چطور ولع خوراکی های شیرین را مهار کنیم؟

گرایش به خوردن تنقلات شیرین در بین بسیاری از ما شایع است اما می دانید که خوراکی های شیرین هیچ فایده ای برای بدن ندارد. در ادامه 7 ترفند برای مقابله با تمایل به تنقلات شیرین را بخوانید.

به گزارش رکنا، گرچه قند یکی از مهم‌ترین نیازهای غذایی است و در عملکرد اندام‌های مختلف مانند مغز تاثیر دارد اما افراط در مصرف خوراکی‌های شیرین برای سلامت مضر است و زمینه‌ساز مشکلاتی نظیر دیابت نوع 2، چاقی، پوسیدگی دندان و حتی افزایش خطر سرطان می‌شود.

 تمایل به تنقلات شیرین و مصرف مداوم جزء عادت های اشتباه تغذیه است که بعضی افراد به آن وابستگی پیدا می‌کنند. بهترین راه مقابله، شناخت عادت‌های جایگزین و مصرف خوراکی‌های سالم است.

1. میوه بخورید

میوه‌ها سرشار از فیبرهای غذایی هستند و احساس سیری ایجاد می‌کنند. مصرف میوه به‌عنوان میان‌وعده با پرکردن حجم معده تمایل به ریزه‌خوری و تنقلات شیرین را کم می‌کند. البته در انتخاب میوه‌های خیلی شیرین مانند انگور نباید افراط کرد.

2. 20 دقیقه صبر کنید

گاه تمایل به ریزه‌خوری به‌دلیل گرسنگی نیست و صرفا در شرایط هیجانی احساس می‌شود. هر زمان که تمایل به تنقلات پیدا کردید، 20   دقیقه صبر کنید. اگر گرسنه باشید پس از این زمان نیز همچنان این حالت را دارید و اگر تا وعده غذایی مدت زیادی باقی مانده، یک میان وعده سالم میل کنید.

3. غذا بپزید

برای اینکه تمایل به ریزه‌خوری را کاهش دهید، شروع به تهیه یکی از غذاهای دلخواه تان کنید. صرف وقت برای آشپزی و ادراک عطر خوراکی‌ها تمایل به تنقلات را کم می‌کند.

4. تحرک داشته ‌باشید

اگر دائم دوست دارید که خوراکی شیرین بخورید باید یک تغییر جدی در برنامه روزانه تان داشته‌ باشید و آن انجام ورزش است. در کل، ورزش کردن باعث افزایش متابولیسم و کاهش سطح قند خون می‌شود و به عملکرد صحیح انسولین کمک می‌کند.

5. غلات و سبزیجات بخورید

غلات سبوس‌دار و سبزیجات منابع غذایی حاوی قندهای پیچیده هستند. گنجاندن این خوراکی‌ها در وعده‌های اصلی غذا به حفظ قند خون در حالت نرمال کمک می‌کند و مانع از احساس ضعف در طول روز می‌شود.

6. نظم غذایی تان را رعایت کنید

فاصله خیلی طولانی بین وعده‌های غذایی حتما با احساس ضعف همراه است که اولین انتخاب، تنقلات شیرین است. بنابراین، برنامه غذایی تان را طوری تنظیم کنید که بین وعده‌های اصلی و میان‌وعده‌ها حدود 4 ساعت فاصله باشد.

7. تمام منابع غذایی را میل کنید

برای تهیه غذا از انواع خوراکی‌ها شامل سبزیجات، حبوبات، گوشت یا ماهی کم‌چرب و غلات استفاده کنید. مجموعه این خوراکی‌ها انرژی مورد نیاز بدن را تامین می‌کند و احساس سیری طولانی ایجاد خواهد کرد. البته از لبنیات و چربی‌های سالم در حد تعادل نیز نباید غافل شد.