اهمیت رعایت نکات پزشکی لباس زیر
رکنا: اگر هنوز تصور میکنید که لزومی ندارد هر روز لباس زیر خود را عوض کنید، بهتر است از همین امروز این کار را جزو لیست عادات خود قرار دهید.
به گزارش رکنا، بعد از پوست، لباس زیر اولین پوشش بدن ما است. حتی همین یک دلیل هم کافی است تا موضوع بهداشت لباس زیر از هر نظر مسئله با اهمیتی باشد. گرچه لباس زیر مانند لباسهای رویی دیده نمیشود، اما این دلیل برای بی توجهی به بهداشت لباس زیر اصلاً دلیل موجهی نیست.
ما برای جذابیت ظاهری و شیک پوش بودن، از لباسهای رویی خود بهتر مراقبت میکنیم. اما توجه به نکات پزشکی لباس زیر و مراقبت از بهداشت آن، یعنی دوست داریم سالمتر زندگی کنیم و به سلامتی خودمان بیشتر از هر موضوع دیگری توجه میکنیم.
اکنون قصد داریم در ادامه این مقاله در خصوص نکات پزشکی لباس زیر و شیوه صحیح مراقبت از این گروه از پوشیدنیها اطلاعات جامعی ارائه کنیم. خواندن این مطلب کمک میکند که موضوع بهداشت لباس زیر با دقت بیشتری رعایت شود و اهمیت رابطه لباس زیر و انواع عفونتهای دستگاه تناسلی روشن شود.
چرا باید مراقب بهداشت لباس زیر بود؟
نزدیکترین رابطه با پوست بدن را لباس زیر دارد. این رابطه علاوه بر نزدیک بودن، طولانی نیز هست. به همین دلیل بیشتر از هر لباس دیگری باید مراقب بهداشت لباس زیر بود. فرقی نمیکند شما که این مطلب را مطالعه میکنید یک آقا باشید یا یک خانم.
به هر حال شما مسئول بهداشت لباس زیر خود هستید. بنابراین به منظور جلوگیری از بیماری خود یا سایر اعضای خانواده، باید نکات پزشکی لباس زیر را جدی بگیرید. چرا که در اغلب خانهها، لباسها با هم شسته میشود.
به همین دلیل اگر به اندازه کافی مراقب بهداشت لباس زیر خود نباشیم به جز آنکه خودمان به بیماری و عفونتهای دستگاه تناسلی مبتلا میشویم، دیگران را نیز در معرض این بیماریها قرار میدهیم.
بهداشت لباس زیر
گرچه رعایت بهداشت لباس زیر آقایان به اندازه لباس زیر خانمها موضوع با اهمیتی است، اما چون خانمها به خاطر ویژگیهای خاص اندام تناسلیشان بیشتر در معرض بیماریهای عفونی قرار دارند، توضیح چگونگی رعایت بهداشت لباس زیر را با تأکید بر لباس زیر خانمها آغاز میکنیم.
گرچه در عمل فرق چندانی بین شیوههای مراقبت از بهداشت لباس زیر آقایان با خانمها وجود ندارد.
رعایت بهداشت لباس زیر خانمها یعنی جلوگیری از بروز عفونت یا شدت یافتن آن
آمارها نشان میدهد که هرسال زنان زیادی در سراسر جهان به عفونت واژن مبتلا میشوند. عفونت واژن مدلهای مختلفی دارد و به دلایل مختلفی اتفاق میافتد. این مطلب قرار نیست به بررسی این موضوع از دیدگاه پزشکی بپردازد.
آنچه اکنون مهم است، این است که بروز عفونت دستگاه تناسلی در خانمها مشکل بسیار رایجی است. بیماری فراگیری که بدون شک یکی از دلایل بروز یا شدت یافتن آن، بی توجهی به نکات بهداشت پزشکی لباس زیر است.
به همین سبب میتوان امید داشت که با رعایت نکات پزشکی لباسزیر، که در ادامه این مطلب به طور مفصل در خصوص آنها صحبت خواهیم کرد تا حد زیادی جلوی بروز بیماری عفونت دستگاه تناسلی یا تشدید شدن آن را بگیریم.
بهترین شورت زنانه از نظر پزشکی، شورت نخی است
شاید بهتر باشد قبل از اینکه بگوییم برای رعایت بهداشت شورت ، لازم است چه کارهایی انجام شود؟ بگوییم بهترین جنس برای لباس زیر، چه جنسی است؟ حتماً این موضوع را بارها و بارها شنیدهاید که پنبه، بهترین جنس برای لباس زیر است.
اما این موضوع واقعاً ارزش تکرار کردن را دارد. چرا که محققان هنوز هم معتقدند بهترین شورت زنانه از نظر پزشکی، شورت نخی است.
دستگاه تناسلی خانمها ناحیهای از بدن آنها است که در بسیاری از مواقع به دلیل ترشحات طبیعی بدن، مرطوب است. به همین سبب بهتر است برای پوشاندن این ناحیه با لباس زیر، جنسی انتخاب شود که هم قابلیت لازم برای جذب این ترشحات را داشته باشد، هم بتواند تا حد امکان خشک مانده و هوا را نیز عبور دهد.
در حال حاضر تنها جنسی که میتواند هر دوی این شرایط را فراهم کند، پنبه است.
سایر الیاف به جز پنبه، به خصوص پارچههایی از جنس پلاستیک، امکان جذب کافی رطوبت یا عبور هوا را ندارند. به همین سبب بهتر است قید مدلهای بسیار متنوع از این گروه از لباس زیر ها را زده و فقط لباس زیر پنبهای انتخاب شود.
لباس زیر هر روز باید عوض شود، حتی اگر لازم است روزی دو بار
اگر هنوز تصور میکنید که لزومی ندارد هر روز لباس زیر خود را عوض کنید، بهتر است از همین امروز این کار را جزو لیست عادات خود قرار دهید.
به طور معمول، اغلب افراد لباس زیر خود را در هر نوبت حمام رفتن تعویض میکنند. این در حالی است که اگر باور داشته باشیم شورت و عفونت دستگاه تناسلی ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند، برای تعویض هر روز لباس زیر خود ابداً تردید نمیکنیم.
بسیاری از پزشکان معتقدند به دلیل آنکه دستگاه تناسلی خانمها اغلب اوقات مرطوب است، بهتر است به منظور جلوگیری از تجمع باکتریهای مولد بیماری یا قارچ، لباس زیر هر روز عوض شود.
همچنین آنها پیشنهاد میکنند که اگر ترشحات دستگاه تناسلی آنقدر زیاد است که فرد اغلب احساس خیس بودن لباس زیر خود را دارد، به جای استفاده مکرر از پدهای روزانه، دو بار در طی روز لباس زیر خود را تعویض کند.
انتخاب سایز و مدل لباس زیر
بهترین شورت زنانه از نظر پزشکی، شورتی است که مناسب سایز و ویژگیهای اندام فرد باشد. گرچه دقت در انتخاب جنس لباس زیر همچنان اولویت بالاتری دارد، اما این دلیل نمیشود که لباس زیر انتخاب شده، تنگ، بد دوخت، بد فرم و به طور کلی ناراحت و نامناسب باشد.
همچنین لباس زیرهایی که در زمره لباسهای فانتزی قرار میگیرند برای استفاده مکرر و همیشگی توصیه نمیشوند.
انتخاب لباس زیری که بتوان تمام روز آن را به تن داشت و به هنگام انجام فعالیتهای روزانه، با آن راحت بود، بسیار مهم است. لباس زیر نباید منجر به ایجاد احساس خارش در بدن شود. همچنین لباس زیری مناسب است که تنگ یا زیادی گرم نباشد.
شستشوی صحیح لباس زیر مهمترین نکته در رعایت بهداشت لباسزیر خانمها است
شستشوی صحیح لباس زیر موضوع بسیار مهمی است. البته دقت در شستشوی صحیح لباس زیر به خاطر حساسیت خود این لباسها در برابر شستشوهای غلط نیست. بلکه موضوع اصلی در ارتباط طولانی لباس زیر با پوست بدن است. به همین دلیل توصیه میشود که لباس زیر با رعایت شرایط زیر شسته شود.
بهتر است لباس زیر بهتر به طور مجزا و جدای از سایر لباس ها شسته شود.
شستشوی لباس زیر با شستشو دهندههای معمولی، مانند مایع لباسشویی یا پودرهای آنزیم دار مخصوص ماشین لباسشوییهای اتوماتیک ایده چندان خوبی نیست. این دست از شوینده ها اغلب منجر به ایجاد خارش، سوزش، آلرژی یا حساسیتهای پوستی میشوند.
به دلیل طولانی بودن مدت زمانی که یک لباس زیر ارتباط تنگاتنگی با پوست بدن دارد، بهتر است در انتخاب شوینده لباس زیر بیشتر دقت شود.
شستشوی لباس زیر مردانه و زنانه
خوب است هرازگاهی تمام لباسهای زیر را پیش از شستشوی اصلی در یک لگن با آب ولرم و مایع ضدعفونی کننده (نه سفیدکنندههای معمولی)، به مدت 2 ساعت خیس شوند، سپس آنها را در ماشین لباسشویی بشوییم.
بهترین شوینده برای شستشوی صحیح لباس زیر، صابونهای آنتی باکتریال یا هایپوآلرژنیک است. به دلیل مشغلههای کاری وزندگیهای شلوغ این دوران، از افراد انتظار نمیرود که لباسهای زیر خود را با دست و صابونهای معرفی شده بشویند، اما بهتر است برای شستشو از پودرهای صابون بدون حساسیت استفاده شود.
اگر نسبت به تمیز بودن ماشین لباسشویی خود تردید دارید، بهتر است قبل از ریختن لباسهای زیر، ابتدا به اندازه یک و نیم فنجان مایع ضد عفونی کننده را داخل مخزن ماده شستشو دهنده ریخته و اجازه دهید ماشین لباسشویی خالی کار کند تا کاملاً با مایع ضدعفونیکننده، از آلودگیهای احتمالی پاک شود.
بهتر است بعد از شستشوی لباس زیر با ماشین لباسشویی اتوماتیک، ماشین را روی خشک کن حرارتی 30 دقیقه تنظیم کنید تا لباسهای زیر علاوه بر شستشوی کامل، با حرارت خشک شوند.
اگر در خانه فرد بیمار دارید، لباسهای زیر خود جدای از لباس آنها بشویید
این که تمام لباسهای زیر با هم ولی جدای از سایر لباسها شسته شود، برای جلوگیری از آلوده شده آنها به باکتریهای مولد بیماریهای عفونی دستگاه تناسلی کافی است. اما اگر در بین اعضای خانواده، فردی دچار بیماری است، بهتر است لباسهای زیر او از لباسهای سایر اعضای خانواده جدا شده و جداگانه شسته شود.
برای ضد عفونی شدن لباسهای زیر، از قدرت آفتاب کمک بگیرید
حتی اگر برای خشک شدن سایر لباسهای خود، به خشک کن ماشین لباسشویی بسنده میکنید، بهتر است برای خشک شدن لباس زیر، از قدرت آفتاب کمک بگیرید. باکتریهای مولد بیماری در فضاهای مرطوب و تاریک با سرعت بیشتری رشد میکنند.
نور خورشید میتواند اندک رطوبت موجود در لباس زیر را که در اثر شستشو باقی مانده، از بین ببرد. به همین سبب موقعیت مناسب رشد باکتریهای بیماری زا از میان برداشته میشود.
ضد عفونی شدن لباسهای زیر
اگر در منزل خود موقعیت مناسبی برای پهن کردن لباسهای زیر در مقابل نور خورشید ندارید، میتوانید از اتو برای خشک کردن کامل و از بین بردن باکتریهای باقی مانده روی لباس استفاده کنید.
لباسهای زیر خود را هر سال تعویض کنید
شاید باور نکنید، اما حتی یک لباس زیر تمیز و شسته شده میتواند تا 10 هزار باکتری زنده و فعال داشته باشد. یکی از دلایل این امر آن است که خود ماشین لباسشوییها نیز آلوده با باکتری میشوند. باکتریهای مولد بیماری و عفونت آنقدر ریز و مولکولی هستند که در حدود 2 میلیون عدد از آنها در دو قاشق غذاخوری آب جا میگیرند.
موضوع مهم دیگری که در خصوص بهداشت لباس زیر باید به آن توجه داشت، احتمال بالای آلوده شدن لباس زیر به مدفوع است.
همه این دلایل اثبات میکنند که یک لباس زیر عمر مفیدی در حدود یک سال دارد. حتی اگر به اندازه کافی خوب شسته شود، خوب خشک شود و مرتب تعویض شود. بهتر است هر سال یکبار تمام لباسهای زیر دور انداخته شده و لباس جدید تهیه شود.
چه لباس زیری مناسب آقایان است؟
فعالان عرصه صنعت پوشاک به منظور تأمین نظر همه مصرف کنندگان، اجناس مختلف با جنسهای گوناگون را تولید یا وارد بازار میکنند. این در حالی است که پزشکان همواره تأکید دارند که پارچه لباس زیر باید از مرغوبترین الیاف تهیه شود.
پنبه بهترین جنس برای لباس زیر است. همانطور که در این مطلب به خانمها توصیه شد که حتماً از لباس زیرهای پنبهای استفاده کنند، این پیشنهاد برای آقایان نیز وجود دارد.
لباسزیرهای پنبهای به راحتی شسته میشوند. خیلی زود خشک میشوند. میتوان آنها را با صابونهای ضد آلرژی یا آنتی باکتریال شست. به منظور رعایت بهداشت لباس زیر آقایان میتوان آنها را اتو کرد تا عاری از هرگونه میکروب و باکتری مولد بیماری شوند.
همچنین به دلیل آنکه پارچههای پنبهای راحت برش خورده و به هر مدل دلخواهی میتوان آنها را دوخت، شورتهای مردانه از جنس پنبهای از نظر مدل تنوع زیادی دارد. در ضمن عمر مفید آنها نیز طولانیتر است. چرا که بدن در لباسهای زیر پنبهای کمتر عرق میکند و به همین سبب پارچه لباس زیر دیرتر فرسوده میشود.
تمامی این دلایل نشان میدهند که بهترین شورت از نظر پزشکی، چه برای آقایان، چه برای خانمها و حتی کودکان، شورتهای نخی است.
نکات مهم در رعایت بهداشت لباس زیر آقایان
اما در خصوص رعایت بهداشت لباس زیر آقایان نکته خاصی وجود ندارد. مدل نگهداری و شستشوی لباس زیر آقایان، درست مانند لباس زیر خانمها است. یعنی بهتر است
لباس زیر آقایان نیز جدا از سایر لباس ها شسته شود.
بعد از شستشو و قبل از استفاده به طور کامل خشک شود.
در صورت امکان به منظور رعایت بهداشت لباس زیر آقایان از نور آفتاب یا اتو برای میکروب زدایی بهتر استفاده شود.
هر لباس زیر فقط به مدت یک سال مورد استفاده قرار گیرد.
مراقبت از بهداشت لباس زیر کودکان
کودکان نیز بعد از اتمام دوره استفاده از پوشک، باید از لباس زیر استفاده کنند. مراقبت از بهداشت لباس زیر کودکان نیز یکی از مهمترین مسائلی است که باید به آن توجه ویژه داشت. بدن کودکان در برابر برخی از آلودگیهای محیطی به نسبت بزرگسالان مقاومت کمتری دارد.
به همین سبب باید نسبت به تمیزی لباس زیری که به تن دارند مطمئن بود تا مانع ابتلای آنها به بسیاری از بیماریها عفونی شد.
یکی از مهمترین نکاتی که در مراقبت از بهداشت لباس زیر کودکان باید مد نظر داشت این است که به هیچ عنوان لباس آنها نباید بالباس زیر والدین یا فرزندان بزرگتر شسته شود.
همچنین لباس زیر کودکان به دلیل رعایت نکردن برخی از اصول به هنگام شستشوی بدن بعد از استفاده از سرویس بهداشتی، بیشتر دچار آلودگی به مدفوع یا ادرار میشود. به همین سبب لازم است که لباس زیر کودکان حتماً روزی یک بار تعویض شود.
ارسال نظر