واکنش رهبر انقلاب به نامه قالیباف درباره بودجه 1400
رکنا : رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه چهارم شهریورماه طی نامهای خطاب به رییس جمهور تاکید شد لایحه بودجه ۱۴۰۰ باید بر اساس توافق صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه به مجلس شورای اسلامی ارائه شود، گفت: در این بین این نامه به رهبر معظم انقلاب نیز تقدیم شد از این رو ایشان نیز در دیدار حضوری تاکید جدی بر پیگیری این امر داشتند.
به گزارش رکنا ، محمدباقر قالیباف در نشست شورای هماهنگی مجلس شورای اسلامی با روسای کمیسیونهای تخصصی که با محوریت اصلاح ساختار بودجه سال ۱۴۰۰ برگزار شد، گفت: موضوع یاد شده از ابتدای آغاز به کار مجلس یازدهم مورد پیگیری و بررسی قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: برای اصلاح ساختار بودجه سال آتی نظرات کارشناسی از سوی مرکز پژوهشهای قوه مقننه، کمیسیونهای تخصصی و دولتمردان دریافت شده است.
قالیباف تصریح کرد: تاکنون ۱۴ موضوع در خصوص اصلاح ساختار بودجه استخراج شده که مبنای کار نمایندگان و دولت خواهد بود.
رییس قوه مقننه ادامه داد: چهارم شهریورماه طی نامهای خطاب به رییس جمهور تاکید شد لایحه بودجه ۱۴۰۰ باید بر اساس توافق صورت گرفته با سازمان برنامه و بودجه به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.
وی افزود: در این بین این نامه به رهبر معظم انقلاب نیز تقدیم شد از این رو ایشان نیز در دیدار حضوری تاکید جدی بر پیگیری این امر داشتند؛ بنابراین مجلس شورای اسلامی نیز از اصلاح لایحه بودجه حمایت جدی خواهد داشت، زیرا این مهم میتواند در برنامه هفتم توسعه تاثیرگذار باشد.
قالیباف گفت: موضوعات مربوط به صادرات، واردات، بنگاههای اقتصادی و ... از جمله مواردی است که باید اصلاح شود؛ همچنین باید رویکرد عملیاتی نسبت به لایحه بودجه سال آتی وجود داشته باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه در خصوص موضوع ساماندهی فراکسیونهای قوه مقننه، تصریح کرد: همه افراد نسبت به ضرورت ایجاد فراکسیونها تاکید دارند از این رو اصل این موضوع نباید مورد خدشه قرار بگیرد.
وی اظهار کرد: فراکسیونها عمدتا تخصصی، قشری و موضوعی شکل میگیرند لذا باید رابطه جدی بین فراکسیونها با کمیسیونهای تخصصی وجود داشته باشد.
قالیباف افزود: البته اگر قرار باشد فراکسیونی خارج از موضوع مردمی سازی، صرفا به نماینده قشر خاصی تبدیل شود حتما برای قوه مقننه آسیب زا خواهد بود و باید نسبت به شکل گیری این فراکسیونها پرهیز شود.
رییس قوه مقننه گفت: به نظر میرسد برای ساماندهی فراکسیونها نباید فرصت چهار ساله مجلس یازدهم را از دست بدهیم لذا این امر باید مورد بررسی کارشناسی قرار بگیرد؛ همچنین کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی نیز باید با نگاه کارشناسی در جریان روند تجدید نظر در آیین نامه داخلی مجلس، مادهای را برای تشکیل فراکسیونها در نظر بگیرد.
در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم
محمدباقر قالیباف شامگاه دوشنبه ۲۸ مهرماه نیز در نشست با نمایندگان جوان مجلس بر تداوم و تکرار جلسات با نمایندگان جوان مجلس تاکید کرد و گفت: از ویژگیهای این جلسه جوانانه و مومنانه حضور تمامی مدعوین و پیگیری مباحث با نشاط و اشتیاق است و اگر چه نظرات متضادی نیز وجود دارد، اما صمیمیت و تعامل به خوبی مشاهده میشود.
وی همچنین با بیان اینکه باید پذیرفت در یک جنگ تمام عیار اقتصادی قرار داریم، افزود: در این جنگ اقتصادی نمیتوان هرگونه تصمیمی را گرفت، لذا باید مراقب اقدامات خود باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پیش قراول حل بسیاری از مشکلات کشور جمع حاضر در این مکان است، اضافه کرد: رسیدن به فهم مشترک در این جمع، نخستین کاری است که باید در مسیر حل مشکلات کشور انجام دهیم تا از این فهم مشترک اولویتهای مشترک استخراج و در نهایت در روش پیاده سازی به توافق خواهیم رسید.
قالیباف از نمایندگان جوان حاضر در جلسه درخواست تشکیل کارگروههای کاری را کرد و توضیح داد: بهتر است این کارگروههای کاری با همکاری کمیسیونها و مرکز پژوهشهای مجلس و متناسب با علاقه و تخصص نمایندگان جوان تشکیل شوند، لذا درخواست دارم موضوعات مورد نظر همچون اصلاح ساختار بودجه، قاچاق کالا و ارز، بورس انرژی و... را انتخاب کرده و شبانه روز بر روی این موضوعات کار کنید.
وی خطاب به نمایندگان حاضر در جلسه با بیان اینکه شما باید پیشتاز زیست مومنانه در میان نمایندگان مجلس باشید، گفت: پس از تشکیل کارگروه ها، نباید در جلسات بعدی مشکلی بدون ارائه راهکار آن مطرح شود، در واقع نمایندگان جوان در کنار هر مشکل، راهکار را نیز ارائه کنند. هر گروه کاری گزارش کار دهد تا آن فهم و اولویت مشترک مورد نظر ایجاد شود.
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه وظیفه مجلس سیاستگذاری و ریل گذاری است و البته این مهم زمانبر است، حل و فصل طرح اخذ مالیات از خانههای خالی در شورای نگهبان را ضروری دانست و افزود: طرحهایی همچون ساخت و تولید مسکن، اختصاص سبد کالا به افراد نیازمند، طرح دوفوریتی مربوط به بازار بورس و... از جمله اقدامات قابل توجه مجلس در چند ماه نخست آغاز کار آن به شمار میآیند؛ بنابراین گزارش، پیگیری طرح شفافیت آرای نمایندگان، مشخص کردن اولویتهای مجلس یازدهم، برنامه ریزی برای مقابله با افزایش قیمت ارز، خودرو و مسکن، صیانت از گام دوم انقلاب، شفافیت مواضع هیات رئیسه مجلس، ایجاد پیوست رسانهای در مجلس، فعال کردن فراکسیون انقلاب، ادامه نظارتهای میدانی از مناطق محروم از سوی رئیس و نمایندگان مجلس، ضرورت کاهش مشکلات اقتصادی مردم در زمان کوتاه و... از جمله مباحث مورد تاکید نمایندگان جوان در جلسه با رئیس مجلس بود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.
ارسال نظر