خداحافظ بیخوابی
رکنا: گام های موثر برای خواب آرام را در این مطلب بخوانید.
بیخوابی یکی از مشکلات شایع جوامع امروزی است که بسیاری از مردم را در جوامع مدرن و جوامع در حال پیشرفت، بهخود مشغول کرده است.
به گزارش رکنا ، از آنجا که این اختلال، تاثیرات مخربی بر روند زندگی، کار و روابط ما با اطرافیان دارد، توجه به علل پدیدآمدن و شیوههای درمان آن ضروری بهنظر میرسد. بیخوابی عوارض مختلفی دارد که شایعترین آنها ضعیف شدن جسم و تحلیل رفتن حافظه است. به همین دلیل درمان آن برای همه گروهها بهویژه افرادی اهمیت خاصی پیدا میکند که دارای مشاغل حساس و پرمسئولیتاند.
استفاده از این 30 کلید طلایی قطعا کمک خواهد کرد تا با مشکل بیخوابیتان مبارزه کنید. در این مبحث چگونگی فراهم کردن مقدمات خواب و آداب صحیح به خواب رفتن را از دیدگاه متخصصان این حوزه با شما در میان میگذاریم. توجه داشته باشید، در بعضی افراد فقط رعایت چند کلید طلایی منجر به داشتن خوابی عمیق و آرام در طول شب میشود اما برای گروهی دیگر که از بیخوابی مزمن رنج میبرند، رعایت همه کلیدهای طلایی لازم و ضروری بهنظر میرسد.
بنابراین اگر با رعایت چند مورد از این توصیهها به آنچه مطلوب شماست نزدیک نشدید، به سراغ شمردن گوسفندها نروید و حتما تمام کلیدهای طلایی را رعایت کنید تا خوابی عمیق و بیدغدغه را در آغوش بکشید.
قبل از خواب به این نکات توجه کنید
پیش از آنکه زمان خواب فرا برسد، سعی کنید به اموری بپردازید که موجب آرامشتان میشود، بهعنوان مثال پیادهروی کنید.
کارها و فعالیتهای روزانهتان را تا بعدازظهر به سرانجام برسانید و هنگام خواب آنها را رها و فراموش کنید.
حتما ساعت مشخصی را برای خوابتان درنظر بگیرید و در طول هفته رأس همان ساعت به رختخواب بروید. سعی کنید در ساعت معینی نیز از خواب بیدار شوید.
بهتر است برای داشتن خوابی آرام در شب، از چرتزدنهای عصرگاهی پرهیز کنید.
روزانه 20 دقیقه ورزش کنید. این تمرینات احساس بهتری را در زمان خواب به شما منتقل میکند.
دو ساعت قبل از خواب از مصرف سیگار پرهیز کنید.
سعی کنید در ساعات نزدیک به شب از بحثوجدل درباره موضوعهایی که برایتان ناراحتکننده است خودداری کنید. این کار موجب میشود خوابی آشفته داشته باشید.
اگر علاقهمند به مطالعه کتاب پیش از خواب هستید، بهتر است کتابهایی را انتخاب کنید که نیاز به استدلال، تجزیه و تحلیل نداشته باشند و ذهنتان را درگیر نکنند. فکر کردن به مباحثی که در کتاب طرح میشود، قطعا موجب میشود بهطور ناخودآگاه ذهنتان مشغول حل ماجرا شود و این کار مانع از خوابتان خواهد بود.
خاموش کردن تلفن همراه و تلفن خانه نیز از دیگر کارهایی است که پیش از آنکه به رختخواب میروید، نباید آن را فراموش کنید.
پیش از خواب از تماشای تلویزیون بهویژه نگاه کردن به فیلمها یا سریالهایی که موجب ناراحتی، استرس و اضطرابتان میشود، اکیدا خودداری کنید.
اتاق خواب و تختتان را بررسی کنید
دقت کنید، تختخوابی که از آن استفاده میکنید سروصدا تولید نکند. این سروصدا قطعا در سکوت شب مانعی برای خواب آرامتان خواهد بود.
سعی کنید تختخوابتان بالاتر از زمین و در مکانی ثابت و محکم قرار بگیرد.
هر ماه تشک رختخوابتان را بررسی کنید تا گود نرفته باشد. گود رفتن تشک، موقعیت بدن را در رختخواب نامناسب کرده و باعث بدن درد و کوفتگی عضلات میشود.
از ملحفه یا رواندازی استفاده کنید که نه زیاد سنگین و نه زیاد سبک باشد.
تختخوابی که انتخاب میکنید بهتر است بزرگ باشد و بدنتان را بهطور کامل در برگیرد.
سعی کنید بالشی که برای خوابتان استفاده میکنید، متناسب با نیازتان نرم یا سفت باشد. بعضی افراد ترجیح میدهند از بالش استفاده نکنند، بنابراین بهتر است متناسب با نیازتان رفتار کنید.
هرگز ملحفهتان را به تشک محکم و ثابت نکنید. اجازه دهید هرچند روز یکبار تشکتان با جریان مستقیم هوا در ارتباط باشد.
اگر عادت به نور کمی در طول شب دارید، حتما چراغ خوابتان را روشن بگذارید.
درصورتیکه ترجیح میدهید اتاق خوابتان تاریک باشد، از پردههای ضخیم در این اتاق استفاده کنید تا از ورود نور خیابان به داخل اتاق جلوگیری کند.
پنجرههای دوجداره نیز کمک زیادی به کاهش صدای محیط بیرون خواهد کرد. درصورتی که منزلتان دارای این نوع از پنجرهها نیست، بهتر است از پدهای مخصوص گوش استفاده کنید.
نوشیدن یک لیوان شیر گرم به همراه عسل به داشتن خوابی آرام کمک میکند.
پاشویه کردن قبل از خواب نیز بسیار آرامش بخش است و موجب آرامش بدن و داشتن خوابی عمیق میشود.
پرهیز از نوشیدن قهوه یا نوشیدنیهای شیرین و کافئیندار نیز از نکاتی است که در داشتن خوابی شیرین به ما کمک میکند.
نوشیدن دو قاشق غذاخوری آبسیب و سرکه به علاوه دو قاشق غذاخوری عسل در یک لیوان آب جوش به وقت خواب، شربتی خوابآور و آرامشبخش است که از زمانهای دور حکمای طب سنتی برای درمان بیخوابی تجویز میکردند.
درصورتی که از داروهای شیمیایی استفاده میکنید، عوارض احتمالی آنها را روی خوابتان بررسی کنید و در این مورد از پزشکتان راهنمایی بخواهید. بهعنوان مثال داروهایی مثل داروهای ضدافسردگی و داروهای ضدآسم ممکن است باعث بروز اختلالاتی در خواب شبانه افراد شوند.
بایدها و نبایدهای خوراکی
پرهیز از خوردن غذاهای چرب نیز کمک زیادی به داشتن خوابی آرام میکند. غذاهای چرب بهدلیل دیر هضمی و سوختوساز کندی که دارند، موجب ناراحتی سیستم گوارشی و سرانجام اختلال در خواب شبانه میشوند.
مصرف ویتامینهای گروه B نیز به خوابی عمیق کمک میکند. این ویتامینها بهطور طبیعی در جوانه گندم، موز و تخمه آفتابگردان موجود است.
استفاده از سبزیجات سبزرنگ مثل کاهو و اسفناج در غذای شبانه بسیار مفید است.
نوشیدن چای بابونه را به برنامه غذایی عصرگاهی و شبانه خود اضافه کنید. این چای گیاهی تاثیر قابل ملاحظهای بر حفظ آرامش بدن دارد.
مواد غذایی که حاوی کلسیم و پروتئین است در وعده غذایی شام توصیه میشود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.
ارسال نظر