ماجرای حذف پست ریاستجمهوری / گفتگو با مشاور سیاسی روحانی + عکس
رکنا: ابوطالبی، مشاور سیاسی رئیسجمهوری میگوید قانون اساسی ابهامهای دیگری دارد که باید برطرف شود.
حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی رئیس جمهوری درباره تغییر قانون Law اساسی، تغییر نظام ریاستی به پارلمانی و ضرورت باقی ماندن انتخاب مستقیم رئیسجمهوری توسط مردم و اشکال آن می گوید: شما در تنظیمات امور به خاطر اختلافات داخل پارلمان دچار بحران میشوید. قدرت متمرکز اداره کشور وجود ندارد، یعنی الان عراق بعد از صدام با مشکلات فراوانی مواجه شده است. شما فکر نکنید نظام پارلمانی ما اگر رئیس جمهور و نخست وزیر انتخاب کرد، به راحتی از آن میگذرد. در کوچک ترین مسأله اول از همه نخست وزیر را عوض میکند.
حالا اگر بخواهیم رئیس جمهوری هم بگذاریم که یک چیز دیگری درمیآید. یعنی میخواهم عرض کنم که اصلا این نیست که ما برویم مدام پیچها را حذف کنیم، ما باید آن جاهایی که نقاط مبهم ما است، آنها را برویم و حل کنیم. بسیاری از مسائل در قانون اساسی است که تبیین نشده، تدوین نشده، به آن پرداخت نشده و باید برویم آنها را حل کنیم، آنها را حل نمیکنیم. این یکی از همان ابهاماتی است که من عرض کردم. یعنی چند رویکرد میشود به آن داشت. یکی اینکه درست است که تکلیف شرعی میتواند فراگیر باشد، ولی آیا ضرورت دارد که فراگیرش کنیم؟ این سوال مهمی است. شما در عراق نگاه کنید به نوع تعامل آقای سیستانی با سیاستمداری و دولتمداری و دولتداری در عراق؛ ایشان یک تفسیر دیگر دارد.
رویکرد دوم این است که واقعا تکلیف شرعی، تکلیف شرعی است یا بهانه است؟ این هم خیلی در جامعه ما جاری است. یعنی ما یک کاری را نمیخواهیم بکنیم، میگوییم تکلیف شرعی است. نکته سوم؛ تعارض تکلیف شرعی با روند طبیعی تحولات اجتماعی است. یعنی شما آمدید حزب درست کردید، اصلاحطلب، اصولگرا، اعتدال، کارهایشان را کردهاند، یکدفعه میرسند به یک جایی و یک اتفاقی میافتد. آیا ما باید روند طبیعی تحول در جامعه را متوقف کنیم، کند کنیم، سد کنیم؟ اینها بحران درست میکند. ما باید تکلیفمان را با اینها مشخص کنیم.
اگر حیطهبندیها را مشخص کنیم، هم قداستها را حفظ کردیم، هم وظایف اجتماعی را حفظ کردیم، هم وظایف سیاسی را درست تبیین کردیم و بعد هر جایی که گیر کردیم، پیچ را برنداشتیم و درست راه گرفتیم و رفتیم. وی در ادامه اینگونه استدلال کرد که: «همه در سال ٩٦ به این نتیجه رسیدند که قدرت، اصالت دارد و هر کاری خواستند کردند، اتفاقا این دقیقا همان جایی است که مخالفان نظام ریاستی ایستادهاند و به آن استدلال می کنند و میگویند این رقابت سنگین که به قول شما هرکه هرچه دارد رو میکند تا به قدرت برسد برای نظام هزینه درست میکند. تجربه ٨٨ یک جور، ٩٢ یک جور و ٩٦ هم نزدیک بود حوادث Accidents دیگری شکل گیرد، دقیقا به خاطر همین که در انتخابات طوری یقهگیری و بکش و واکش میشود که همین انتخابات باعث صدمهزدن به اصل نظام می شود.»
اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:
تجاوز وحشیانه به سپیده توسط 2 مرد اجیر شده از سوی شهاب
شکایت یک مرد مازندرانی از آرایشگاه زنانه!
جاسوسی وزیر اسرائیل برای ایران / «سگو» مامور اطلاعاتی ایران بود! +عکس
این مرد در وسوسه صیغه یک زن در دام شومی افتاد!
تجاوز به ۶ دانشآموز لرستانی / مدیرکل چه می گوید؟!
سربازی که دستور «حاج قاسم سلیمانی» را اطاعت نکرد! + عکس
فیلمی منتشر نشده از شب فاجعه / ثلاث پشت فرمان اتوبوس بود!+فیلم
چرا ویلای سردار فیروزآبادی در لواسان باید پس از 25 سال تخلیه شود؟
شکنجه های بی رحمانه یک دختر در سرویس بهداشتی / عکس این دختر اشک همه را درآورد
اعتراف به آزار 41 دختر ایرانشهری / مرا به زور به یک خانه بردند و 4 نفری به جانم افتادند!
دستگیری نو عروس17ساله با ملافه خونین در تهران + عکس
ارسال نظر