نخستین برف پاییزی در کرج+عکس
رکنا: مدیرکل هواشناسی البرز از کاهش محسوس دما طی سه روز آینده خبر داد و گفت: طی این مدت شاهد بارش برف و تگرگ در مناطق کوهستانی و ارتفاعات استان به ویژه طالقان و دیزین خواهیم بود.
منصور رحمانیان اظهار کرد: امروز شنبه (21 مهر) آسمان مرکز استان نیمه ابری است و در برخی ساعات شاهد بارش پراکنده باران هستیم.
وی ادامه داد: طی این مدت بیشینه دما در کرج به 23 و کمینه آن نیز به 12 درجه بالای صفر میرسد.
این مسئول در ادامه با اشاره به وضعیت آب و هوای سایر شهرستانهای استان افزود: طی سه روز آینده شاهد بارش برف و تگرگ در مناطق کوهستانی و ارتفاعات استان به ویژه طالقان و دیزین خواهیم بود.
وی توضیح داد: نقشههای پیش یابی هواشناسی نشان میدهد طی 72 ساعت آینده در اکثر مناطق استان شاهد بارش پراکنده باران، افزایش سرعت وزش باد و رعد و برق خواهیم بود. طی این مدت میانگین سرعت وزش باد در استان بین 7 تا 13 متر در ثانیه متغیر خواهد بود.
پیش از مهدی مهرور، مدیرکل مدیریت بحران استان البرز با بیان اینکه یک سامانه بارشی از عصر روز یکشنبه ۲۲ مهرماه استان البرز را فرا خواهد گرفت بر آمادگی دستگاههای مرتبط با بحران در استان تاکید کرده بود.
او در جمع خبرنگاران گفته بود: با توجه به اخطاریه اداره کل هواشناسی مبنی بر اینکه تا عصر روز یکشنبه ۲۲ مهر ۹۷ به سبب فعالیت سامانه بارشی، بارش باران گاهی به صورت رگبار و توام با رعد و برق، وزش باد شدید و در مسیر جادههای کوهستانی بخصوص گردنهها مهگرفتگی، بارش رگبار، رعد و برق، تگرگ و برف پیش بینی میشود، از فرمانداران، شهرداران و اعضای شورای مدیریت بحران استانداری البرز انتظار میرود که تدابیر پیشگیرانه را اتخاذ کنند.
مهرور افزوده بود، این سامانه موجب آبگرفتگی معابر عمومی و سیلابی شدن مسیلها در مناطق کوهپایهای و رودخانههای فصلی استان خواهد شد و با گذر جبهه سرد و سرمایش هوا در مناطق مرتفع البرز احتمال بارش و نشست برف دور از انتظار نیست.
مهرور گفته مسیر جادههای کوهستانی بخصوص گردنهها مه آلود پیشبینی میشود و به احتمال بسیار موجب کندی یا اختلال در ترافیک جادهای این مناطق خواهد شد؛ بنابراین حفظ آمادگی و اتخاذ تدابیر و تمهیدات لازم از سوی مسئولان ذیربط ضروری است. همچنین باید آمادگی اعضاء شورای هماهنگی شهرستانها به منظور مقابله با جاری شدن سیل، رعد و برق، وزش باد شدید، ریزش کوه و یا هرگونه حادثه Incident احتمالی حفظ شود.
این مسئول اضافه کرده انجام اقدامات بازدارنده و بلادرنگ از جمله صدور پیش آگاهی از طریق رسانههای محلی ( استانی و شهرستانی ) و مسئولین محلی برای ساکنین مناطق تحت تاثیر خصوصا کشاورزان، دامداران ، عشایر و حاشیه نشینان رودخانهها از جمله الزامات است. همچنین بر عدم اسکان و توقف در بستر و حریم رودخانهها ، مکانهای مرتفع و تپهها، زیر درختان، سیم برق هوایی، لولهها، فنسهای فلزی و پهنههای آبی و همچنین خودداری از چرای دام در مراتع و دامنه کوهها تاکید میشود.
مهرور افزود: لایروبی قنوات، رودخانهها، کانالها، انهار و زیر پلها و همچنین رفع آبگرفتگی معابر درون شهری و جادههای برون شهری مورد تاکید است.
وی خاطرنشان کرده، خودداری از سفرهای غیرضروری در جادهای کوهستانی و دامنههای پرشیب به دلیل احتمال ریزش سنگ و پیشبینی مکانهای امن جهت اسکان موقت ( تا رفع شرایط اضطراری ) ضرورت دارد.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید.
ارسال نظر