سلامت گردن و کتف با درست نشستن

سلامت گردن و کتف بسیار مهم است. ناراحتی های گردن از شایع ترین دردهاست که بسیاری از اشخاص را آزار می دهد. سلامت گردن و کتف با نحوه نشستن شما ارتباط مستقیم دارد. درواقع نحوه نشستن ما می تواند سلامت اعضای بدن مان به ویژه گردن و کتف مان را تضمین کند یا برعکس آن را به خطر بیندازد. بیشتر کارمندان به دلیل ساعت ها پشت میز نشستن به مرور زمان عضلات گردن و کتف و حتی کمر آنها سست می شود و سلامت شان به طور جدی تهدید می شود. شما باید در نحوه نشستن خود روی صندلی تجدید نظر کنید تا سلامت گردن و کتف تان حفظ شود.

به گزارش رکنا، به منظور کاهش سوزش کتف و گرفتکی عضلات گردن، هنگام نشستن روی صندلی، کتفتان را به صندلی بچسبانید.

فرزانه صادقیان کارشناس ارشد تربیت بدنی با تاکید بر این که هنگام نشستن روی صندلی، کتفتان را به صندلی بچسبانید، توصیه کرد: اگر کتف به صندلی نچسبد، سر به ناچار در حالت جلو می‌افتد و خستگی، گرفتگی عضلات گردن و گاهی سوزش کتف را موجب می‌شود.

عوامل موثر در ازدیاد انحنای گردن

وی با اشاره به این که عواملی که موجب تغییر حالت طبیعی ستون مهره‌ها می‌شود، گفت: در درجه اول وجود یک شکم بزرگ موجب زیاد شدن لوردوز کمری می‌شود و برای جبران این حالت، ستون مهره‌ها ناچار است انحنا و تحدب ناحیه پشتی را بیشتر کند و همین امر در نهایت به گودی زیاد کمر، قوز شدن پشت و به ناچار، زیاد شدن انحنای گردن منجر می‌شود.

وی افزود: علاوه بر ‌آن گاهی در افراد لاغر به دلیل ضعف عضلات شکمی چنین حالتی ایجاد شده و گودی کمر زیاد می‌شود.

گرفتگی عضلات گردن با فرم نشستن

صادقیان با بیان این که رعایت اصول صحیح نشستن در پیشگیری از مشکلات ستون مهره‌ها موثر است، تصریح کرد: طرز صحیح نشستن موجب حفظ حالت طبیعی ستون مهره‌ها شده و عضلات هر قسمت مجبور نمی‌شوند برای جبران وضعیت غلط نشستن کار بیشتری بکنند و دچار اسپاسم و خستگی می‌شوند.

وی توصیه کرد: کف‌ پا، باسن، پشت و کتف شما باید در وضعیت صحیح قرار بگیرند تا احساس راحتی کنید.

این کارشناس ارشد تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی مشهد متذکر شد: اگر پای شما به زمین نرسد و آویزان باشد موجب خستگی و درد می‌شود. اگر کتف به صندلی نچسبد، سر به ناچار در حالت جلو می‌افتد و خستگی، گرفتگی عضلات گردن و گاهی سوزش کتف را موجب می‌شود.