لبو درمان افسردگی

به گزارش رکنا، لبو در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی، کاهش کلسترول خون، رفع کم خونی، سلامت کلیه، کبد و استخوان ها بسیار تاثیر دارد. همچنین ضد پیری است. لبو سرشار از فولات و آهن است. ضد افسردگی و تقویت کننده سیستم ایمنی بدن است. لبو پاک کننده معده است. در درمان یبوست نیز مصرف لو موثر است. خاصیت ضد افسردگی لبو به دلیل داشتن فولات است.

یک کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به خواص بیشمار لبو برای سلامت بدن، گفت: توصیه می‌شود افراد در این فصل از سال مصرف لبو را در برنامه غذایی خود داشته باشند.

هانیه ناصری با بیان اینکه چغندر قرمز یا لبو از همان خانواده چغندر قند است، گفت: تنها تفاوت این دو این است که چغندرقند سفید رنگ بوده و معمولا برای تولید قند استفاده می شود، اما لبو کوچکتر بوده و قرمز رنگ است.

مواد معدنی لبو

وی با اشاره به طبع معتدل لبو گفت: لبو یک منبع غنی از فولات و منگنز، تیامین، ریبوفلاوین، ویتامین B6، پانوتنیک اسید، کولین، بتایین، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم است.

وی در خصوص خواص درمانی لبو گفت: پپتین موجود در لبو برای درمان افسردگی مفید بوده و تریپتوفان موجود در آن ذهن را آرام می کند. همچنین لبو خواص بیشماری برای کاهش فشار خون بالا، درمان کم خونی، کاهش وزن و لاغری، درمان دیابت و درمان بیماری های قلبی دارد.

وی به فواید این سبزی برای پوست هم اشاره کرد و افزود: لبو حاوی آنتی اکسیدان های زیادی است که چین و چروک پوست را کاهش داده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.

ناصری تصریح کرد: همچنین لبو  به دلیل داشتن تمام مواد مغذی مفید از جمله ویتامین ها و مواد معدنی مانند ویتامین B و C، پروتئین و فسفر برای تقویت و افزایش رشد مو مفید است.

وی به خواص درمانی لبو در درمان کبد چرب نیز اشاره کرد و افزود: بتالین و آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای سم زدایی و پاک سازی کبد مفید بوده و به درمان خانگی کبد چرب کمک می‌کند.

فایده لبو برای زنان باردار

ناصری استفاده از لبو را برای زنان باردار بسیار مفید دانست و تصریح کرد: فولات موجود در لبو برای جلوگیری از نقص مادرزادی قلب و مشکلات دیگر مانند نقص لوله های عصبی در جنین مفید می باشد.

وی افزود: همچنین اسید فولیک موجود در لبو برای زنان باردار بسیار مفید است و استفاده از لبو باعث افزایش انرژی در دوران بارداری شده و موجب بهبود خلق و خو در زنان باردار می شود.

ناصری به تاثیرات این میوه در کنترل قندخون هم اشاره کرد وافزود: لبو حاوی نوعی آنتی اکسیدان به نام "اسید آلفا لیپوییک" است که می تواند سطح گلوکز خون را کاهش دهد و حساسیت به انسولین را بهبود بخشد.

لبو داروی سرماخوردگی

وی با اشاره به وجود بتینین و ویتامین C در لبو گفت: این دو ماده موجب می‌شود لبو خواص ضدالتهابی و ضدعفونی کننده داشته و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا مفید باشد.

این کارشناس ارشد گیاهان دارویی خاطرنشان کرد: همچنین ویتامین C و آهن موجود در لبو باعث افزایش تولید هموگلوبین شده و در نتیجه به درمان کم خونی یا آنمی هم کمک می کند.

وی در ادامه خواص بیشمار لبو به تاثیرات آن در پیشگیری و درمان سرطان اشاره کرد و افزود: تحقیقات نشان داده که آنتی اکسیدان های موجود در لبو برای پیشگیری و درمان انواع سرطان به ویژه سرطان پانکراس، پستان و پروستات مفید است.

ناصری به تاثیر لبو در هضم غذا و بهبود سلامت معده هم اشاره کرد و افزود: لبو هضم غذا را بهبود می بخشد و برای درمان معده درد، زخم معده و سلامت دستگاه گوارش مفید است، همچنین فیبر موجود در لبو حرکات روده را بهبود می‌بخشد.

وی افزود: مصرف روزانه لبو و یک قاشق غذاخوری عسل به طور موثر زخم معده را درمان می‌کند.