جوابیه سازمان ملی استاندارد به گزارش رکنا

به گزارش رکنا، در این جوابیه آمده است:

سازمان ملی استاندارد ایران، به عنوان یکی از دستگاه‌های متولی در امر انرژی و در راستای تکالیف قانونی خود در نظارت بر اجرای استانداردهای معیار مصرف انرژی تجهیزات انرژی بر، که براساس به‌ روزترین استانداردهای معتبر دنیا تدوین شده، در سال 1403 بیش از 15 هزار مورد بازرسی مداوم انجام داده است که تاکنون پروانه 45 واحد تولیدی کولر آبی با 93 مدل فراورده و 12 واحد تولیدی دستگاه‌های تهویه مطبوع (کولر های گازی /پمپ های گرمایی) با 36 مدل فراورده توقف تولید، تعلیق یا ابطال گردیده است.

سازمان ملی استاندارد ایران در سال 1403 انجام داد:

بالغ بر 15 هزار بازدید از مراکز توزیع و عرضه تجهیزات انرژی بر در سراسر کشور،  برخورد قاطع با متخلفان

به گزارش دفتر تخصصی روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان ملی استاندارد ایران؛ پیرو درج خبری با عنوان «سازمان ملی استاندارد دولت چهاردهم در خواب است؟ / کولرها 40 درصد برق کشور را بلعید!»، در خصوص میزان مصرف انرژی کولرهای آبی و گازی در سایت خبرگزاری رکنا با کد 1109576 در تاریخ 1404/01/20،  معاونت نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران با انتشار مطلبی به این خبر پاسخ داد:

سازمان ملی استاندارد ایران به عنوان وکیل مردم برای نظارت بر ادای حقوق اجتماعی از جمله حق کیفیت، حق رضایت از خدمات، حق ایمنی، حق سلامت و حق داشتن محیط زیست سالم موارد زیر را به اطلاع عموم می‌رساند:

-  سازمان ملی استاندارد، به عنوان یکی از دستگاه‌های متولی در امر انرژی کشور، در راستای تکالیف قانونی خود، نسبت به نظارت بر اجرای استانداردهای معیار مصرف انرژی تجهیزات انرژی¬بر که براساس به‌ روزترین استانداردهای معتبر دنیا تدوین شده، اقدام می نماید.

-  با جدی شدن بحث ناترازی انرژی در کشور، دو استاندارد مصرف انرژی کولر آبی و کولرگازی در سال ۱۴۰۲ با هماهنگی و مشارکت وزارت‌خانه‌های نیرو و صنعت معدن و تجارت و سایر اعضاء کارگروه ماده 11 قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی و ذی‌نفعان و ذی‌ربطان به‌روزرسانی شد و علی‌رغم اینکه اجرای این استانداردها مطابق ماده ۱۲ قانون اصلاح الگوی مصرف انرژی، باید با همکاری مستقیم سایر دستگاه های متولی انجام شود، اما سازمان ملی استاندارد یک تنه و بدون هیچگونه حمایتی در تامین زیرساخت‌های لازم، برای اجرای اجباری استانداردهای مذکور اقدام نمود.

- با اجرای استاندارد ملی ایران به شماره 2-15858 با عنوان"کولر آبی (تبخیری) مستقیم – معیارها و روش آزمون تعیین شاخص بازده انرژی و دستورالعمل برچسب انرژی"، تولید و توزیع کولرهای آبی با راندمان پایین ممنوع شد، بطوری¬که از آن زمان تاکنون پروانه 45 واحد تولیدی با 93 مدل فراورده، توقف تولید، تعلیق یا ابطال گردید.

-  علاوه بر کولرآبی، باتوجه به اینکه الکتروموتور یکی از ارکان اصلی مصرف برق در کولرآبی بوده، تولید الکتروموتور کولری با رتبه پایین تر از A برابر اصلاحیه 2 استاندارد ملی ایران به شماره 1-1-30-3772 با عنوان"ماشین های الکتریکی گردان-معیار و مشخصات فنی مصرف انرژی و دستورالعمل برچسب انرژی موتور های الکتریکی AC تغذیه شونده از خط" ممنوع شده و واحد‌های تولیدی الکتروموتور کولر آبی ملزم به تولید الکتروموتور با رتبه A (الکتروموتور راندمان بالا فارغ از نوع تکنولوژی از تاریخ 01/09/ 1402) و بالاتر شدند.

- استاندارد ملی ایران به شماره 10638 با عنوان "  دستگاه‌های تهویه مطبوع (کولر های گازی /پمپ های گرمایی)-مشخصات فنی و روش آزمون تعیین معیار مصرف انرژی و دستورالعمل بر چسب انرژی" مورخ 16/12/1401 مورد تجدیدنظر قرار گرفت. نسخه تجدیدنظر سال 1401 استاندارد از تاریخ 01/05/1402 اعلام اجرای اجباری شده و تمامی تولیدکنندگان موظفند تولیدات خود را مطابق با الزامات این استاندارد ارائه دهند. با اجرای این استاندارد، تولید و توزیع کولرهای گازی با راندمان پایین ممنوع شد، بطوری که از آن زمان تاکنون پروانه 12 واحد تولیدی با 36 مدل فراورده، توقف تولید، تعلیق یا ابطال گردید.

- این سازمان، در راستای رسالت خود، علاوه بر بازدید و نمونه برداری از خطوط تولید، نسبت به بازرسی از مراکز توزیع و عرضه اقدام نموده، بطوری که در سال ۱۴۰۳، نزدیک به 15 هزار بازدید از مراکز عرضه در سراسر کشور توسط کارشناسان ادارات کل استاندارد استانی صورت گرفته و با متخلفان برخوردهای قانونی لازم صورت پذیرفته است.

- بخش مهمی از افزایش مصرف برق خارج از ضوابط، ناشی از استفاده از دستگاه‌های پرمصرف غیراستاندارد است که ادامه این روند، کشور را با خاموشی‌های گسترده مواجه خواهد کرد. در این راستا در عین اطلاع‌رسانی و ارتقاء فرهنگ مصرف بهینه در سطح جامعه، لازم است نظارت بیشتری ازسوی دستگاه‌های نظارتی مسئول ازجمله سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و ... بر بازار و متعاقب ان برخورد محکم قانونی با متخلفان صورت پذیرد.

- سازمان ملی استاندارد ایران از تمامی نهادهای مسئول، تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان درخواست می‌کند در این شرایط حساس، بیش از پیش به وظایف خود عمل کنند، چراکه ادامه بی‌توجهی، قطعاً پیامدهای سنگینی برای کشور و تمامی ذی‌نفعان در بر خواهد داشت. در همین راستا، سازمان ملی استاندارد ایران در این برهه حساس و در راه صیانت از حقوق مردم، مانند گذشته با تشکیل تیم‌های مشترک ویژه بازرسی از مراکز تولید و توزیع، نسبت به جمع‌آوری محصولات غیراستاندارد پر مصرف و اعمال جریمه‌های سنگین برای عرضه‌کنندگان این محصولات اقدام می نماید تا بیش از پیش، بازار برای متخلفین ناامن شود.

-   هموطنان عزیز می توانند مثل همیشه، در کنار سازمان ملی استاندارد، درصورت مشاهده هرگونه تخلف در عرضه محصولات با رتبه انرژی پایین تر از رتبه مجاز استاندارد، موضوع را بلافاصله از طریق تماس تلفنی با کاربر سامانه شکایات با شماره 1517 یا ارسال پیامک به سرشماره 10001517 و یا مراجعه به لینک سامانه به آدرس 1517.inso.gov.ir و ثبت در سامانه و یا همچنین از طریق مکاتبه مستقیم با دبیرخانه سازمان ملی استاندارد ایران یا ادارات کل استاندارد استان ها مراتب را اعلام کنند تا همکاران ما در اسرع وقت، نسبت به بررسی موضوع و درصورت نیاز، برخوردهای قانونی لازم اقدام نمایند.

  • کمند امیرسلیمانی: برادرم جنگید، ما فقط دعا کردیم+فیلم

اخبار تاپ حوادث