روایت روزنامهنگاران پیشکسوت ایران از دیدارهایش با خاشقچی
رکنا: ماشاءالله شمسالواعظین، از روزنامهنگاران پیشکسوت ایران در تحلیل قتل روزنامهنگار عربستانی معتقد است که قیاس ایران و عربستان قیاس معالفارق است.
آزادی مطبوعات در عربستان سعودی فضای وحشتناکی دارد. جمال خاشقچی شخصیتی بود که به کشورش مؤمن بود و منافع کشورش را پاس میداشت و به پادشاه عربستان سعودی علاقه داشت. من او را از نزدیک میشناختم. اگر در حضور او به پادشاه عربستان اهانت میکردید، بشدت ناراحت میشد. خاشقچی خواستار اصلاح امور بود و یک منتقد بسیار نرم بود اما با او چنین معاملهای کردند.
این فعال رسانهای در گفتوگو با عصر ایران افزود: در بسیاری از مصاحبههای مشترکی که من و او در کنار هم مینشستیم، او برخورد تندی با ایران میکرد. با ایران مسأله داشت. مثلاً به من میگفت شما روزنامهنگار هستی و آزادیخواه، پس باید این طور یا آن طور برخورد کنی. من هم متقابلاً چنین حرفی به او میزدم. ما در مصاحبههای مشترکمان چنین درگیریهایی داشتیم. ولی آدم وزینی بود و تقریباً دوستدار شیعه بود. خیلی مخالف شیعه نبود. همچنین، در مدینه منوره به دنیا آمده بود و وصیت کرده بود در بقیع دفن شود. شمسالواعظین ادامه داد: ما در سه کنفرانس با هم دیدار داشتیم که یکی از آنها کنفرانس IPI یا سازمان بینالمللی روزنامهها بود؛ در سال 2001 در استانبول. یادم نمیرود که وقتی وقت نماز ظهر میشد، ما مینشستیم و ساعت 4 یا 5 پنج بعد از ظهر میرفتیم نمازمان را میخواندیم ولی خاشقچی همان اول وقت برمیخاست میرفت پشت بنرهای کنفرانس، همان جا نمازش را میخواند. آدم مسلمانی بود. حتی وقتی که جان بولتون با بن سلمان تماس گرفت تا از سرنوشت خاشقچی مطلع شود، بن سلمان به جان بولتون میگوید خاشقچی اسلامگرای خطرناکی بود. جان بولتون هم پاسخ میدهد که اطلاعات ما چنین چیزی را نشان نمیدهد و خاشقچی یک آدم سنتگرا و میانهرو بود. وی گفت: من که خاشقچی را از نزدیک دیده بودم، به هیچ وجه در او گرایشی به اخوانالمسلمین ندیدم و این ادعای حکومت عربستان قابل قبول نیست. خاشقچی یک مسلمان نسبتاً متعهد بود و نامزدش هم، چنان که دیدید، محجبه بود.اخبار 24 ساعت گذشته رکنا را از دست ندهید
ارسال نظر