جولان سارقان در فضای اکران آنلاین فیلم ها/ vod راه نجات سینما

علیرضا داوودنژاد کارگردان سینما در گفت و گو با خبرنگار سینما رکنا، درباره اکران فیلم ها به صورت آنلاین، سودها و ضررهایش اظهار داشت: اکران آنلاین به طور مسلم مورد استقبال مخاطبان قرار می گیرد اما چند مشکل درمورد اکران آنلاین وجود دارد. اولین اشکال نبود اینترنت پرسرعت و کم هزینه سراسری برای احاد ملت است و دومین علت سرقت و قاچاق فیلم هایی که به صورت آنلاین اکران می شوند و شبکه های ماهواره ای و سایت های اینترنتی این فیلم ها را سرقت می کنند و نمایش می دهند و سومین علت نبود یک پخش تخصصی برای فضای آن لاین است که بتواند با کمک مطبوعات و تبلیغات محیطی و تبلیغات تلویزیونی و تبلیغات در شبکه های مجازی فیلم ها را به صورت گسترده و اثر گذار معرفی و تبلیغ کند و آمار مخاطبان را در همه کشور به صورتی چشم گیر افزایش دهد.درچنین شرایطی مشخص است که فیلمسازانی که فیلم های با هزینه های بالا ساخته اند از این موضوع نگران هستند و می دانند اگر دزدی و سرقت نباشد و اینترنت نیز پرسرعت و کم هزینه باشد و در تمام نقاط ایران دسترسی مردم به آن راحت باشد وهمچنین با کمک شهرداری ها و شبکه های تلویزیونی فیلم ها معرفی و تبلیغ شوند قطعااکران آنلاین برای آن ها بسیار سودمند خواهد بود.

فضای امن برای اکران آنلاین فیلم ها وجود ندارد

وی در ادامه افزود: دلیل عدم استقبال فیلمسازان ما نبود امنیت کافی برای اکران فیلم ها به صورت آنلاین است. اگر اینترنت را در همه نقاط ایران به راحتی و با کمترین هزینه و بیشترین سرعت فراهم کنند؛ فضای اکران آنلاین را ایمن نگاه دارند و کار تخصصی پخش هم صورت بگیرد فیلمساز هم رغبت نشان می دهد تا فیلمش به صورت آنلاین در چنین شرایط بحران ویروس کرونا به دست مخاطبانش برسد.در این زمان اولویت سازمان سینمایی و وزارت ارشاد باید این باشد که با کمک اصناف به دنبال ایجاد شرایط لازم برای فضای پخش آثار باشد اما به نظر می رسد هیچ خبری نیست و کماکان اگر فضای آنلاین امنیت نداشته باشد و فیلم ها در انحصار نمایش فیلم ها در سالن هایی که الان بسته است بمانداین از نظر ارشاد به گونه ایست که گویا هیچ مشکلی نیست و یا شاید حتی فکر می کنند این خوب است و الویت آن ها چیزهایی است که ربط چندانی به وضع مبتلابه جاری و حل مسایل ناشی از آن ها ندارد.

داوودنژاد درباره اکران آنلاین فیلم ها در شرایط شیوع ویروس کرونا اظهار داشت: این بسیار واضح است که نمایش فیلم های ایرانی به صورت آنلاین می تواند هم در خانه نگهداشتن مردم بسیار موثر باشد و هم رونقی خارق العاده به بازار پسا کرونای تولید و توزیع فیلم های ایرانی بدهد. چنین فرصتی که با اکران فیلم «خروج» به صورت آنلاین توانست نشان دهد می تواند موفق باشد عجیب است که از سوی دولت و نهادهای صنفی با اصرار و پشت کار پیگیری نمی شود. چرا به دنبال ایجاد فضای ایمن برای اکران فیلم ها به صورت آنلاین نیستند؟ محصولات نمایشی به صورت vod می تواند چاره کار سینمای ما باشد اما مشکل امنیت نداشتن فضای اکران آنلاین و ضعف فناوری و فقدان پخش صحیح و تخصصی است. و این مشکلات را تا حدود زیادی دولت می تواند حل کند.

وی در پایان در خصوص  اولین تجربه بازیگری خود بعد از سال ها کارگردانی سینما  گفت: محمد کارت کارگردان فیلم شنای پروانه با من صحبت کرد و البته که من قصد نداشتم بازی کنم اما دلایلی که برای من آورد به نظرم قانع کننده آمد. او کارگردان با استعدادی است که به صورت حرفه ای می تواند در سینمای ایران به خوبی کار کند. کارت استدلال فنی دقیقی برای استفاده از من به عنوان بازیگر داشت باعث شد تا نقش را بپذیرم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

وبگردی