بازار مسکن در روزهای پسا کرونا چگونه خواهد بود؟

به گزارش رکنا، فعالان صنفی حوزه خرید و فروش املاک معتقدند امسال سال جهش قیمت مسکن نیست اما بررسی‌های آماری نشان می‌دهد قیمت مسکن در سال‌های اخیر، حتی در راکدترین دوره‌ها مستعد افزایش بوده است.

عقبایی، نائب رئیس اتحادیه املاک می‌گوید امسال سال جهش قیمت مسکن نیست چرا که قیمت‌ها آن قدر افزایش یافته که حتی طبقه متوسط نیز در برخی موارد نمی‌توند تقاضای خرید خود را وارد بازار کند. این وضعیت نشان می‌دهد امسال، تا پایان نیمه اول رکود در کام بازار مسکن باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر بررسی‌ها نشان می‌دهد ساخت‌وساز در مناطقی از تهران که قیمت مسکن درآن به طور متوسط کمتر از ۱۵ میلیون تومان است رونقی جدی را تجربه می‌کند. شاید اگر کرونا نبود، این نوروز پرکارترین نوروز برای بساز- بفروش‌ها در مناطق میانی شهر محسوب می‌شد اما از راه رسیدن کرونا سبب شد بسیاری از پروژه‌ها تعطیل شود تا کار به آینده پس از کرونا موکول شود. به استناد افزایش ساخت‌وساز نیز می‌توان انتظار داشت با رشد عرضه نیز ترمز افزایش قیمت مسکن در تهران کشیده شود.

بازار مسکن ایران با قیمت‌های چند میلیونی در مناطق متوسط و چند ده میلیونی در مناطق مالی شهر تهران روبه‌روست، این افزایش شدید قیمت در سال ۹۷ و از سرگیری رشد قیمت‌ها در نیمه دوم سال ۹۸ سبب شد بازار مسکن به یکی از سودده‌ترین بازارها برای سرمایه‌های سرگردان بدل شود.

رشد قیمت‌ها البته در حدی بود که بار دیگر زمینه را برای خزیدن این بازار در لاک رکود فرهم نماید.

پرطرفدارترین واحدها را بشناسید

کوچک، به قیمت رسیده، این دو واژه می‌تواند انگیزه خریدار را برای تماس با آگهی دهنده فراهم کند. هر چند از میانه اسفند ماه بازار معاملات مسکن به خواب زودهنگام بهاری فرورفت اما پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد از سه ماهه دوم، با رخت بربستن کرونا از ایران، بار دیگر بازار واحدهای متراژ پایین و البته تا ۵ سال ساخت بار دیگر داغ شود. بسیاری از واحدهای متراژ پایین البته دیگر قواره‌ای و نه متری به فروش می‌رسند چرا که مشتریان با توجه به گرانی بیش از پیش خانه، امکان خرید این دست واحدها را دارا هستند.

برخی فعالان صنفی می‌گویند با توجه به اینکه فروردین ماه، ماه کم فروغ بازار مسکن است، در دو ماه پایانی بهار، تاثیرات اتفاقات رخ داده بر بازار خود را آشکار خواهد کرد.

بازار کدام واحدها کساد شد؟

کرونا هر چند تاثیری کوتاه مدت بر بازار مسکن و کلیت اقتصاد دارد اما بی‌تردید مناسبات را حداقل در چند ماه پیش رو تحت تاثیر قرار خواهد داد.

شیوع کرونا خرید و فروش واحدهای مسکونی و ویلایی در مناطق خوش نشین و مهاجرپذیر را با سقوطی جدی مواجه کرده است. این روزها کمتر اگهی از فروش ملک در مناطق شمالی و ویلایی کشور در فضای مجازی به چشم می‌خورد و این اتفاق تحت تاثیر شیوع کرونا رخ داده است اما فعالان بازار مسکن نیز معتقدند قیمت‌ها در بازار واحدهای ویلایی و لوکس، پس از پایان کرونا، قابل تحلیل و استناد می‌شوند چرا که فعلا فروشنده و خریدار در بازار حضور ندارند. برخی می‌گویند این رکود بی‌تردید زودگذر خواهد بود و نیمه دوم سال، بازار معاملات این دست واحدها به راه خواد افتاد که البته با توجه به شرایط پیش‌بینی نمی‌شود افزایش قیمت چندانی در راه باشد.

معاملات اسفند چقدر کاهش یافت؟

مصطفی قلی خسروی، رئیس اتحادیه مشاوران املاک در پاسخ به این سئوال که حجم معاملات مسکن در اسفند چقدر کاهش یافته است؟ گفت: در این مدت در شهر تهران ۱۱ هزار و ۶۵۳ قرارداد خرید و فروش امضا شد که نسبت به ماه قبل ۲۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۳ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

وی افزود: در کل کشور نیز طی ۲۶ روز ابتدای اسفند ماه ۹۸ بالغ بر ۵۰ هزار و ۸۰۳ قرارداد خرید و فروش ملک امضا شده که نسبت به همین مدت در بهمن امسال و اسفند سال گذشته به ترتیب ۲۱ و ۲۷ درصد کاهش یافته است.

وی دلیل این کاهش را شیوع کرونا در بازار عنوان کرد و پیش‌بینی کرد تا خرداد ماه این وضعیت در بازار تداوم داشته باشد. به گفته وی به دلیل تکمیل ظرفیت قیمتی در بازار مسکن، به هیچ عنوان در سال آینده جهش قیمت نخواهیم داشت.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.