توضیحات وزارت خارجه آمریکا درباره قرار گرفتن نام ایران در فرمان مهاجرتی جدید ترامپ

مارک تونر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشست خبری روز سه‌شنبه خود به سوالات مختلفی به ویژه درباره اقدام دونالد ترامپ Trump رئیس‌جمهور آمریکا برای امضای دستوری جدید در خصوص ممنوعیت ورود اتباع چند کشور مسلمان، شامل ایران، سوریه، لیبی، سومالی، سودان و یمن پاسخ داد.
یک خبرنگار سوال خود را این گونه مطرح کرد که شما افرادی که تحت تاثیر این دستور قرار می‌گیرند، بسیار بالا است و بیش از نیمی از آنها از ایران هستند. دولت آمریکا در دوره های پیشین، چه رئیس‌جمهور دموکرات بوده باشید یا جمهوری خواه، به دنبال این بوده است که به طور مستقیم با مردم ایران وارد تعامل شود، اما چنین اقدامی حامل چه پیامی برای ایرانی‌ها خواهد بود. به ویژه اینکه در ایران هیچ جنگی نیست و گروه هایی مثل داعش ISIS و دیگر گروه های تروریستی این چنینی در ایران حضور ندارند. بنابراین، آمریکا با جلوگیری از ورود ایرانی‌ها چه چیزی می‌خواهد به دست آورد؟
مارک تونر در پاسخ گفت: نکته اول در این مساله این است که ما همواره موظف به حفظ امنیت و ایمنی مردم آمریکا هستیم و زمانی که درباره ایمنی و امنیت آمریکایی ها صحبت می کنیم، باید آنها ( ایرانی‌ها ) را در یک دسته بندی دیگر قرار دهید.
وی در ادامه با طرح ادعاهایی علیه سیاست‌های منطقه‌ای ایران و بی ثبات کننده خواندن آنها، گفت: این به معنی آن نیست که ما نمی‌خواهیم شاهد نقشی سازنده‌تر به عنوان یک بازیگر Actor جهانی و بازیگری منطقه‌ای باشیم. این منوط به دولت ایران و تصمیماتی که می‌گیرد، است. آنچه ما در ماه‌های گذشته،‌یعنی از زمان اجرای توافق هسته‌ای ایران و گروه 1++5 شاهد آن بوده‌ایم، این است که این کشور به رفتار بد خود در منطقه ادامه داده است. ایران نقشی بی ثبات کننده در منطقه دارد. آنها از تروریسم حمایت می کنند و نسبت به این اقدامات ایران نگران هستیم. من می‌دانم که آنچه در لیبی یا سوریه اتفاق می افتد با ایران متفاوت است اما آنها از فعالیت‌های تروریستی حمایت می کنند.
وی در پاسخ به‌ سوالی مبنی بر اینکه وقتی واشنگتن می‌گوید ایران از تروریسم حمایت می‌کند، منظورش حزب الله است، اما نام حزب الله در فهرست گروه‌های تروریستی نیست، بنابراین چرا آمریکا مانع از ورود مردم ایران می‌شود. به تکرار ادعاهای خود پرداخت و نگرانی واشنگتن نسبت به اقدامات تهران را مشروع دانست.
براساس گزارش پایگاه اینترنتی وزارت امور خارجه آمریکا، تونر که در دولت پیشین آمریکا نیز در همین سمت فعالیت می‌کرد،‌ در ادامه ادعاهای خود گفت: بنابراین با توجه به وجود چنین پروسه‌هایی در ایران، علیرغم اینکه ما می‌دانیم مردم از دولت جدا هستند و تعامل مردم دو کشور ( ایران و آمریکا) چه تاثیرات مثبتی می‌تواند داشته باشد، باید از امنیت خود محافظت کنیم.
این ادعاها در حالی مطرح می‌شود که حقایق نشان می‌دهد سیاست‌های مداخله جویانه آمریکا در منطقه و حمایت‌های این کشور و متحدانش در خاورمیانه از افراطی‌گری و تفرقه افکنی در امور داخلی کشورها عامل اصلی ظهور و توسعه تروریسم در منطقه و جهان است، اما آن‌ها اغلب تلاش می‌کنند ایران را مقصر جلوه دهند تا بتوانند به اهداف خود دست پیدا کنند و ایران را تحت فشار قرار دهند. این در حالی است که ایران یکی از اصلی‌ترین نیروهایی است که در منطقه با تروریسم مقابله موثر می‌کند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

منبع: ایسنا

وبگردی