تجارت سیاه شگرد اصلی مجرمان سایبری در فضای مجازی
حوادث رکنا: با گسترش فضای مجازی و افزایش فعالیتهای مجرمانه در این فضا، مجرمان سایبری از شیوههای پیچیدهای برای فریب و سوءاستفاده از شهروندان بهره میبرند. سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ، در تازهترین اظهارات خود از شیوههای رایج تجارت سیاه در فضای مجازی و اقدامات پلیس برای مقابله با این نوع جرایم پرده برداشت.
به گزارش رکنا، سردار داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا پایتخت، از رشد تجارت سیاه در فضای مجازی و سوءاستفاده مجرمان سایبری از هویت افراد برای انجام فعالیتهای مجرمانه خبر داد.
به گفته وی، مجرمان از شیوههایی مانند اجاره سیمکارت، کارتهای بانکی و حسابهای کاربری صرافیهای رمز ارزی برای فریب شهروندان و گرفتار کردن آنها استفاده میکنند. کلیدواژههایی چون درآمد دلاری و کار در منزل از جمله ترفندهای اصلی این مجرمان برای جلب توجه افراد ناآگاه است.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ در این باره گفت: تمام تلاش پلیس فتا این است که مجرمان سایبری را شناسایی کرده و آنها را به دام قانون بیندازد. با توجه به اقدامات خوبی که از سوی پلیس فتا، قوه قضائیه و بانک مرکزی انجام شده، مجرمان سایبری تلاش میکنند هویت خود را پنهان کرده و از هویت دیگران سوءاستفاده کنند.
سردار معظمی گودرزی با اشاره به تبعات واگذاری کارت بانکی به افراد غیر بیان کرد: یکی از رایجترین شیوههای مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت افراد است. این سوءاستفاده عمدتاً در دو بخش رخ میدهد: نخست، سوءاستفاده از حسابها و کارتهای بانکی، که شامل اینترنتبانک و نرمافزارهای مرتبط است؛ و دوم، سوءاستفاده از سیمکارتهایی که به نام افراد مختلف ثبت شدهاند.
وی همچنین به مسئله رمزارزها اشاره کرد و افزود: در حوزه رمزارزها، مجرمان به دلیل نیاز به کیف پول دیجیتال و حسابهای کاربری برای اهداف مجرمانه خود، با ترفندهایی همچون تبلیغات در زمینه موسسات کاریابی، کار در منزل و درآمد دلاری، افراد جویای کار را فریب میدهند. پس از ترغیب افراد به همکاری، این مجرمان از حسابهای کاربری که به نام این افراد ایجاد کردهاند، برای کلاهبرداری از دیگر کاربران استفاده میکنند.
رئیس پلیس فتا تهران بزرگ همچنین تاکید کرد که بر اساس قانون، مسئولیت هرگونه تراکنش بانکی به عهده دارنده کارت است و هر فرد مسئول حفظ و نگهداری سیمکارت، تماسها و پیامهای خود میباشد. وی افزود: روزانه تعداد زیادی از شهروندان به طور ناخواسته گرفتار چنین پروندههایی میشوند و تبعات آن میتواند شامل نیاز به جلب رضایت شاکیان و درج سوابق کیفری باشد. در صورت تکرار جرم، قانون به وضوح تکلیف را مشخص کرده است.
سردار معظمی گودرزی به شهروندان توصیه کرد: برای اطمینان از این که سیمکارتهای به نام شما در اختیار دیگران قرار ندارد، به دفاتر خدمات ارتباطی اپراتورها مراجعه کرده و سیمکارتهای ثبتشده به نام خود را بررسی کنید. همچنین میتوانید از طریق کدهای پیامکی که اپراتورها برای این منظور معرفی کردهاند، از وجود سیمکارتهای ثبتشده به نام خود مطلع شوید. در صورت مشاهده هرگونه مورد مشکوک، موضوع را بلافاصله از طریق مرکز فوریتهای سایبری با شماره تلفن 096380 یا وبسایت پلیس فتا به آدرس www.fata.gov.ir گزارش دهید.
ارسال نظر