زیتون نخوری ضرر کردی!
رکنا: زیتون سرشار از ویتامین و آنتی اکسیدان است.
به گزارش رکنا، زیتون دهان را خوشبو می کند. بلغم را از بین می برد. چهره را باز و اعصاب را قوی می کند. زیتون مرض را از بین می برد. خشم را خاموش می کند و پوست تان را جلا می دهد.
خواص زیتون برای سلامتی:
یک مطالعه روی حیوانات ثابت کرده است که ترکیبات موجود در خواص زیتون پرفایده (به ویژه هیدروکسی تیروزول و تیروزول)، مانع از دست دادن تراکم معدنی استخوان و در نتیجه پوکی استخوان میشود. از آنجا که زیتون سیاه حاوی مقادیر زیادی هیدروکسی تیروزول و تیروزول است، تصور میشود که رقم سیاه بیشتر از سبز برای استخوان مفید است.
ویتامین ها و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون ممکن است فواید مهمی برای سلامتی داشته باشند. به عنوان مثال، برخی مطالعات نشان دادهاند که خوردن زیتون ممکن است از پوکی استخوان، که در آن استخوانها شکننده یا ضعیف میشوند، محافظت کند.
از خواص زیتون برای قلب غافل نشوید!
وقتی رادیکال های آزاد کلسترول را اکسید می کنند، رگ های خونی آسیب می بینند و چربی جمع شده در عروق امکان دارد منجر به حمله قلبی شود. مواد مغذی آنتی اکسیدان موجود در زیتون، مانع از اکسیداسیون کلسترول شده و در نتیجه از بیماریهای قلبی ـ عروقی جلوگیری می کند. چربی زیتون، چربی غیر اشباع سالم است که خطر تصلب شرایین را کاهش و کلسترول مفید را برای بدن افزایش می دهد.
خاصیت زیتون در سلامت دستگاه گوارش:
مصرف مکرر ویتامین E و چربی های اشباع نشده در زیتون، میزان ابتلا به سرطان روده را کاهش میدهد. کارایی این ویتامین ها و ارزش غذایی این است که موجب پیشگیری از سرطان روده می شود. عملکرد مراقبتی روغن زیتون بر زخم معده و ورم معده نیز تأثیر مفیدی دارد. روغن زیتون در مقایسه با داروهای تجویزی، ترشحات صفرا و هورمونهای لوزالمعده را بسیار آسان تر کرده و در نتیجه میزان بروز سنگ کیسه صفرا را کاهش میدهد.
خواص زیتون در کاهش خطر ابتلا به سرطان:
خواص زیتون؛ در تأمین سلامتی، متعدد و مختلف است. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان داده است که شیوع سرطانهای خاص در مدیترانه کمتر از مناطق دیگر مانند ایالات متحده است. علت را شاید بتوان به رژیم های غنی از این ماده غذایی، مربوط دانست که حاوی ترکیب اولئوکانتال است و در از بین بردن سلولهای سرطانی به ویژه سرکوب سلولهای سرطانی سینه مؤثر است.
فواید زیتون در تامین سلامت پوست:
زیتون منبع عالی ویتامین E است که به عملکرد سلول ها، سیستم ایمنی بدن و سلامت پوست مراقبت می کند. ویتامین E موجود در آن، از پوست در مقابل اشعه ماوراء بنفش محافظت میکند، بنابراین ابتلا به سرطان پوست و پیری زودرس را کاهش میدهد.
خواص زیتون باعث ترشح هورمون تستوسترون میشود:
زیتون و به ویژه نوع سیاه آن، دارای مقدار مناسبی از اسیدهای چرب یا همان امگا 3 است که هورمون تستوسترون را تحریک میکند. ترشح این هورمون تستوسترون ، باعث افزایش باروری و میل جنسی مردان، تقویت اسپرمها و سالمتر شدن آنها میشود.
فواید زیتون در تنطیم سطح قند خون:
دیابت یکی از شایع ترین بیماری هایی است که بر اعصاب تأثیر میگذارد. روغن زیتون توانایی تنظیم سطح قند خون را دارد که باعث افزایش سلامت جنسی و باروری میشود.
زیتون منبعی کامل از آهن:
زیتون سیاه دارای مقدار زیادی آهن است. توانایی گلبول های قرمز در حمل اکسیژن به سراسر بدن به دلیل وجود آهن در خون است. آهن نقش مهمی در تولید انرژی دارد و از همه مهمتر، عملکرد مناسب سیستم ایمنی بدن به میزان کافی آهن بستگی دارد.
خواص زیتون در سلامت چشم:
یک فنجان زیتون، حاوی ده درصد از مقدار ویتامین A توصیه شده روزانه است که برای سلامت چشم بسیار مهم است و چشم را قادر میسازد تا روشنایی و تاریکی را بهتر از یکدیگر تشخیص دهد؛ در نتیجه دید در شب را بهبود میدهد.
خواص زیتون در سم زدایی از بدن:
وجود مقدار فراوان «پتاسیم» در زیتون، قدرت عضلانی و انرژی بدن را افزایش داده و میزان ترشحات غدد داخلی را تنطیم میکند. یکی از عملکردهای پتاسیم، سم زدایی و پاک کردن کبد از اوره و اسید اوریک است و همچنین میتواند قدرت دفع کلیهها را افزایش دهد.
آیا خوردن زیتون به میزان زیاد، مضر است؟
اکنون که فواید زیتون، برای سلامتی را درک کردیم، این سؤال پیش میآید که آیا خوردن این میوه مضرات خاصی به همراه دارد؟
بعضی خواص مواد غذایی مانند خواص زیتون؛ حاوی اسیدهای چرب امگا 3 هستند که به آنها «چربی سالم» میگویند و برای سلامت قلب و حتی بهبود آرتریت روماتوئید مفید است. اما خوردن زیتون، در واقع خوردن ماده غذایی فرآوری شده و بسته بندی شده است. یک عدد زیتون، 110 میلی گرم سدیم دارد که در نگاه اول شاید مهم نباشد؛ اما باید توجه داشت که تعداد کمی از افراد، فقط یک دانه زیتون میخورند و اصولاً هنگام صرف آن تعداد بیشتری خورده میشود، در حالی که حداکثر میزان مصرف سدیم برای یک فرد بزرگسال 2300 میلی گرم است.
بنابراین اگر مشکلاتی مانند نارسایی احتقانی قلب دارید یا از رژیم غذایی کم سدیم پیروی میکنید حتما مراقب باشید و زیتون کم سدیم را انتخاب کنید. این نوع، اغلب براق نیستند و طعم و خاصیت بیشتری نیز دارند اما ممکن است گرانتر باشند.
ارسال نظر