درمان فوری یبوست

به گزارش رکنا، فوق تخصص گوارش گفت :مصرف داروهای اعصاب و داروهای ضد افسردگی و داروهایی که برای بیماران پارکینسونی استفاده می‌شود یبوست را به همراه دارد. ما نمی‌توانیم داروهای این افراد را قطع کنیم.

اگر با روش‌های معمول یبوست آنها برطرف نشود باید دارو استفاده کنند.

محمود اسحاق حسینی فوق تخصص گوارش و کبد ، با اشاره به اینکه یبوست معضلی است که می‌تواند انسان را از آغازین روزهای زندگی تا واپسین لحظات درگیر کند گفت: اگر فردی تا دوبار دفع در هفته دفع داشته باشد یبوست ندارد اما اگر این تعداد دفع کمتر شود فرد یبوست دارد. تا دوبار دفع در هفته قابل قبول است.

میوه های ضدیبوست

وی افزود: یبوست باید علت‌یابی شود ولی معمولا نیاز به درمان جدی به ویژه در کودکان ندارد. در سنین بالاتر یبوست حتما باید بررسی شود. نوشیدن ۸ لیوان آب در شبانه روز می‌تواند به رفع یبوست کمک شایانی کند و دیگر تغذیه است که با خوردن میوه‌هایی همچون آلو، انگور، گلابی ، انجیر و سبزیجات و زیتون و روغن زیتون تا ۸۰ درصد موارد به رفع یبوست کمک می کند.

اسحاق حسینی با تاکید بر اینکه فعالیت و تحرک بدنی می‌تواند در جلوگیری از یبوست نقش موثری داشته باشد: نبود تحرک موجب یبوست می‌شود. تحرک موجب تسریع حرکات دستگاه گوارش شده و دفع را آسان می‌کند. این افراد نیازی به دارو نخواهند داشت.

وی افزود: برخی افراد برای ۱۵ روز یا حتی ۳۰ روز دفع ندارند این بیماران حتما باید دلیل یبوست خود را پیگیری و بررسی نمایند.

این افراد مصرف چای را کم کنند

این فوق تخصص گوارش و کبد کشورمان در پاسخ به اینکه آیا نوشیدن چای برای فردی که اسید معده زیادی دارد؟ گفت: اسید معده برخی افراد طبیعی است اما ریفلاکس دارند و عده ای ترشح اسید بالا دارند. این افراد باید نوشیدن چای به ویژه چای پر رنگ را محدود کنند. چای پر رنگ موجب یبوست می شود. مصرف چای در این افراد باید کم و کمرنگ باشد. همچنین نوشیدن نوشابه‌ها برای این افراد بسیار مضر است.

اسحاق حسینی در پاسخ به اینکه آیا داروهای اعصاب یبوست را تشدید می کند؟ گفت: داروهای اعصاب و داروهای ضد افسردگی و داروهایی که برای بیماران پارکینسونی استفاده می‌شود یبوست را به همراه خواهد داشت. ما نمی‌توانیم داروهای این افراد را قطع کنیم. اگر با روش‌های مذکور یبوست آنها برطرف نشود باید دارو استفاده کنند تا دفع راحتی داشته باشند.

وبگردی