همای سعادت باز هم شکار شد ! / اینبار در منطقه کوهستانی باورنکردنی ! + عکس ها

تصاویری از حضور همای سعادت در افغانستان در فضای مجازی پر بازدید شده است که ابتدا عنوان شد همای سعادت شکار شده است اما منابع رسمی اعلام کردند هیچ شکاری نبوده است.

مردم محلی یک پرنده کمیاب « هما » را در ولایت پنجشیر افغانستان یافته‌اند. خبرگزاری دولتی باختر افغانستان گزارش داده است که این پرنده از پرواز باز مانده و در جنگل‌های کرامان پنجشیر فرود آمده بود. فضل‌الله دیوبند، رئیس زراعت و مالداری پنجشیر به باختر گفته است که «تلاش‌ها برای مداوای کامل این پرنده کمیاب، ادامه دارد» و پس از مداوا، قرار است دوباره در طبیعت رها شود. زیستگاه هما در کوه‌های البرز و زاگرس ایران و در ترکیه، افغانستان تا چین و هند و تبت و از غرب تا مناطقی از آفریقا و جنوب اروپا گسترده است.

همای سعادت

هما (نام علمی: Gypaetus barbatus)، مرغ استخوان‌خوار یا کرکس ریش‌دار، گونه‌ای پرندهٔ شکاری بزرگ‌جثه از تیرهٔ بازان و راستهٔ بازسانان است که در کوه‌های مرتفع آفریقا، جنوب اروپا و آسیا از جمله مناطقی از ایران همچون منطقهٔ حفاظت‌شدهٔ گنو زندگی می‌کند.

هما یکی از گونه‌های در معرض تهدید در ایران محسوب می‌شود. در اساطیر ایرانی، همای کمیاب نماد نیک‌بختی است. اعتقاد بر این بود که اگر سایهٔ هما روی یکی بیفتد، او به حاکمیت خواهد رسید.و هر کس به پرنده شلیک کند در چهل روز می‌میرد. عادت به خوردن استخوان و ظاهراً نکشتن حیوانات زنده، از سوی سعدی در گلستان (۱۲۵۸ میلادی) مورد توجه قرار گرفته‌است:

همای بر همه مرغان از آن شرف دارد که استخوان خورد و جانور نیازارد

در ۱۶۲۵ میلادی، جهانگیرشاه، امپراتور گورکانی، چینه‌دان این پرنده را داشت و آن را بررسی کرد و متوجه شد که چینه‌دان مملو از استخوان است.