پشت پرده نابودی محیط زیست و پابرجایی صاحبان فیش‌های نجومی

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی، بعد از ظهر امروز در نشست بررسی مسائل محیط زیست استان اظهار داشت: در برنامه ششم توسعه به محیط‌زیست توجه زیادی شده و مقام معظم رهبری هم از آن حمایت ویژه داشته‌اند و جنگ و دعوای زیادی شد تا توانستیم از محیط زیست در این برنامه حمایت کنیم زیرا پشت پرده نابودی جنگل‌ها، داستان‌های عجیبی خوابیده است.

حمیدرضا حاجی بابایی گفت: آسیب‌های محیط زیستی عمومی و اجتماعی است و همه به حفظ آن اعتقاددارند، اما با این وجود همگی هم دست به دست هم داده‌ایم تا با روش‌های مختلف به محیط‌زیست آسیب‌رسانیم که گاه این کار به دلیل منافع شخصی انجام می‌شود.

وی افزود: محیط‌بانان انواع مختلف دارند و قوه قضائیه و معلمان هم به‌نوعی محیط‌بان‌اند و مسئولان هم باید محیط‌بان باشند و حوزه خود را از آسیب محافظت کنند.

برخی با نگاه منفعت‌طلبانه به شهر همدان ضرر زدند/ حاشیه‌نشینی نتیجه مدیریت ناشیانه است

نماینده مردم همدان در خانه ملت بیان کرد: وقتی انسان به جای دیدن مردم، خود را ببیند و به نفع خود تصمیم بگیرد به عارضه کوچک شدن عقل مبتلا شده و تصمیم‌های اشتباه می‌گیرد مانند آنچه 20 تا 25 سال پیش برای همدان اتفاق افتاد و تصمیم گرفتند 7200 محدوده شهر کوچک‌شده و به 5700 مترمربع برسد به بهانه اینکه فضای سبز در خطر است و اگر فضا کوچک شود، مردم نمی‌توانند ساخت‌وساز کنند.

حاجی بابایی اعلام کرد: پس از محدود شدن مردم به نام‌های مختلف شروع به تفکیک همان فضای سبز کرده و تا قله الوند هم پیش رفته و باغ ساختند و از طرف دیگر در پایین شهر کمربندی ایجاد کردند و نتیجه آن قرارگرفته ساختمان‌های آن‌طرف کمربندی در حاشیه است و این کارها نشانگر نابلدی و نبود فکر و مدیریت صحیح است.

وی مطرح کرد: این کار موجب شده تا نرخ ساختمان‌ها در مرکز شهر تفاوت زیادی با حاشیه داشته باشد و درحالی‌که بالای شهر برج‌های چند طبقه ساخته می‌شود، پایین شهر از داشتن امکانات ابتدایی محرومند.

حاجی بابایی با بیان اینکه مسئله کلان‌شهر شدن همدان در سال 88 آغاز شد، گفت: این طرح به دلایل مختلف روی زمین ماند، اما سال 95 از سرگرفته شد و حال که بررسی کرده‌ایم مشخص‌شده که از ابتدای شهر تا پلیس‌راه همدان در حال ساخت و سازند و هرکس از جایی مجوز گرفته و بدون درنظرگرفتن امکانات رفاهی و عمومی این کار انجام‌شده است.

وی بیان کرد: سال گذشته اعلام شد که 2 هزار خانواده در حاشیه شهر همدان از داشتن انشعاب آب و برق و گاز محروم‌اند و منع قانونی اجازه کمک به آن‌ها را نمی‌داد که ناچار به تصویب قانونی برای حمایت از آنها شدیم و درنهایت مشخص شد که 5 هزار خانوارند و این‌ها همه ناشی از نبود مدیریت است.

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با اشاره به ایجاد رینگ سوم شهر همدان هم افزود: باید محدوده شهر و مکان‌های عمومی در آن دیده شود و نه یک متر جابه‌جایی داشته باشیم و نه فردی بتواند بیرون رینگ ساخت و ساز کند، اما کار آسانی نیست.

حاجی بابایی اعلام کرد: سمن‌ها باید قدرتمندتر ورود پیداکرده و با استفاده از فضای مجازی، مدیران را به چالش بکشند که متأسفانه این ضعف وجود دارد.

وی بیان کرد: رسانه‌ها نگهبان جامعه‌اند و باید حرف‌ها را بررسی و کارشناسی کنند و اگر در جایی مشکل هست بیان کنند و باید کاری کنیم که کسی جرأت اشتباه کردن را نداشته باشد.

حاجی بابایی مطرح کرد: وزیر رفاه جدید برای مشخص کردن هویت 1600 هیئت‌ مدیره شستا کار خوبی کرد و کاری که زمان زیادی نیاز داشت تا بررسی شود را یک‌روزه و با انتشار لیست اسامی آنها انجام داد.

عملکرد مسئولان در اتاق شیشه‌ای نمایش داده شود

رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه در قرآن تأکید بسیاری بر مسئله نظارت عمومی شده گفت: برخی از افراد آن‌قدر که از مردم می‌ترسند از خدا نمی‌ترسند و اگر بدانند کارهایشان از طرف مردم رصد می‌شود دست به خطا نمی‌زنند به همین دلیل باید عملکرد مسئولان در اتاق شیشه‌ای نمایش داده شود.

حاجی بابایی افزود: اگر در محیط‌زیست مشخص شود که چه افرادی در باغ‌های ممنوعه ساخت‌وساز کرده‌اند یا محدوده ممنوعه معرفی شود، کسی جرأت ورود به آن را پیدا نمی‌کند.

وی با اشاره به مسئله تفاوت حقوق کارکنان دستگاه‌های مختلف هم مطرح کرد: کاهش حقوق‌های نجومی را سال گذشته در مجلس دنبال کردیم، اما رأی نیاورد و با فشار و به بهانه و تعاریف مختلف برخی نمایندگان را متقاعد کردند.

حاجی بابایی تصریح کرد: تا ابد نمی‌توان از پس نجومی‌بگیران برآمد مگر اینکه در اتاق شیشه‌ای قرار گیرند و مشخص شود در قبال گرفتن این مبلغ چه عملکردی دارند.

وی بیان کرد: مصوب شده که اسامی این افراد در سامانه‌ای قرار گرفته و دلیل گرفتن مبلغ حقوق و وظایف آنها هم مشخص شود که باید از ابتدای فروردین اجرایی شود.

حاجی بابایی در مورد بلاتکلیفی نیروهای شرکتی و قراردادی هم اعلام کرد: برخی اعتقاددارند کارکنان دولت باید روزمزد شوند و برخی دیگر اعتقاددارند که باید تکلیف فرد مشخص شود تا بر اساس آن تصمیم‌گیری کند

وی افزود: در برنامه ششم هم به نیروهای شرکتی و قراردادی پرداخته‌شده و بر نزدیک شدن فاصله حقوقی آن‌ها تأکید شد، اما تفاوت نگاه موجب شد تا در مجلس رأی نیاورد.

حاجی بابایی گفت: در مورد مسئله واردات هم همین اتفاق افتاده و اینکه با وجود بودن برخی کالاها در داخل باز واردات داریم به این دلیل است که محیط‌بانان خوب نگهبانی نشده‌اند و ممکن است فردی تصمیم می‌گیرد که خود در این کار نفعی دارد.

وی افزود: بنابراین نخستین کار در هر حوزه این است که فردی سر کار بیاید که عاشق آن حوزه باشد و اگر کسی به عدالت اجتماعی اعتقاد نداشته باشد، انتظار موافقت با کاهش حقوق نجومی بگیران را نباید داشت.

سمن‌ها عملکرد مسئولان را زیر ذره‌بین قرار دهند/ برخی مخالف کلان‌شهر شدن همدان هستند

عضو کمیسیون بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: مسئله حفاظت از محیط‌زیست از اولویت‌های برنامه ششم توسعه به شمار می‌رود، اما همه مردم باید نگاهبان آن باشند و فرهنگ مردم باید تغییر کند.

حاجی بابایی بیان کرد: برخی با سودجویی در حال تخریب جنگل‌ها بودند و در برنامه ششم توسعه مصوب شده که کاغذ از خارج خریداری شود، اما جنگل‌ها را نابود نکنیم.

وی مطرح کرد: سمن‌ها فضای خوبی هستند که اگر یک سوزن سیاسی شوند به ضرر خود کار می‌کنند و برای برطرف شدن مشکلات باید همه استان را زیر ذره‌بین ببرند تا آنها که نمی‌خواهند مردم متوجه کارهایشان شوند، عقب‌نشینی کنند.

حاجی بابایی تصریح کرد: در مسئله کلان‌شهر شدن همدان برخی بهانه‌جویی کرده و مخالفت می‌کنند درحالی‌که دلیل قانع‌کننده ندارند و کارشان در جای دیگری گیر است و به سمن‌ها باید این موضوع‌ها توجه کنند زیرا هر جا مردم در جریان کارها قرار گیرند، پیروز می‌شویم.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید