9 خوراکی مفید برای افراد درگیر اوره خون
رکنا: اگر دوست دارید بدانید چطور می توان اوره خون را کاهش داد؟ با ما همراه باشید.
به گزارش رکنا، اسیداوریک خون وقتی افزایش پیدا می کند شما با رعایت چند نکته در رژیم غذایی خود می توانید آن را کنترل کنید.
تغییرات رژیم غذایی در کاهش سطح BUN مفید است. سطح نیتروژن اوره خون (BUN) در خون شما نشانگر عملکرد کلیه است. وقتی پروتئین متابولیزه می شود، اوره به عنوان محصول جانبی در کبد تولید می شود. کلیه های سالم اوره را از طریق ادرار از بدن شما خارج می کنند. سطوح بالای اوره به طور کلی نشان می دهد که شما از بیماری حاد یا مزمن کلیوی یا نارسایی کلیه رنج می برید. آزمایشهای پتاسیم، BUN و کراتینین را میتوان برای تعیین سطح آنها در سرم خون و نظارت بر عملکرد کلیه در بیماران مبتلا به بیماری کلیوی انجام داد.
مقادیر نرمال برای این سه تست عبارتند از:
BUN، سرم - 7-25 میلی گرم در دسی لیتر
پتاسیم، سرم - 3.5 - 5.3 mmol/L
کراتینین، سرم - 0.6 - 1.3 میلی گرم در دسی لیتر
سطوح بالاتر اوره، کراتینین و پتاسیم به طور کلی نشان می دهد که کلیه های شما به درستی کار نمی کنند. بنابراین، چگونه اوره خون را کاهش دهیم؟ این سوال اغلب توسط بیماران کلیوی پرسیده می شود. تغییرات رژیم غذایی در کاهش سطح BUN مفید می باشد.
تغییرات در رژیم غذایی برای کاهش اوره خون
هنگامی که کلیه ها آسیب می بینند قادر به فیلتر کردن پروتئین به درستی نیستند، بنابراین می توانید مصرف پروتئین خود را کاهش دهید تا اوره خون خود را کاهش دهید. از مصرف غذاهای پر پروتئین مانند گوشت قرمز، ماهی، لبنیات، لوبیا، آجیل و غلات خودداری کنید.
سبزیجات قلیایی از جمله کلم چینی، هویج و سیب زمینی به قلیایی شدن ادرار و کاهش اثرات سطوح بالای اوره خون کمک می کنند.
چندین غذای دیگر برای کاهش سطح اوره و کراتینین مانند خیار، لیمو، فلفل دلمه ای قرمز، دارچین و زردچوبه شناخته شده اند. با این حال، توصیه می شود قبل از مصرف این غذاها با پزشک خود مشورت کنید.
همیشه هیدراته بمانید و آب فراوان بنوشید. کم آبی باعث کاهش حجم خون و افزایش املاح خون از جمله اوره می شود و در نتیجه سطح BUN را افزایش می دهد. نوشیدن آب بیشتر باعث افزایش تکرر ادرار می شود و در نتیجه اوره و کراتینین بیشتری از بدن شما دفع می شود.
داروهای گیاهی به کاهش سطح اوره و کراتینین به طور طبیعی کمک می کنند و بیماری کلیوی را معکوس می کنند. آنها را می توان همراه با داروهای آلوپاتیک خود استفاده کرد. درمان آیورودا برای بیماری کلیوی نیز می تواند به شما در جلوگیری از دیالیز کمک کند.
رژیم غذایی مناسب برای کاهش سطوح اسید اوریک خون
1- کنگر فرنگی
سرشار از مواد معدنی، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها و همچنین فیبر و پروتئین است. کنگر فرنگی خاصیت دیورتیک دارد و به همین دلیل سبب دفع اسید اولیک و سایر سموم از طریق ادرار می شود.
2- پیاز
برای درمان انواع بیماری ها می توان به آن اعتماد کرد ضمن این که یک گزینه غذایی عالی برای کاهش اسید اوریک خون است.
3- مکمل های ویتامین سی
ویتامین سی می تواند به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک کند. بنابراین، درباره مصرف مکمل ویتامین سی با پزشک خودتان مشورت کنید و در صورت امکان، میزان مصرف این مکمل را به ۵۰۰ میلی گرم در روز برسانید.
4- آب
نوشیدن آب به مقدار ۲ تا ۴ لیتر (۸ تا ۱۶ لیوان) در روز، باعث می شود اسید اوریک بیشتری از کلیه ها دفع شود. (حتما ۱ لیوان آب، قبل از خواب بنوشید زیر این کار به کم شدن اسید اوریک کمک می کند.) دقت کنید منظور نوشیدن آب است نه هر نوشیدنی دیگری.
5- سیب
زمانی که از انباشت بیش از حد اسید اوریک در خون رنج می برید، مصرف این میوه را فراموش نکنید. مصرف سیب منجر به از بین بردن تمام سموم اضافی از بدن می شود. علاوه بر این، سرکه سیب سم زدای طبیعی است، و به حذف مواد زائد مانند اسید اوریک بدن کمک می کند.
6- آب لیمو
خاصیت قلیایی دارد و منجر به خنثی شدن اسید اوریک خون می شود. ویتامین سی موجود در آن نیز منجر به دفع اسید اوریک می شود. صبح ها با معده خالی یک لیوان آب گرم را به همراه لیمو بنوشید و برای چند هفته این کار را تکرار کنید تا شاهد کاهش اسیداوریک خون باشید.
7- روغن زیتون
انتخاب روغن زیتون به جای روغن نباتی و یا کره نقش مهمی در کاهش اسید اوریک خون دارد. روغن زیتون سرشار از ویتامین ای و آنتی اکسیدان ها است و در کاهش التهاب بدن نیز نقش دارد.
8- شیر کم چرب
این نوع شیر سبب کاهش جذب مجدد اسیداوریک و از بین رفتن آن از طریق کلیه ها می شود. نوشیدن ۱ تا ۵ فنجان شیر کم چرب در روز توصیه می شود. شما همچنین می توانید به جای شیر از ماست و سایر محصولات لبنی کم چرب استفاده کنید.
9- آب سبزیجات تیره رنگ
خاصیت قلیایی دارد و غنی از ویتامین سی، کلروفیل، و مواد شیمیایی گیاهی است که منجر به سم زدایی از بدن می شود. آب سبزیجات تیره رنگ منبع خوب پروتئین و اسیدهای آمینه است که مصرف آن با لیمو منجر به کاهش اسید اوریک بدن می شود.
ارسال نظر