دارنده ۶ مدال کشتی آزاد جهان و المپیک گفت:
حیدری: به جای لیگ، بودجه ورزشی که یک سال تعطیل بوده را به ورزشکاران میدادند
رکنا: دارنده ۶ مدال کشتی آزاد جهان و المپیک گفت: فکر قهرمان را باید ساخت، اما ورزش ما از قهرمان قوی میترسد و دنبال تربیت قهرمانان ضعیف هستیم.
به گزارش رکنا ، علیرضا حیدری در مورد درگذشت محمد خادم ازغدی اظهار داشت: به خانواده خادم تسلیت میگویم. متاسفم که دوستان و عزیزانمان را از دست میدهیم. فارغ از بحث کشتی ، کمکم متوجه میشویم که باید قدر روزهای با هم بودنمان را بیشتر بدانیم و دائم با هم در رقابت منفی نباشیم. یک موقع احساس میکردیم که مرگ برای همسایه است در حالی که این روزها باورمان شده مرگ برای همه ما اتفاق میافتد.
وی در خصوص اینکه آیا موافق برگزاری مسابقات لیگ در شرایط فعلی است، خاطرنشان کرد: نمیدانم باید چه بگویم. واقعیت این است که جان آدمها از هر چیزی مهمتر است. حرف من اصلا متوجه فدراسیون کشتی نیست، بلکه با وزارت ورزش است. در یک سال اخیر خیلی از مسابقات و اردوها و ... تعطیل شده و هزینهها کاهش چشمگیری داشت. میشد به جای اینکه فدراسیونها بخواهند از طریق لیگ به ورزشکارانشان منفعت مالی برسانند، بودجهای که در یک سال اخیر خرج نشده را در اختیار ورزشکاران قرار دهند تا نیاز به برگزاری لیگها در این شرایط نباشد. ورزشکار شاید از نظر جسمانی سلامت و قوی باشد و درگیر این ویروس نشود اما اینها خانواده دارند و ممکن است از لیگ کرونا را به خانواده و اطرافیانشان منتقل کنند و ورزش در انتقال ویروس و ادامه این چرخه تاثیرگذار بوده است.
حیدری افزود: در واقع سهم ورزش باید مشارکت در سلامت جامعه باشد نه اینکه به خاطر مشکلات مالی و امکاناتی، در انتقال ویروس سهیم باشیم. به نظر من میشد از محل بودجهای که در یک سال اخیر هزینه نشده، به ورزشکاران کمک کرد.
دارنده مدال برنز المپیک 2004 آتن درخصوص انتشار فیلم پربازدید دست فروشی یک قهرمان کشتی در فضای مجازی تصریح کرد: چون کارهای ما معمولا در کانال خودش انجام نمیشود، این کارها مُد میشود. حتما باید آبروریزی شود و بعد به این قهرمان و وضعیت اشتغالش رسیدگی شود. باید یک روال و قاعدهای باشد که وقتی یک ورزشکار عضو تیم ملی میشود، جایی جذبش کنند که بیمه و سنوات داشته باشد. دیگر زندگی هیچ کارمندی با درآمد دولتی نمیچرخد اما همین اشتغال برای قهرمان امیدواری است که وقتی ورزشش تمام شد نباید به این فکر کند که چه کار کند و چطور درآمد داشته باشد. یعنی باید بدانند وقتی کشتیشان تمام شد دیگر نیازی نیست که کسی دست روی سرشان بکشد و از آنها حمایت کند، خودشان مسیر را میدانند.
سرمربی پیشین تیم ملی کشتی آزاد با اشاره به اینکه کشتی گیران از قشر ضعیف جامعه هستند، تاکید کرد: قهرمان کشتی از خانواده متمول نمیآید. حتی از خانواده متوسط جامعه هم نیست، تا وقتی که کشتی میگیرد تمرکزش روی دوره قهرمانیاش هست و فکر میکند از طریق مدالهایش به مسکن و خودرو و درآمد میرسد. وقتی دوره قهرمانیاش تمام میشود میبیند علاوه بر اینکه به اینها نرسیده، پساندازی هم ندارد و هیچ تخصصی هم یاد نگرفته است. من فکر میکنم در اردوهای تیم ملی، جدا از یاد دادن فن و کشتی، باید برای این بچهها کلاس آموزشی هم بگذارند. اینها قرار است بعد از دوره قهرمانی به جامعه برگردند و زندگی کنند. باید به آنها جهان بینی داد که بعد دچار سرخوردگی نشوند. باید مسائل اجتماعی را یاد بگیرند و در کنار کشتی رشد کرده باشند. اینکه فقط بُعد کشتیشان رشد کند، بعد از اتمام دوره قهرمانی به دردشان نمیخورد. ورزش ما طوری با قهرمانان رفتار میکند که انگار آنها اصلا زندگی و آینده ندارند.
حیدری افزود: مربیان و معلمان ورزش باید اینها را به شاگردانشان یاد بدهند. ورزش ما که حرفهای نیست که ساختار درستی برای آینده یک قهرمان داشته باشیم. فکر قهرمان را باید ساخت، البته ورزش ما از قهرمان قوی میترسد. فکر میکنم ما دنبال تربیت قهرمانان ضعیف هستیم. قهرمان باید عزت نفس داشته باشد. اگر نگاه کنید من وقتی چنین فیلمهایی در فضای مجازی پخش میشود، اولین کامنتم این است که «باید افتخارت به این باشد که کار کنی». کسی که در سطح جهانی مطرح میشود باید مهارتهای دیگرش متوسط رو به بالا باشد.
نایب رئیس سابق فدراسیون کشتی گفت: از همه قهرمانانمان میخواهم خودشان به فکر آیندهشان باشند، اینطور فکر نکنند که همه چیز همین دنیای قهرمانی است، این روزها تمام میشود. این جوانان باید فکر کنند که شاید نفر بعدی که به مشکل اشتغال برمیخورد، خودشان باشند. باید خوب فکر کنند و مهارت و تخصص دیگری غیر از ورزش را یاد بگیرند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر