جعلیاتی به نام سیمین دانشور در فضای مجازی
رکنا: نوشتههایی در فضای مجازی به نام سیمین دانشور منتشر میشوند که در هیچیک از آثار و نوشتههای این نویسنده فقید دیده نمیشوند و با نگاه و قلم او هم تطابقی ندارند.
به گزارش گروه هنری رکنا، سیمین دانشور اگر زنده بود دیروز (هشتم اردیبهشتماه) ۹۹ساله میشد. حتما شما هم دیدهاید دستنوشتههایی را که با عنوانهایی شبیه به «چقدر زیبا میگوید سیمین دانشور» منتشر و در فضای مجازی از صفحهای به صفحهای دیگر منتقل میشوند؛ چه بسا که سیمین هرگز حتی آنها را ندیده، چه برسد به اینکه نوشته باشدشان!
چند سالی است نام سیمین دانشور هم همانند نام برخی دیگر از شاعران و نویسندگان اسباب لایک خوردن یک عده شده است. در این بین برخی با انتشار دستنوشتههای خودشان با نام سیمین دانشور و پس از مدتی افشای ماجرا و نام نویسنده، میخواهند مثلا به شهرتی برسند.
برخی از این نوشتهها تا جایی به نام این نویسنده نسبت داده شدهاند که کافی است چند کلمه اول آن را در مرورگر جستوجو کنید تا شکل کاملتری از آن را با نام سیمین دانشور برای جستوجو به شما پیشنهاد دهد؛ این درحالی است که خیلیها این روزها برای صحت تعلق نوشتهها و شعرها به اهل قلم به این فضا اتکا و اکتفا میکنند.
در اینجا نگاهی داریم به برخی از نوشتههای جعلیای که به سیمین دانشور نسبت داده شده و حتی به رسانههای رسمی هم راه یافتهاند. پس از مشخص شدن جعلی بودن اینگونه نوشتهها، بعضا یا چند صاحب پیدا میکنند و یا اصلا صاحبی ندارند.
سیمین دانشور زاده هشتم اردیبهشتماه سال ۱۳۰۰ در شیراز، نویسنده و مترجم بود. او را به عنوان نخستین زن ایرانی که به صورتی حرفهای در زبان فارسی داستان نوشت معرفی میکنند و «سووشون» را مهمترین اثرش میدانند. از رمانهای او به «جزیره سرگردانی»، «ساربان سرگردان»، «کوه سرگردان»، از ترجمههایش به «سرباز شکلاتی»، «دشمنان» و «داغ ننگ» و از آثار غیرداستانیاش به «غروب جلال» میتوان اشاره کرد.
سیمین دانشور در ۱۸ اسفند سال ۱۳۹۰ درگذشت. برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر