سردار محمد علیه سپاه موضع گرفت/ هزارتوی اصولگرایان برای انتخابات 1400

این روزها ابراهیم رئیسی که نزدیکانش در جریان انتخابات 96 و همچنین بعد از ورود به دستگاه قضا به او لقب «ابراهیم بت شکن» داده بودند، به حلقه مفقوده اصولگرایان مبدل شده است.

به گزارش رکنا و به نقل از اعتماد، همه جا حرف از آمدن یا نیامدن اوست و همچنان نامی که طیف های اصلی جریان اصولگرایی معتقدند با حضورش، یکپارچه پشت او ایستاده و وارد گود انتخابات 1400 می شوند. جمله ای که نفیا به معنای آن است که در غیاب رییسی، خبری از اتحاد و اجماع اصولگرایان نیست و جالب آنکه غیبت رییسی همچنان بیش از حضورش، در مقام یک تحول و مولفه انتخاباتی محتمل است. چه آنکه خبرهایی پراکنده در مورد نهی رهبری برای حضور در انتخابات و البته عدم تمایل برخی افراد و جریان های نزدیک به بعضی نهادهای امنیتی و نظامی نسبت به حضور رییسی در انتخابات 1400 شنیده می شود.

همزمان با روزی که بیانیه رسمی مصطفی تاجزاده برای حضور در انتخابات منتشر شد، ۲۲۰ نماینده مجلس یازدهم هم در نامه ای، از سیدابراهیم رییسی خواستند که در انتخابات شرکت کند. حسین ابراهیمی از اعضای جامعه روحانیت مبارز اما همین دیروز گفته که رییسی زیر بار کاندیداتوری نمی رود. با این حال نامه بلندبالای نمایندگان مجلس برای درخواست از حضور به هم رساندن رییسی در انتخابات پیش رو حتی اگر اثرگذار هم نباشد، به نوعی نشان دهنده روابط اصولگرایان مجلس با محمدباقر قالبیاف در جایگاه رییس مجلس و از جمله کاندیداهای احتمالی است. علاوه بر رییسی و قالیباف و منازعات پشت پرده بر سر این دو که هر روز هم جدی تر می شود، خیل عظیم کاندیداهای اصولگرا نیز هر کدام مشغول تحرکات انتخاباتی هستند.

رایزنی شورای ائتلاف با قم

دیروز خبر سفر غلامعلی حداد عادل به قم منتشر شد. خبر البته جزییاتی درپی نداشت. خبرگزاری ها گزارش دادند که غلامعلی حدادعادل به قم سفر کرده تا با برخی علما و روحانیون درباره آخرین وضعیت انتخابات دیدار و گفت وگو کند. گفته می شود که این سفر کوتاه روز شنبه انجام و به نقل از حدادعادل مطرح شده که او پس از این دیدارها با تاکید بر نقش برجسته روحانیت در ادوار مختلف به خصوص شرایط امروز کشور اظهار امیدواری کرد تا در زمان مناسب ائتلاف نیروهای انقلاب بهترین گزینه را جهت حضور در انتخابات معرفی کند. حدادعادل در حال حاضر رییس شورای ائتلاف نیروهای انقلاب است و تا این لحظه به عنوان یکی از تشکیلات انتخاباتی اصولگرایان شناخته می شود که هنوز حاضر به ائتلاف یا ادغام با شورای وحدت نشده است.

شورای وحدت به ابتکار و محوریت جامعه روحانیت مبارز و با همراهی حدود ۵۰ حزب و تشکل اصولگرا فعالیت خود را از نیمه سالی که گذشت، آغاز کرده و قاعدتا به دلیل محوریت جامعه روحانیت مبارز احتمالا در قم پایگاه مستحکمی دارد. به هر حال این تشکل سیاسی مذهبی از جمله تشکل های منتسب به اصولگرایان سنتی است و احتمالا در میان همین بدنه اجتماعی تاثیرگذار است.

بنابراین شاید بتوان گفت که شورای ائتلاف نیروهای انقلاب همان طور که از اعضای آن نیز بر می آید، با بخشی از روحانیون رادیکال تر در ارتباط باشند؛ اگرچه هیچ اسمی از علما و روحانیونی که حداد با آنها دیدار کرده منتشر نشده و مشخص نیست آیا او به عنوان رییس شورای ائتلاف به دیدار مصطفی پورمحمدی، دبیرکل جامعه روحانیت یا محمدعلی موحدی کرمانی هم رفته است یا خیر. قم همواره در ائتلاف های انتخاباتی تاثیر بسیاری داشته و تا پیش از درگذشت مصباح یزدی طیف های تندروتر اصولگرا به جای همراهی با جامعتین، با محوریت مصباح فعالیت سیاسی می کردند با این حال هنوز به روشنی مشخص نیست که کدام یک از روحانیون از این حیث جایگزین مصباح شده است.

سردار محمد یکی از کاندیداهای انتخابات 1400 است. او که به لحاظ خاستگاه فکری به بخشی از اصولگرایان دارای پیشینه نظامی نزدیک است، از همان ابتدای اعلام کاندیداتوری از قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با حرف و حدیث بسیار وارد کارزار انتخاباتی شد. از شب گذشته هم انتشار گسترده ویدیوهایی از برخی شهروندان در حمایت از سعید محمد جنجالی شده؛ چراکه برخی این ویدیوها توسط زنان با نوعی از حجاب که عمدتا مورد پذیرش حاکمیت نیست یا حتی زنان بدون حجاب ضبط و نشر داده شده است.

او البته دیروز مدعی شد که هیچ ستاد انتخاباتی ندارد و گفت: «جهت احترام به قانون از همه عزیزان استدعا داریم ضمن رعایت حقوق مردم از هرگونه فعالیتی که جنبه تبلیغات انتخاباتی داشته باشد و نیز هرگونه مصاحبه یا گفت وگو در رسانه های استانی و ملی با این قبیل عناوین خودداری فرمایند.»

علاوه بر این دیروز اظهاراتی منتسب به سعید محمد و به نقل از پایگاه خبری «مسیرنیوز» در رسانه ها منتشر شد که از ورود سپاه پاسداران به ساخت مجموعه اطلس مال در مدیریت سابق شرکت ایرانیان اطلس گفت. او توضیح داد که سال های ۸۸ تا ۹۰ شهرداری تهران در قبال مطالبات سپاه باید مبالغی را پرداخت می کرد، به همین جهت شهرداری تهران چند قطعه زمین را با تغییر کاربری و بالا بردن ارزش ریالی به کاربری تجاری تبدیل کرده و به سپاه بابت این بدهی تحویل داد. او معتقد است که قبول کردن این زمین ها از سوی سپاه اشتباه بوده؛ چراکه به گفته او، قابلیت فروش به شخص حقیقی یا حقوقی به صورت یکجا نداشته است که بعد از گذشت ۵ سال هم رهبری عدم رضایت خود را از ورود سپاه به این عرصه اعلام کرد و آن طور که محمد گفته او را همان زمان به مدیرعاملی شرکت ایرانیان اطلس منصوب کردند.

در واقع مجموع روایت سعید محمد نشان می دهد که بعد از حضور او به عنوان مدیرعامل در این شرکت همه چیز در راستای «منویات رهبری» پیش رفته است. همچنین دوره ای که محمد از شهرداری روایت می کند مربوط به حضور قالیباف است. متن اظهارات سعید محمد در کانال تلگرامی تحت عنوان «حامیان سعید محمد» منتشر شده اما جالب آنکه آدرس اینترنتی که به پیوست خبر آمده، اظهارات دیگری از محمد را نمایش می دهد.

موتلفه و دوباره کاندیدای حزبی

چندی پیش بود که اسدالله بادامچیان اعلام کرد برای انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا خواهد شد. حزب موتلفه در سال های اخیر همواره بر کاندیدای حزبی اصرار داشته اما هرگز موفق نشده حتی اعضای حزب را برای حمایت و رای تشکیلاتی قانع کند.

این اتفاق در مورد مصطفی میرسلیم در جریان انتخابات سال ۹۶ هم رخ داد و او به عنوان کاندیدای حزبی وارد انتخابات شد اما در پایان اعضا بیانیه ای برای حمایت از رییسی داده و او را نادیده گرفتند. این بار نیز بعد از اعلام کاندیداتوری بادامچیان، حمیدرضا ترقی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده که «گزینه نهایی ریاست جمهوری حزب موتلفه اسدالله بادامچیان است» او پیش از این بارها و بارها از حمایت از رییسی گفته بود. جالب آنکه بادامچیان دیروز در اظهارنظری متفاوت، سعی کرد تصویری آزاده از خود ارایه دهد و بدین ترتیب از حق کاندیداتوری احمدی نژاد دفاع کرد!

احمدی نژاد؛ مرکز ترس و تنفر اصولگرایان

محمود احمدی نژاد هم این روزها مشغول سفر، نامه نگاری، سخنرانی و دیدارهای مردمی است. عبدالرضا داوری، مشاور احمدی نژاد که مدتی است از این جریان فاصله گرفته هم چند روز پیش به «اعتماد» گفت که رییس دولت نهم و دهم نزدیک به یک سال است که برای حضور در عرصه انتخابات برنامه ریزی کرده و حتما می آید. هرچه اظهارات احمدی نژاد تندتر و آمدنش جدی تر می شود، ترس و تنفر اصولگرایان از این یار غار قدیمی نیز بیشتر و بیشتر به چشم می آید.

منوچهر متکی، سخنگوی شورای ائتلاف و دیپلماتی که وزیر خارجه دولت احمدی نژاد بود و به طرزی عجیب، از سوی او برکنار شد، اخیرا در حالی با باشگاه خبرنگاران جوان در مورد انتخابات پیش رو به گفت وگو نشسته که واکنشش به شنیدن نام احمدی نژاد مورد توجه رسانه ها قرار گرفت. او در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا با احمدی نژاد در ارتباط است و آیا او به میدان انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم ورود خواهد کرد، گفت: «بروید سراغ سوال بعدی لطفا!»؛

پاسخی که نشان داد اصولگرایان در اظهارات شان به احمدی نژادی که محصول اصولگرایی است، یا کنایه می زنند یا تلاش می کنند او را نادیده بگیرند. عباس سلیمی نمین، تحلیلگر سیاسی اصولگرا اما معتقد است احمدی نژاد یک بازیگر سیاسی است. او که با پایگاه خبری-تحلیلی جماران گفت وگو کرده، گفته که اگر رییسی کاندیدا شود، اصلاحات در قوه قضاییه دشوار می شود. سلیمی نمین همچنین در حمایتی ضمنی از قالیباف، تاکید دارد که پرونده عیسی شریفی هیچ ارتباطی به قالیباف ندارد.

او حتی مساله حضور احمدی نژاد و قالیباف را هم در تحلیلش به یکدیگر مرتبط کرده و گفته «احمدی نژاد می داند که اگر قالیباف به قوه مجریه بیاید، کاملا او را محو خواهد کرد؛ کما اینکه در شهرداری او را محو کرد. یعنی اصلا عملکرد احمدی نژاد برابر عملکرد قالیباف در شهرداری رنگی ندارد. لذا احمدی نژاد انگیزه ای دارد که او را تخریب و سعی می کند با شیوه های غیراخلاقی متنوع به این هدف خودش نائل بیاید.»

آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

وبگردی