایی داشته باشد اما به هر حال این سه دانشمند، دو نقطه اشتراک دارند؛ یکی تحقیقاتشان در حوزه تشخیص و درمان بیماری کرونا و دیگری آنکه هر سه دانشمندانی از شرق بودهاند؛ ایران، روسیه و چین.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر