چند نکته ساده اما حیاتی در راه تبدیل شدن به یک بدنساز حرفه ای
رکنا: اگر تا به حال تجربه رفتن به باشگاه را نداشتید یا زمان طولانی از آخرین تجربه ورزش شما میگذرد، یادآوری این چند نکته به شما کمک خواهد کرد تا حرفهای ورزش کنید.
به گزارش گروه ورزشی رکنا، پرهام پارسانژاد فیزیوتراپیست، اظهار کرد: متأسفانه فرهنگ آموزش آکادمیک در رشته بدنسازی، در کشور ما مورد کم لطفی قرار میگیرد و هر روزه شاهد بروز حوادث و صدمات زیادی برای ورزشکاران عزیز هستیم که از همین ماجرا سرچشمه میگیرد و دید برخی از خانوادهها را نسبت به بدنسازی، کدرتر کرده است. ورزش بدنسازی یکی از پرطرفدارترین ورزشهای دنیا است و به شما کمک میکند قدرت، استقامت و حجم عضلاتتان را به وضعیت ایدهآل برسانید.
وی بیان کرد: بهتر است ابتدا با توجه به شرایط فیزیکی بدنتان یک برنامه مناسب انتخاب کنید؛ توصیه میکنیم در روزهای ابتدایی به سراغ وزنههای سبک بروید و به مرور به وزن آنها اضافه کنید؛ اگر همان جلسات اول شروع به استفاده از وزنههای سنگین کنید؛ ممکن است صدمات سنگینی متوجه شما شود البته این نکته در همه رشتهها ورزشی صدق میکند اما شاید تمرین در باشگاه بدنسازی هیجان بیشتری داشته باشد؛ استفاده از کفش و لباس مناسب را هم فراموش نکنید.
پارسانژاد گفت: به نگاههای اطرافیان توجهی نداشته باشید، در ابتدا با وزنههای سبک شروع کنید و به صورت تدریجی آنها را افزایش دهید. حتی میتوانید با میله خالی تمرین کنید؛ بدون یادگیری الفبا هیچ کس توانایی خواندن را نخواهد داشت پس کمی حوصله به خرج دهید. باشگاهها پر از دستگاههای مختلف برای وزنه زدن است اما در ابتدا این دستگاهها به شما برای ساختن یک ساختار بدنی منسجم کمک نخواهد کرد، بهتر است به سراغ دمبل و وزنههای عادی بروید.
این فیزیو تراپیست تصریح کرد: معمولاً به تازه کارها ۴ روز تمرین یک ساعته در هفته توصیه میشود؛ توجه داشته باشد که اگر بیش از این تمرین کنید فشار بیش از حد منجر به تحلیل رفتن قوای بدن و بدتر شدن وضعیت فعلی میشود. فراموش نکنید که بدن شما پس از تمرین، برای رشد نیاز به استراحت و ریکاوری دارد. پس به بدنتان فرصت دهید خود را بازسازی کند.
عوارض انجام غیر اصولی حرکات بدنسازی
وی تاکید کرد: به یاد داشته باشید که تمرین غیر اصولی میتواند منجر به آسیب به مفاصل و عضلات شما شود پس با فراگیری فرم درست حرکت و اجرای آنها زیر نظر مربی، از خطری که در کمین شماست جلوگیری کنید؛ در اجرای حرکت عجله نکنید و آنها را خیلی آرام و با تمرکز در اجرای درست انجام دهید. باید در اجرای تمریناتی مثل جلو بازو، اسکات و پرس سرشانه ایستاده که به صورت ایستاده انجام میشوند و احتمال فشار آمدن به کمر وجود دارد از کمربند مخصوص بدنسازی استفاده کنید.
پارسا نژاد با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در زمان ورزش گفت: نکته نیازی به صرف هزینه خیلی زیاد ندارد بلکه کافیست کمی خلاقیت به خرج دهید و میوه و سبزیجات را جایگزین غذاهای آماده و مضر کنید؛ بهتر است تعداد وعده ها را بیشتر و حجم آن را کمتر کنید.
این فیزیوتراپیست یادآوری کرد: به طور کلی میتوانیم بگوییم ورزشکار بودن نیاز به سبک زندگی سالم دارد. پس شبها خوب بخوابید، تغذیه سالم داشته باشید، مرتب تمرین کنید، دور سیگار و دخانیات را خط بکشید و سالم زندگی کنید. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر